Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

miksmobil
Регистриран: 11 юли 2009, 10:53

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от miksmobil » 20 фев 2014, 00:56

Удобно прескачаш да отговориш на за www.bestvoipreselling.com и ukcash.
[Quote]Нищо им няма,добри са но има нещо с което не си на ясно:
Това е услуга е за терминиране на трафик на едро,не е за крайни клиенти.
НЯМАШ ПОТРЕБИТЕЛСКО ИМЕ И ПАРОЛА ЗА СИП АКАУНТ[/Quote]

Няма никакъв проблем да се проблем да се ползва от крайни клиенти.Не е проблем и да се ползва и без потреителско име и парола.

[Quote]1.Пусни трейс до 108.59.2.133 или казано образно US или между 120 и 150 ms в едната посока. [/Quote]

Сървъра е в Холандия,пинга е под 50ms,но това е без значение,защото се използва се само за сигнализация!Няма прокси на медия,което отговоря и защо това

[Quote]2.За войпа най-добрата връзка е между 50-80 ms в едната посока.[/Quote]

е глупост.

[Quote]3.Услугата е за терминиране на твой сървър не е сип акаунт за андройд както на myvoiptraffic,трябва да имаш 3 неща:
1.Твой сървър на който да я терминираш.
2.Статично (постоянно ай пи).[/Quote]

Мога и и със сип клиент да я ползвам.Безплатни астерикс сървъри колкото искаш,може да се подкара дори и на рутер или на development board.Не го изкарвай,че е нужен data център за да се ползва,нито пък са нужни познания на програмист.

[Quote]3. Трябва да имаш и добра оптична международна свързаност което не е свързано с идеята на темата как да отсвирим операторите и да говорим без пари или да спестим пари.
[/Quote]
Изобщо не е нужно това.Не се прави прокси на медията,а за сигнализацията пинга е без значение далие 50 или 150 или дори 2000ms.

[Quote]Amount must be $50 or more.Amount must be $50 or more.
The minimum amount when adding credit is $50.
Отнася се за всички методи на плащане включително Ukash,тествай преди да пишеш[/Quote]

Тествал съм.Не се спазва минимума от $50 за ukcash.

[Quote]Тук никой не дава 10 лева ти ми говориш за 50 долара и ме разсмиваш.
Най-ниската комисионна е 2.5% за Пейпал или кредтна карта.[/Quote]

Пак не е вярно.
[Quote]Paypal Mass Payment - No limit to the amount we will accept.[/Quote]
Тук няма такса(преждат се пари от баланса).

[Quote]И последна подробност трябва да си рутираш разговорите ръчно,когато не се сържеш през някой маршрут:[/Quote]

Изключително рядко това би се наложило.А ако е сървър,защо да е ръчно?

[Quote]
П.С:
Не е необходимо да обсъждаме всеки сайт за войп който намерите в Гугъл с цел да се заяждате с Мегател,препоръчваме Ви да тествате всички чужди доставчици.Нещата стават по следния начин:
1.Намирате сайта.
2. Регистрирате се.
3.Набутвате се и тествате услугата.[/Quote]

[Quote]Пак невярно.

Can I make some test calls before crediting my account?
Once you have registered for your free account, you will be given a small amount of credit to test the service.[/Quote]

force
Регистриран: 22 юли 2005, 19:11

Мнение от force » 20 фев 2014, 01:38

Тинка....Тинка та за цяла стотинка! :D ВТ

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2014, 10:32

Охоооооо...., тука има ЦИРК :D Цирк за безпари :D
Понякога вместо да е приятно и разтоварващо се получава именно обратното, след изчитане на \"N\" на брои постове и лъснат мизерните душици ти става нервно и ядосано :D
Именно за това гледам да не влизам изобщо у форумо - не си заслужава ядосването (whistle)

