Булсатком вече тества мрежата си!
Re: Булсатком вече тества мрежата си!
Нямам представа защо не ти се получава. Виж си от настройките за мобилни мрежи дали ти е отбелязано за всички видове мрежи. А щом имат щанд във мола и ти го демонстрират, отиваш там и ги караш да ти го настроят :)
Лично за мен е много по-важно да се знае ще има ли вътрешен роуминг,защото аз не се надявам на плътно покритие извън градовете и ако не се ползва друга мрежа ще трябва пак да се ходи с няколко телефона в джоба.
Слуховете са, че ще има вътрешен роуминг. Булсатком с мтел, а Макс Телеком- с Виваком. Иначе и сега повечето хора са принудени да мъкнат поне по два телефона/смартфона или търсят такива с слот за две сим карти. Причината е до болка позната- опита на тройния картел да затваря трафика вътре в собствената си мрежа с цел максимализиране на печалбите. Ако имаше планове като на запад с много минути към всички и неограничен нет за разумна такса, никой нямаше да мъкне по два телефона.
[Quote]опита на тройния картел да затваря трафика вътре в собствената си мрежа с цел максимализиране на печалбите.[/Quote]
Нормално е всеки търговец да заложи на минути в собствената си мрежа, там цената кост е най-ниска и така се увеличават печалбите но нали всеки търговец работи за печалба,защо това трябва ни дразни всички нас ? Така е и при всеки един човек, като ходи на работа той работи и получава заплата и постоянно се бори за по-висока заплата. Защо един не каза искам да ми намалят заплатата щом печалбата е толкова дразнеща ? Операторите по цял свят изграждат мрежи и инвестират безумни средства да постигнат добро покритие и богат избор от услуги и е нормално да ги продават с печалба. Не коментирам цените и начина на тарифиране както и предлагането на услугите но това е вече въпрос на маркетинг. Давам пример с услугите ако един оператор в дадена страна различна от България предлага най-добрия интернет той държи най-високата цена,следван от останалите оператори предлагащи нещо с по-ниско качество и по-ниска цена респективно.
Нормално е всеки търговец да заложи на минути в собствената си мрежа, там цената кост е най-ниска и така се увеличават печалбите но нали всеки търговец работи за печалба,защо това трябва ни дразни всички нас ? Така е и при всеки един човек, като ходи на работа той работи и получава заплата и постоянно се бори за по-висока заплата. Защо един не каза искам да ми намалят заплатата щом печалбата е толкова дразнеща ? Операторите по цял свят изграждат мрежи и инвестират безумни средства да постигнат добро покритие и богат избор от услуги и е нормално да ги продават с печалба. Не коментирам цените и начина на тарифиране както и предлагането на услугите но това е вече въпрос на маркетинг. Давам пример с услугите ако един оператор в дадена страна различна от България предлага най-добрия интернет той държи най-високата цена,следван от останалите оператори предлагащи нещо с по-ниско качество и по-ниска цена респективно.