Чувстваш ли се жертва на Ментел?

Dachev
Регистриран: 28 дек 2004, 19:42

Re: Чувстваш ли се жертва на Ментел?

Мнение от Dachev » 05 окт 2006, 19:16

Ами аз не знам как е в М-Тел...чета долу, че човекът са го въртяли.
Лично аз М-Тел ги "оставих сирачета" още през 2001 г., че говоря - не говоря...все около 180-200 лв. ми беше сметката. С Глобул нямам такива оплаквания, не че са идеални.
Имам 2 Би-Кънект карти (на дъщерите) и ако не ги зареждаш редовно - губиш и наличността, а и самият номер. Така стана през август - малката щерка ми обяснява, че СИМ картата й не била активна, не може да ми се обади, а имаше 4- 5 лева в нея. Обаждам се в Глобул - така било, "изтекъл кредит" и "номерът е изключен от системата". Дори да заредиш 5 лева (кеш или с ваучър) - пак не става, защото запазват номера "само за 1 месец", т.е. - принуждават те заредиш 15 лева, или да минеш на абонамент, а в случая нямам необходимост от това, но карай...идеален оператор няма, това е положението:)
Но напълно съм съгласен със spe - всякакви промоции и промоцийки, безплатни минутки, чанти, очила, бонуси и т.н. за НОВИ клиенти, а аз съм 6 години и повече при Глобул - за мен - ТЦ. Виждам, че същото е и при М-Тел.

vaspen
Регистриран: 17 юни 2005, 11:54

Мнение от vaspen » 05 окт 2006, 21:16

Колеги,така е! За съжаление....Аз съм абонат на М-тел може би от самото му начало.Но такова безочливо отношение към старите ЛОЯЛНИ клиенти сега е нетърпимо.Аз отидох също да мина на Relax - 4лв.Не стана! Точно така казаха:Договорът да е изтекъл или оставащото време да е до 3 месеца.Единственото ,което може да се направи в комисията за защита на потребителите е,че новите и старите абонати не са равнопоставени.

vaspen
Регистриран: 17 юни 2005, 11:54

Мнение от vaspen » 05 окт 2006, 21:16

Колеги,така е! За съжаление....Аз съм абонат на М-тел може би от самото му начало.Но такова безочливо отношение към старите ЛОЯЛНИ клиенти сега е нетърпимо.Аз отидох също да мина на Relax - 4лв.Не стана! Точно така казаха:Договорът да е изтекъл или оставащото време да е до 3 месеца.Единственото ,което може да се направи в комисията за защита на потребителите е,че новите и старите абонати не са равнопоставени.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 05 окт 2006, 22:37

Abe, хора, не знам на какви попадате в Мтел, но лично аз колкото пъти съм поискал, толкова пъти съм си сменил абонамента...

Първо бях на стандартните програми, смених ги на тези с пакетите минути, после ги смених на Релакс, после на Лайт.... и никога не са ми правили абсолютно никакъв проблем...

innuendo
Регистриран: 28 апр 2005, 12:07

Мнение от innuendo » 06 окт 2006, 08:56

m-tel sa nai golqmite ne6tasnitzi! vmesto da napravqt neshto naistina primamlivo,puskat samo 'gore6tite oferti" s golemi bukvi,a s malki bukvi i zvezdi4ki ot dolu pishat poqsneniqta.. i koito ne chete za kakvo stava duma ostava izlagan i pretzakan... ot kade na kade shte plashtam za 60 sekundi razgovor ako govorq samo 15-20 sekundi? i kva e taq izmislena mreja 0883 FREE? da napravqt kato vivatel!!!
a otnosno tova che stari i loqlni klienti ne vajat tam,sam absolutno saglasen! bil sam godina i polovina tehen Abonat na dogovor i sam mnogo razo4arovan,nikakvo sadeistvie pri nujda! V momenta v koito i Globul stapiha na pazara vednaga gi smenih! ako nqkoi ot menidjarite na M-tel chete tova,neka napravi neshto che vsi4ki da sa dovolni i naistina da pusnat izgodni oferti za tzena na minuta razgovor!

