Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от KOBRETI » 26 сеп 2013, 20:57

[Quote]Смисъла беше че ако идеята ти получи разпространение операторите ще се усетят и ще ти издялкат воип-а и дотам с евтините разговори.
[/Quote]
Да бе, ама нали се сещаш, че като падне роуминга, мога да си взема дейта сим от която държава си искам ;)

А и като цяло, при положение, че в момента нет се ползва от около 5% от всички клиенти на мобилните оператори, и от тях 90% ползват само ФБ, колко пък голямо разпространение да получи...

AVKansazov
Регистриран: 22 сеп 2010, 14:10

Мнение от AVKansazov » 26 сеп 2013, 21:07

[Quote]мога да си взема дейта сим от която държава си искам[/Quote]
че какво значение има?Да не би само българските да работят за пари а всички останали за чест и слава.

pcnews хайде поуспокой малко топката!Не е нужно да се държиш толкова агресивно във форума.
Honor 50 13.0 + Samsung Galaxy Tab S7 13.0 + Xiaomi MiBox 3 9.0
+ Xiaomi MiBox S 9.0 + Huawei Watch GT Sport

pcnews
Регистриран: 23 сеп 2013, 10:23

Мнение от pcnews » 26 сеп 2013, 21:22

Трябва ли да толерираме хората които са негативно настроени?

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 26 сеп 2013, 21:25

Пичове, айде в тая тема да избягваме лични нападки... Нито темата е Андроид срещу иОС, нито е Мтел срещу Вива... Темата е Потребители срещу Оператори!

Ще приветствам всякакви идеи от вас за проекта, и много ще се радвам, ако и някой друг тръгне по този път - хем да имаме повече данни за статистика :)

Jul 72
Регистриран: 29 дек 2004, 11:53

Мнение от Jul 72 » 26 сеп 2013, 22:20

Така де! Темата е потребителска. От мен - вайбър, уотсап, скайп. И месинджъра на фейса се обажда чат-пат. На айфона и фейстайм. На андроида са качени вайбър и скайп.
Иначе "класически" VoIP не ползвам, засега де
Принципни проблеми с апликациите. Повече от ясно, че и онзи отсреща трябва да ги има. Айде тия най-известните лесно, но приложенията никнат като гъби и става ...
Проблем има и с хората в по-напреднала възраст. Там е истинско чудо да ги ограмотяваш. Иначе идеята ти е похвална!

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 27 сеп 2013, 01:42

E, няма как да не е гот да си погледнеш \"разпечатката\" в реално време и да видиш:

Разговор с Мтел - 00:17 мин BGN 0.0204
Разговор с Мтел - 00:29 мин BGN 0.0348

:)

boyan_petkov
Регистриран: 06 мар 2013, 10:51

Мнение от boyan_petkov » 27 сеп 2013, 10:37

Лошото, Кобрети е, че някак неусетно 3-те мобилки се разбраха за нета, и сега да се възползваш от 128 kbps връзка трябва да броиш 17 кинта и нагоре месечно, което до известна степен спъва оптимизирането на сметки, както и основната ти идея.
Преди 2 години към мобилния абонамент пляскаш един мобилен нет за 4 лв., макар и с мижави "бързи" MB, но след това 128 си е бижу за Voip разговори. Самият аз съм тествал абсолютно всички провайдъри на подобни услуги, като положителни отзиви мога да дам, както за тези, които ползваш в момента, така и другия 13 стотинков оператор :) И двата са перфектни откъм чуваемост, поне със стария ми Симбиан базиран телефон. Даже V-то го ползвах още преди година в самия му изгрев :), а "тринадесетте стотинки" ги блъсках яко за стационарки :)
Сега съм с няква шитня Андроид (не, че е в него проблема) и вчера му правя SIP настройките. Ами мамка му, с 64 връзка е абсурд да проведеш какъвто и да е разговор. Просто е абсурд! Така е, като не гледам какво преподписвам :) Лични проблеми... :)
Иначе, адмирации за идеята!
Един въпрос, по-точно два:
На каква връзка не са ти се получили разговорите?
И защо конфигурираш SIP -а на TCP, а не на UDP?
Поздрави,

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 27 сеп 2013, 11:02

[Quote]Лошото, Кобрети е, че някак неусетно 3-те мобилки се разбраха за нета, и сега да се възползваш от 128 kbps връзка трябва да броиш 17 кинта и нагоре месечно, което до известна степен спъва оптимизирането на сметки, както и основната ти идея. [/Quote]
Изобщо не беше неусетно и аз предупредих, че ще се случи доста преди да се случи ;)

Аз за 8 лв имам 3ГБ бързи. Както съм писал и преди, бавните, дори и да са 128, не ме устройват, защото искам да си ползвам телефона пълноценно...

На запад има страшно много WiFi точки. Преди време бях пуснал една тема за ползване на безплатен WiFi през www.fon.com. По едно време имаше повишен интерес и точките в София бяха станали доста, но сега гледам, че са намалели... Ако отворите картата и отидете на някой германски град, ще видите, че там на практика можеш да имаш почти пълно покритие по този начин...

[Quote]така и другия 13 стотинков оператор [/Quote]
Кой е това?

[Quote]Един въпрос, по-точно два:
На каква връзка не са ти се получили разговорите?
[/Quote]
3G или H, не погледнах точно тогава каква беше, но точно ми свършиха бързите и веднага тествах.

[Quote]И защо конфигурираш SIP -а на TCP, а не на UDP?[/Quote]
С UDP би трябвало да е по-тежко за батерията... Но ще тествам как е качеството, което е по-важно...

angelstamb
Регистриран: 22 яну 2007, 10:50

Мнение от angelstamb » 27 сеп 2013, 13:25

Здравей, Кобрети,
Адмирации за идеята, подкрепям те напълно.
За съжаление обаче малко хора ползват смартфони и особено големи пакети интернет заради високите планове /най - вече поради слаб маркетинг на плановете на операторите и любовта към оператора, който им точи парите/.
На следващо място, имай предвид, че 3G мрежата и WI - FI интернета през телефона, колкото и малко да говориш имат в пъти по - силно елетромагнитно поле, от което следва и по - голямо облъчване за главата.
Според мен най - изгодния вариант в момента е комбинацията между телефония - ниско тарифен оператор - боб /супербоб/ и интернет, или вариант с много минути в мрежата, ако повечето ти приятели са в нея като глобул и виваком.
Успех и споделяй впечатления от проекта.

boyan_petkov
Регистриран: 06 мар 2013, 10:51

Мнение от boyan_petkov » 27 сеп 2013, 13:49

Тринадесет стотинки - Planet :)

Иначе за скоростта на нета: Дълго време ползвах една Нокиа Е и за нея нямаше значение каква е скоростта на нета, поради елементарната причина, че тя беше тромава. Дали съм на 16 kbps или 15 Mbps все тая, по един и същи начин зарежда страници :) :) :) Обаче е факт, че на 128 при voip и без значение от времетраенето на разговора - лаг или забавяне йок :)

Относно UDP -то, и аз не знам, но винаги така съм ги настройвал. Ще тествам и двата варианта и ще споделя впечатления

:)

Отговори