Да, Епъл не са открили топлата вода

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Re: Да, Епъл не са открили топлата вода

Мнение от keyone » 27 ное 2010, 10:49

Окей, ще си купя по-добре оразмерен продукт, който е и по функционален, но за да ползвам тази функционалност, ще чакам ок 30 секунди, за да си пусна браузъра или пак толквао, за да си пусна каквото и да е. И от това има изход: да не си слагам много програми. Само че, както се сещаш, това значи, че губиш тази велика функционалност. ВИж, като не ти харесва айПад, не си го купувай, никой не те бие. Аз пак те питам: защо айПад се харесва само на хората, които са си го купили? Защото е ужасен и ограничен продукт, със слаб хардуер? Или защото е най-добрата комбинация между софтуер и хардуер?

Гигантски глупости. Знаеш ли защо е така? Защото имам опит и със нетбук, и с айПад. И кое работи по-хубаво? Я сподели, многознайко? На кое си вършиш работа по-удобно? Кое от двете е продукт, произлязъл от човешките нужди през последните 1-2 години? Защото нещата се променят.

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 27 ное 2010, 11:09

Очевидно проблемът е в теб (Което включва и невъзможност за избор и настройка на най-подходящия за даденото устройство уиндоус) - работил съм дори с 650-мегахерцов компютър и не си спомням Опера, примерно, да се е отваряла наполовина на това време. Да не говорим за 1.6 гигахерцов.

За останалите очевидни предимства като хардуерната клавиатура и флаша и т.н. едва ли има нужда да се споменава (Както и като цяло софтуерното предимство на десктоп windows пред това на която и да е мобилна ОС). А, забравих, флашът бил излишен. Интересно тогава защо точно на Apple-феновете основен аргумент в подкрепа на техните продукти са игрите? Че то повечето онлайн игри искат флаш.

А това защо много хора са доволни вече сме го коментирали - защото е "куул", защото е на мода и следователно няма как да е лошо...всичко е в ума, а всички мисля са единодушни, че Apple си знаят работата, когато стане дума за убеждаване/маркетинг. Линкът към шоуто на Опра, който беше пуснат в темата за таблета на Acer, също е доста показателен пример за това.

Ако Ipad се произвеждаше от друга фирма, щеше да е пълен провал.

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 27 ное 2010, 12:53

Да, на мен ми е удобен, лесен за използване и извършва всичко, от което имам нужда, защото е "куул" и е на мода. Хитро го каза. Впрочем, на сегашната ми конфигурация Опера-та се отваря за 3 секунди. Искаш да ми кажеш, че на някой Атом се отваря за по-малко от 10-15?

AppleForever
Регистриран: 29 май 2010, 10:53

Мнение от AppleForever » 27 ное 2010, 13:05

da ne ti puka we;)

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 27 ное 2010, 13:28

Двойно по-тежък е. Доста по-тежък дори и от най-тежкия нетбук => неудобен. Не беше много сложно да се досети човек.

Ако представата ти за игри са флаш недорасляците си много далече от истината и никога не си виждал игра за iOS. Флаш не искам да ползвам на нито едно устройство. Единственото смислено приложение е видеото, но и то е направено много некадърно и спира дори и най-мощните машини.

Само не ми отговори на въпроса защо коментираш нещо, което не си и помирисвал и очевидно нямаш никаква представа за възможностите му?

Все едно аз да коментирам атомни подводници .. да си ме видял да го правя?

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 27 ное 2010, 13:42

Пак изхвърляния от последна инстанция. :)
За мен пък е съвършено безсмислено да си играеш сам, без значение колко добре е направена дадена игра. А който иска да не си играе сам, флаш-сайтовете са си задължителни. Е, и джава също. Тук отново Ios се дъни.

AppleForever
Регистриран: 29 май 2010, 10:53

Мнение от AppleForever » 27 ное 2010, 14:18

Тъпи хора, тъпи теми(whistle)

Nistel

Мнение от Nistel » 27 ное 2010, 15:23

И за мен някои неща са безмислени а за милиони други са много интересни, но не опитвам да им казвам какво да правят. Иначе моето ако е изхвърляне за твоите изцепки май не съществува дума.

Отново демонстрираш, че нямаш никаква представа дори за новините около iOS. Проучи малко за Game Center и после твърди, че няма мулти.

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 27 ное 2010, 15:34

Не твърдя, че няма мулти, а че не са заместител. Човек основно играе на компютъра, създава си и определени контакти, и т.н. - естествено е да иска да си играе в същите сайтове навсякъде, а не пак да се ограничава в света на Apple.

Nistel

Мнение от Nistel » 27 ное 2010, 15:40

Това е твоята представа за игри явно. Моята а и на още над 100 милиона човека е друга и в това няма нищо лошо.

Разни хора разни идеали .. все пак ти препоръчвам да хвърлиш едно око на iOS игрите. Може да се изненадаш ;)

Отговори