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 06 окт 2006, 11:29

Бъди сигурен, че четат. Чудеса не чакам.
А зная, че четат защото от няколко дни връзката ми взе да се сговнясва. Хора ми звънят и оператор им казва, че тела ми не е включен, както беше с безплатните Прими:(
След минута ми идва смс, че имам пропуснати повиквания. Може да съм уцелил пиков час (18:45 на Сливница до Кенар), а може и да са ми пуснали дървен канал заради топлите думи.
От днес имам служителска карта на вивател с 300 минути за 6 лв. Чакам само да ми я активират.
Сладурите от Ментел могат да спрат да разчитат на трафика ми към Вивател, БТК, Глобул и международни да минава през тях.
Фактически те откакто афишираха сътрудничеството си с Водафон се оказа, че държат най-високите цени. Само сравнете цената към мобилните мрежи напр. в Австрия. Вивател дава наполовина по-тънка цена, въпреки, че Ментел са австрийци.

lightsaber
Регистриран: 31 май 2004, 01:19

Мнение от lightsaber » 06 окт 2006, 12:17

То не е много добре, ама направете като мен, та да ви мине и да се отървете:
Аз бях лоялен емтелски клиент цели 6 години. През какви мизерии преминах, писал съм тука много и сигурно сте чели, даже на някои форумци им стана досадно и т.н. Та какво направих - през септември 2005 просто спрях да си плащам сметките към МТЕЛ, счупих и изхвърлих СИМ-картата в тоалетната и това е. После ми пращаха писма, даже някаква госпожа от фирма "Кредит-реформ" звъня в службата да ме търси, но не й обърнах внимание и до ден днешен не са ме пипали. Разбира се, този дълг от 168 лв аз няма да им го платя на МТЕЛ никога, защото изтърпях какви ли не унижения и надписвания и злоупотреби като клиент на първия оператор. Надявам се скоро да останат най-малкия и незначителен оператор в България, защото отношението им към клиентите е обидно и дебелашко по своята същност. Така че - просто ти отрежете и ако много хора го направят, това ще е решението!

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 06 окт 2006, 15:37

що предлагаш глупости? на теб може да не ти пука, но някой друг после ще отиде да тегли кредит и ще му кажат, че е вписан в регистъра като ненадежден и ще му откажат само заради кякаква глупост...

който не е наясно - нередовните длъжници се записват в специален регистър - там данни постъпват от банки, лизингови компании, мобилни оператори и т.н. и сответно те могат да проверяват дали даден човек е в този списък или не...

който слуша съветите на колегата горе, да го прави на своя отговорност....

lightsaber
Регистриран: 31 май 2004, 01:19

Мнение от lightsaber » 06 окт 2006, 18:01

Може и да си прав, Кобрети...
От тогава два пъти теглих доста внушителни кредити лично и служебно от банки и не са ме търсили за нищо, а и 2 пъти в Европа ходих и пак нищо не ме е спъвало. Сега съм в такава позиция, че едва ли ще ме търсят занапред, щом видят името.
А и да ме търсят - няма да им платя, нали се сещаш? Думата ми беше, че освен с такива екстремни способи, няма как иначе да се надвие на МТЕЛ. Като им спрат клиентите или като не плащат - сами ще влязат в пътя!
Разбира се - който ме послуша си носи отговорността сам, но не вярвам да се поема риск с такива начинания! Спокойно!

kras_de
Регистриран: 29 окт 2005, 11:18

Мнение от kras_de » 07 окт 2006, 22:39

Az li4no sym na GloBul i sum mnogo dovolen !
Na M-Tel imah edna primi4ka otdavna , kogato bqha samo te na pazara ! Sled tova si minah na abonament na GloBul ... Polzvam slujitelska karta i taksuvaneto mi e na 30sekundi ... Drugoto e , 4e govorq na 0,24 s DDS kum GloBul i na 0,47 kum dr operatori.... No za 30sekundi se ograni4avam kum drugite mreji , i mi taksuva 0,24 st... za razgovor...
A na Smart e 0,32... nqma po-malko , za6toto e na 60sekundi ...
Govorq napulno bezplatno i bez ograni4enie v grupata si , a tq e samo ot moite nai-blizki hora i priateli ....
Na den pravq 2 chasa razgovori , kato na mesec obajdaniqta mi ob6to sa 800... , spored razpe4atkata mi .
Fakturata mi e okolo 60-70 leva !!!
Abe s dve dumi - MNOGO DOVOLEN !

Отговори