Чуждестранни сайтове за пазаруване на моб. телефони.
Чуждестранни сайтове за пазаруване на моб. телефони.
Здравейте, колеги. Може ли да споделите някои от сайтовете, които просто знаете или пък сте поръчвали от тях някога? Мисля, че ще е добре да се ограничим до сайтове от страни в ЕС, защото стоките от такива извън ЕС най-вероятно ще бъдат обложени с данъци при пристигането си в България. Мерси предварително.
Re: Чуждестранни сайтове за пазаруване на моб. телефони.
amazon.de
amazon.co.uk
www.expansys.bg
Всичките изпробвани с времето, проблеми никога :)
amazon.co.uk
www.expansys.bg
Всичките изпробвани с времето, проблеми никога :)
Ако поръчам от Amazon.com ще трябва ли да заплатя някакъв данък при пристигането на стоката в страната ?
Ако е от извън ЕС да-20-25% от обявената стойност мито+ ДДС.Ако е от ЕС нищо няма да плащаш.
-
- Регистриран: 08 фев 2010, 14:21
А в expansys.bg цените на телефоните в скобите без ДДС ли са ?
Ако си поръчам телефон,коя цена ще важи за мен - тази в скобите или основната ?
Примерно така - ? 549.99 (459.86 exc.)
Ако си поръчам телефон,коя цена ще важи за мен - тази в скобите или основната ?
Примерно така - ? 549.99 (459.86 exc.)
важи тази с ддс. другата е за страните извън ес.
в повечето случаи expansys.co.uk може да осигури по-евтина цена от expansys.bg.
в повечето случаи expansys.co.uk може да осигури по-евтина цена от expansys.bg.
Как е цената на доставката до България от Expansys.co.uk ? Мерси.
Re: Re: Чуждестранни сайтове за пазаруване на моб. телефони.
Лошото е че сайта вече го няма за Европа
Знам, че повечето знаете за това, но има магазини в AliExpress, които също доставят без да се плаща ДДС. Просто стоката минава през европейска фирма посредник. Пише си на обявата EU no customs и се избира DHL или друго - пише си кие- за около $25. Няма да дойде за 3 дни, а за седмица - две - едната схема е през DHL, другата през DPD и в България идва със сиди.
Полезно е ако ще си взимате Huawei Honor, които са като P серията, но по-изгодни, китайската версия на Нокиа 6, която е с Led notification и повече RAM ИЛИ Xiaomi( но вече далеч не всички модели, много от тях отскоро са на почти същата цена у нас с гаранция)
Има и други магазини с европейски складове, но често изборът е малък. Ако Али направят български хъб или ако нашите ги изнудят, в някоя съседна страна, ще стане още по-добре.
Полезно е ако ще си взимате Huawei Honor, които са като P серията, но по-изгодни, китайската версия на Нокиа 6, която е с Led notification и повече RAM ИЛИ Xiaomi( но вече далеч не всички модели, много от тях отскоро са на почти същата цена у нас с гаранция)
Има и други магазини с европейски складове, но често изборът е малък. Ако Али направят български хъб или ако нашите ги изнудят, в някоя съседна страна, ще стане още по-добре.
Re: Re: Чуждестранни сайтове за пазаруване на моб. телефони.
Колега драсни на лично тези които имат опция EU no customs ,
и продават Nokia или Huawei , понеже знам няколко, но са само за Xiaomi.
и продават Nokia или Huawei , понеже знам няколко, но са само за Xiaomi.