Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от mkpetrov » 26 сеп 2013, 11:08

Ъъ, не, това предполагаше именно твоят пост, защото няма 3ГБ за 8лв. на войс карта...

pcnews
Регистриран: 23 сеп 2013, 10:23

Мнение от pcnews » 26 сеп 2013, 11:11

Ти не само си "Чукча"... черно на бяло си го е написал как има 3GB за 8лв./месец за целият срок на договора, ЧЕТИ, МИСЛИ, но явно и 2-те не ти се отдават... за съжаление... :(

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 26 сеп 2013, 11:13

ОК, линк? Аз не виждам никъде такава оферта, така че не се брои - очевидно става дума за индивидуална преференциална оферта

pcnews

Мнение от pcnews » 26 сеп 2013, 11:18

С това си мнение ОПРЕДЕЛЕНО затвърждаваш мнението, че IQ-то ти е по-малко от 50!

www.vivacom.bg - Има си всичката информация, ако някой има желание и възможности да я прочете! :D

mkpetrov

Мнение от mkpetrov » 26 сеп 2013, 11:21

И тарифата с войс+3ГБ за 8 лв е (Или само 3ГБ за 8 лв към войс карта)? Чакам, явно съм прост за да се оправя в сайта на Виваком, та да видим.
Тъй като няма да получа адекватен отговор, препоръчвам ти да спреш с троленето и спама.

pcnews

Мнение от pcnews » 26 сеп 2013, 11:30

И това, че си \"прост\" (ти го каза), те оправдава, да не можеш да четеш, да очакваш от другите \"смляна\" на готово информация? Съжелявам, не ми плащат за това. От теб си зависи да имаш нужната информация. Дори не искаш да знаеш тарифата ми за обучение... (whistle)

ceco2004
Регистриран: 12 яну 2010, 20:15

Мнение от ceco2004 » 26 сеп 2013, 11:34

Това беше промоция миналият месец - за целият срок на договора /24м/ за нова карта[B][u] И[/u][/B] подновяване на услуга и/или заявяване на нова. Само данни и.. два договора за по 24м. :X
ДОБВАЕНО:
Данните не са проблем - при VivaFree за 7.80 имаш неограничени данни на 128kbps(50 на максимална) и още една услуга по избор :) Като скорост след ограничението е напълно достатъчна за гласови разговори през Вайбър, Скайп или СИП клиент. Проблем може да се окаже ако наложат ограничения на гласовият трафик - възможно е и в някои страни го практикуваха, за да си продават гласовата услуга и по-скъпи пакети за данни при които допълнителните ограничения отпадат.

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 26 сеп 2013, 17:15

KOBRETI, поздравления за инициативата, отново се доказваш като пионер и новатор в редица области! (yes) :)

Само преди ок. 20 години да имаш изобщо [u]мобилен телефон[/u] и постоянна ТЕЛЕФОННА връзка беше екзотика, и безумно скъпо... Сега всеки до ок. 50 годишен има, и дори това се приема за даденост.

Вероятно след още няколко години, да имаш [u]смартфон[/u] и постоянна ИНТЕРНЕТ връзка ще бъде даденост, и почти всеки до ок. 60 годишен ще я има. Тогава наистина може да стане възможно пълното заместване на гласова телефония с трафик на данни и VoIP.

При това ще остане само необходимостта за избор на доставчик на мобилен интернет, а останалите доставчици на услуги ще си ги избираме от целия свят (Web SMS, Instant Message, VoIP, Video Call, е-поща и т.н.). С това радикално ще се промени и отношението към смяната на оператора (Mobile Number Portability) и към роуминга.

Аз също имам съмнения, доколко успешен ще се окаже този експеримент, и споделям някои от мненията в първите постове. От друга страна, ще се радвам да ни опровергаеш, и да докажеш че твоята идея, макар и прекалено напредничава и изпреварила времето си, все пак е осъществима. :P

А опитът е доказал - ако нещо може да бъде направено, Кобрети ще е сред първите, и ако Кобрети успее, значе след време всички можем да успеем! :)

Наздраве! (beer)

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 26 сеп 2013, 18:17

хахаха това ще е най глупавото и мъчително изтезание за теб :) и същевременно добре дошло за оператора...

1-во ще се тормозиш жестоко , защото разговор по войп .. не става каквото и да ми говорите тествано е.. забавя.. шуми , прекъсва и тн ... (дори през Wi-Fi)

2-ро Операторите на драго сърце ще приемат твоя проект... хем няма да им натоварваш мрежата с активна линия за разговори... хем няма да ги набутваш за взаимна свързаност като не използваш минутите, за които си си ПЛАТИЛ ... т.е.[u] генерират само чиста печалба от таксата , която плащаш , но не генерират никакъв разход...[/u]

3-то Далеч по-хитро ми се струва да минеш на минимална такса и да се включваш само в нея като потребление... без никакви допълнителни приходи .. това ще минимизира печалбата за оператора от теб , като потребител...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 26 сеп 2013, 18:20

[Quote]Е, да, ако е само data, но все пак ми се струва, че не е много разумно човек да разчита само на Voip и за входящите, все пак не може да си държиш постоянно включен Voip-клиента, защото точи много батерия - така е със Скайп, с CSipSmple (И производните), предполагам и с Viber ще е същото, а и далеч невсеки ще го има.

Лично аз отдавна да съм минал на data карта ако не беше проблемът с батерията (А и загряването), но на този етап си остава непрактично.:)[/Quote]
Note2 с включени през цялото време: Skype, Viber, Zoiper, TextPlus, Facebook и доста ръчкане, от сутринта 8:00 досега телефонът ми е на 51%....

Както казах, мисля да си оставя основният номер на един Боб с 0 лв такса за всеки случай, а нищо не пречи да си конфигурирам неуспешните обаждания към ВоИП номера ми да се пренасочват към Боб ;)

Отговори