Да, Епъл не са открили топлата вода
Re: Да, Епъл не са открили топлата вода
"Арчос" е френска фирма, не знам къде го видя това "ч". Освен това, казах,ч е го ползвам пред телевизора [B]И НАВЪН[/B]. Явно, освен че си против всякакви други езици, освен английския, не си падаш и по четенето. Както и да е, да оставим това настрана. Основната причина всички тези други таблети да идват ид а си заминават, бидейки сравняване с айПад, е простичка: ОС. айОС предлага всичко, което трябва да предлага едно мобилно устройство. Имаме бърза работа, страхотен живот на батерията, много, наистина много приложения, всичко е butter smooth. Какво повече искаш? Флаш? Не съм видял таблет, на който Флаш да работи да не се променя изживяването. И то към лошо.
-
- Регистриран: 23 окт 2010, 15:59
Огромният успех на iPad, а успехът му е огромен, защото всичко, което се произвежда, се продава и поне още 3-5 месеца не се очертава реален конкурент на пазара, се дължи на уникалната (засега) комбинация от критични компромиси и фактори в дизайна и инфраструктурата на Apple:
- достатъчна големина на дисплея (9.7") и формат (4:3) за различни дейсности
- невисоко тегло (700 g)
- достатъчна автономност (10 часа, както и да се смятат)
- ниска цена (преди появяването на iPad се предсказваха двойно по-високи цение)
- ергономичен дизайн (лесно се взима от гладка повърхност се държи с една ръка)
- бърз и икономичен процесор (A4)
- полиран, бърз, ефективен, ефектен и интуитивен сензорен интерфейс (iOS)
- бърз, прост и удобен браузер (Safari)
- наличие на достатъчно количество качествени програми (App Store)
- удобен, ясен за потребителя достъп до програми и медии (iTunes)
- огромно количество софтуеристи и софтуерни фирми пълнещи ежедневно App Store с нови програми
Съвсем елементарно е да се направи таблет, който по един или друг фактор да е подобен или по-добър от iPad, но засега няма таблет, който да е равностоен в комбинацията от горните фактори. Да не говоря, че няма ОС за таблети, която да е равностойна на iOS (все още).
iPad е конципиран за домашна консумация на медии, но се оказа, че идеите заложени в него могат да имат много по-широки приложения, и като уред за създаване и въвеждане на информация.
Факт е, че Apple с iPad създаде нов пазар с огромен потенциал през идните години...
- достатъчна големина на дисплея (9.7") и формат (4:3) за различни дейсности
- невисоко тегло (700 g)
- достатъчна автономност (10 часа, както и да се смятат)
- ниска цена (преди появяването на iPad се предсказваха двойно по-високи цение)
- ергономичен дизайн (лесно се взима от гладка повърхност се държи с една ръка)
- бърз и икономичен процесор (A4)
- полиран, бърз, ефективен, ефектен и интуитивен сензорен интерфейс (iOS)
- бърз, прост и удобен браузер (Safari)
- наличие на достатъчно количество качествени програми (App Store)
- удобен, ясен за потребителя достъп до програми и медии (iTunes)
- огромно количество софтуеристи и софтуерни фирми пълнещи ежедневно App Store с нови програми
Съвсем елементарно е да се направи таблет, който по един или друг фактор да е подобен или по-добър от iPad, но засега няма таблет, който да е равностоен в комбинацията от горните фактори. Да не говоря, че няма ОС за таблети, която да е равностойна на iOS (все още).
iPad е конципиран за домашна консумация на медии, но се оказа, че идеите заложени в него могат да имат много по-широки приложения, и като уред за създаване и въвеждане на информация.
Факт е, че Apple с iPad създаде нов пазар с огромен потенциал през идните години...
Да ос пренесена от телефона на по голям екран това ли е най доброто? е може би засега да.И навън къде ,а другите не могат наавън така ли?Да апле изпревари другите големи акули изигра си добре козовете.Но конкуренцията напира,така че да помислят и за глобалния пазар не само у дома.
-
@ A-V-Kansazov:
Знаеш ли защо обичам така да ми говорят не по същество?!?
И етикети да ми слагат също!?!
Защото много бързо ми става ясно интелектуалното ниво на автора... ( sorry :) )
Знаеш ли защо обичам така да ми говорят не по същество?!?
И етикети да ми слагат също!?!
Защото много бързо ми става ясно интелектуалното ниво на автора... ( sorry :) )
Един въпрос към кейоне. на домашния ти комп или лаптоп с каква ос си?Ако си с мак бих те поздравил. ревностен фен си;)
-
@ plajmen:
Не съм сигурен дали знаеш, че, в същност, дизайнът и концепцията на iPad са по-стари от тази на iPhone...
Поради различни обстоятелства, iPhone се появява първи на пазара и, естествено, т.н. iOS се оптимизира първо за него.
Не съм сигурен дали знаеш, че, в същност, дизайнът и концепцията на iPad са по-стари от тази на iPhone...
Поради различни обстоятелства, iPhone се появява първи на пазара и, естествено, т.н. iOS се оптимизира първо за него.
[Quote]Не съм сигурен дали знаеш, че, в същност, дизайнът и концепцията на iPad са по-стари от тази на iPhone... [/Quote]
А това ли било, а аз се чудя защо iPad в същността си представлява по-голям iPod? :)
А това ли било, а аз се чудя защо iPad в същността си представлява по-голям iPod? :)
Пишете по същество бре хора. Човека много добре ви обясни защо вмомента има само един успешен таблет а вие му се нахвърлихте с лични нападки. Май ви свършиха доводите?
В крайна сметка има нещо, което повечето хора забравят когато става дума за iPad. Той не е предвиден да замества нищо а да се ползва в комбинация с ноутбук или настолен компютър. Така, че липсата на поддръжка на евтините некадърно направени сайтове със флаш, не е проблем понеже винаги може да получиш това неприятно изживяване на лаптопа или РС-то си, които са на една ръка разстояние.
Именно заради тази подкрепа ви казах по-рано, че не е важно както iPad не може а точно обратното. Дори Apple не са очаквали iPad да замести изцяло лаптопите за някои хора. При мен така се получи. Просто надмина всяко едно мое очакване (yes)
В крайна сметка има нещо, което повечето хора забравят когато става дума за iPad. Той не е предвиден да замества нищо а да се ползва в комбинация с ноутбук или настолен компютър. Така, че липсата на поддръжка на евтините некадърно направени сайтове със флаш, не е проблем понеже винаги може да получиш това неприятно изживяване на лаптопа или РС-то си, които са на една ръка разстояние.
Именно заради тази подкрепа ви казах по-рано, че не е важно както iPad не може а точно обратното. Дори Apple не са очаквали iPad да замести изцяло лаптопите за някои хора. При мен така се получи. Просто надмина всяко едно мое очакване (yes)
[quote]да се ползва в комбинация с ноутбук или настолен компютър.[/quote]
Тоест мъкнеш едновременно и 2-те или какво? Нищо чудно, че почти никой, който не е заклет фен на Apple, не може да схване "гениалния" замисъл.
Тоест мъкнеш едновременно и 2-те или какво? Нищо чудно, че почти никой, който не е заклет фен на Apple, не може да схване "гениалния" замисъл.
Последните постове са изтрити. Пишете по темата, но БЕЗ обиди - иначе ще заключа темата, ако се наложи и в почивка ще пращам..