Черна точка на Глобул
-
- Регистриран: 10 мар 2006, 19:28
Re: Черна точка на Глобул
Ами да, грешиш. Когато Prima клиент е в тези мрежи може ОСВЕН да получава обаждания и да ИНИЦИИРА разговори. Когато използва друга мрежа, която не е в този списък, може САМО да получава обаждания, да изпраща и получава кратки съобщения.
Прочети първите няколко изречения тук:
http://www.mtel.bg/roaming/prima_roaming/index.php
Мисля, че те дават най-пълен отговор.
Прочети първите няколко изречения тук:
http://www.mtel.bg/roaming/prima_roaming/index.php
Мисля, че те дават най-пълен отговор.
-
- Регистриран: 10 мар 2006, 19:28
съжалявам за оф-топика: можеш ли да кажеш нещо повече за Prima Roaming? Връзката надеждна ли е? Може ли CLIR да се ползва в чужбина? (знам, че в България не може) Интересува ме главно качеството на тази услуга. С цените съм запознат, с начина на използване - също.
звънкаш на *88 и ти обясняват подробно.няколко приятели вече направиха така.плащаш някаква такса.май нещо от рода на 30-тина лева (не повече) и ти дават прима със същия номер и 10 лева вътре ако не се лъжа.
то може да не ти е проблем,но нали твърдиш че вива са върха на технологиите и услугите?сега не ти пречило.еми нека не ти пречи само не ми обяснявай че картата на вива е по-велика от прима.че е по-евтина да спор няма,но ако говориш с много и различни номера.ако говориш основно с 3-4-5 номера на една мрежа си има услуга семейство и приятели която е наполовина по-евтина от припейда на вива.значи когато вдигнеш тази скорост с телефон,който само подържа гпрс прати ми скрийншот да ти повярвам.над 100кбпс с гпрс не могат да се вдигнат в нито една от трите ни мрежи.сега не ми се дават още пари за трафик иначе ще взема един самсунг,който си показва в момента в каква мрежа е гпрс или едге и пак ще пробвам и резултата пак ще е подобен.мтел не можете да ги биете по скорости на мобилния интернет.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
"...пакетите на вива винаги са били най-скъпи за това,което предлагат..."
Глупости, пак не позна. Сметни го във разговори. Освен това аз за себе си съм купил 2 пакета. Единия беше за 20 лв с 20 лв = 45 мин разговори (до всички) а другия за 10 лв с 20 лв = 45 мин разговори. Но понеже на първия му заредих още 30 лв ваучери, а на 7 януари ми върнаха всички 50 лв, включително интернет и за услуги с добавена стойност, то с 50 лв съм говорил близо 4 часа до произволни оператори. Втория пък беше по времето, когато пуснаха "Всеки ден" - след 2-та минута за деня тарифата ти е на 31 ст. (с ДДС) до всички. и там минутата ми излезе на практика под 20 ст. (преди първото презареждане)
Глупости, пак не позна. Сметни го във разговори. Освен това аз за себе си съм купил 2 пакета. Единия беше за 20 лв с 20 лв = 45 мин разговори (до всички) а другия за 10 лв с 20 лв = 45 мин разговори. Но понеже на първия му заредих още 30 лв ваучери, а на 7 януари ми върнаха всички 50 лв, включително интернет и за услуги с добавена стойност, то с 50 лв съм говорил близо 4 часа до произволни оператори. Втория пък беше по времето, когато пуснаха "Всеки ден" - след 2-та минута за деня тарифата ти е на 31 ст. (с ДДС) до всички. и там минутата ми излезе на практика под 20 ст. (преди първото презареждане)
ох когато се градеше комунизма...сравняваме с днешна дата.на вива казах признавам пропуснатите повиквания спрямо прима.но на глобул пропуснатите повиквания е най-добре реализирана.клира ви е до време сладури.ако картите останат анонимни е до време.за роуминга да дал си си парите и можеш да правиш с тях каквото искаш,ама си трябва малко техника за да ти отчитат разговорите от чужбина в реално време.малко трезво трябва да се мисли.ако вива беше стартирала преди 5-6 години какво щеше да бъде?нямаше да има толкова услуги хайде по-сериозно.сравнява се сега.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Да, плюс оставащите до края на договора такси... на кой умник би му притрябвала такава идиотска смяна?
почни да сравнявай абсолютно всичко,което се предлага от дадения оператор за припейда.не отрицателните страни на единия с положителните на другия.
CLIR-a moze da se polzva samo vivatel pre paid v bulgari i kogato si v rouming v mrezite na orange/rumunia...pravi6 absolutno vsi4ko kakto v bg zvuni6 direktno callwait i t.n.izpra6ta6 sms-i na sme6na cena ot 0.19st.do bg...li4no sum go testval:)/turcia,surbia,gurcia,ungaria i bosna i herzegovina ne sum testval no sa mi kazvali 4e moze6 da pravi6 vsi4ko ot zarezdane s kratki kodove do clir....gotinoto i nai vazno obiknoveno se priemat pove4e vhodq6ti obazdania togava ZABELEZETE te se tarifirat purvite 30sek.i sled tova na vsqka sekunda koeto e nai vazno toest za vode6t v evropa za 30 sek.6te ti izlezna 0.72st.za sravnenia s mtel ili globul 6te ti vzeme sredno 1.50 nezavisimo dali samo si kazal 4e si v rouming za 15sek.ako govori6 61sek.ti vzima za 2min.toest 3lv.prosto te obirat oficialno zatova izpolzvaite v rouming vivatel....s mtel ima roumng aktiven v dosta durzavi no dali e taka malko me sumniava za6toto pi6e 4e imat takuv sus rumunskia RO CONNEX-VODAFON a az sum probval i niama vupreki mnogokratni obaznia na operator da opraviat ne6tata zalkoto e 4e tezi koito rabotiat tam v call centura mnogo ne sa naqsno s ne6tata....
еми приятел клира си е забранен от мтел и на луната да отидеш няма да може.когато си в роуминг каквото и да правиш всичко се проверява в мрежата на мтел.примерно набираш веднага се проверява при мтел имаш ли право да набираш и нт.с всичко е така смс,гпрс и тн.а какво да е качеството.за качеството на роуминга не зависи нищо от мтел.ти не ползваш там мтел.мтел само ти прибират парите.в даден чужд оператор с каквато и карта да си в случея българска силата на сигнала,качеството на звука при разговор и тн ще е еднкво.има и някои допълнителни фактори но горе долу е така.