За Кобъра няма споменавам - най-големата п*тка у тая тема (май).
Та ако му се предложат дискретно малко парици....., дали няма нагласи м*ма си :D
[Quote]AVKansazov
Темата не ни е виновна.
Модератора трябва да се намеси и да сложи бан на този герой на анонимността.Всеки е много силен скрит зад клавиатурата на компютъра.[/Quote]
Евала за това, и ако на времето преди няколко десетилетия имаше настроения за форумни срещи, то сега едва ли е реализуемо, защото няма кой да се появи :D

Аз продължавам да се чудя на Мега-тела защо са занимава още тука, ама не знам :(
Трябва да ги приеме нещата: колкото - толкова и това е.
Като ги насилва нещата само нерви и ядове и освен да вземе една ВИК тръба и да раздаде справедливост няма какво друго да направи (стига да има на кого де, че то тука всички зад копчета се рият) :D

При мене СИП-а си върви (yes)
Сега имам и СИМ карта от която като набера 222p0887***321# си говоря през акаунта на мижава цена. Даже не си правя труда да я гледам каква е :D 2-3-5-7ст пари ли са :D няма такси, няма задължителни пакети за плащане - колкото говориш толкова те таксуват.

ceco2004
Регистриран: 12 яну 2010, 20:15

Мнение от ceco2004 » 20 фев 2014, 12:02

Ще гледам да не преча на престрелките, въпреки че лично аз не ги одобрявам, но ще си позволя да дам мнение от първо лица за УСЛУГАТА на Мегател – поне тази която аз ползвам – софтуерен клиент на Аднроид с телефонен номер /настроен и АТА/.
Направих си регистрация, и след проведени разговори ми беше даден номер – това е услугата която търся, която бях готов да тествам и заради да „жертвам” 10лв. Заредих през иПей и започнах да говоря. Ето наблюденията ми - до Испания мобилни. Разговор през Андроид клиент на двусимов телефон с Интернет от Глобул.
1-връзката беше изградена за около 5сек. с чист сигнал „свободно”- ползвал съм много подобни доставчици при които има първо един вид сигнал „свободно”, след това пауза и евентуално после друг сигнал свободно или нищо.
2-разговорът беше кристално ясен, без насичане и лаг през цялото време- около 22 минути
3-по време на разговора ми звънна другата карта и Интернета прекъсна (Prestigio 5044)- след няколко секунди звънене и липса на отговор от моя страна, телефонът отново се свърза с Интернет и изненадата ми бе огромна когато установих че разговорът не беше прекъснал.
Разговори през WiFi са логично също толкова добри – може би и повече.
При подходяща възможност ще пробвам прехвърляне от 3G-->WiFi и обратно, и смяна на мобилни клетки, но предполагам няма да има проблем освен може би кратковременно пропадане, но всичко с времето си.
Друго полезно е че когато съм в зона без 3G, може да ползвам кредита си за разговори през входна точна към която имам безплатни минути – е има го и неудобството, че предварително трябва да съм се подготвил с номера с който искам да се свържа - за сега не съм намерил решение, но и не това ще е начин да правя повиквания. В акаунта обаче има опция да си направя тел.бележник, и към дълги номера да асоциирам 3-цифрени които да ползвам за бързо набиране – предстои да пробвам.
Самият акаунт предлага много опции и статистики, но лично на мен ми се е налагаше свързване с поддръжката поради липса на подсказки за какво служи една или друга опция. Така или иначе ми беше обяснено, и заедно с поддръжката направих нужните настройки. Не знам дали не е могло да се направи като меню на рутер – с поясняващ текст при избиране на опция, защото има хора които обичат първо да „бутат” а после да псуват, че нещо не им работи, а тези настройки са наистина много, но също има и хора които МРАЗЯТ да четат. Като гледам че влизам в „духа на темата” не мога да подмина сайта – нуждае се от замяна с нов, който да не е така претрупан с информация, а възможно най-просто и конкретно да се обясни „какво?”, „как?” и „колко?”, защото бързото намиране на информация лично за мен е много важно.
Ще изпреваря някои съфорумци, като напиша, че и до този момент съм ползвал гласови услуги базаирани на СИП. Имам Линксис ПАП2Т закупен още през 2007, и го ползвам с 2 акаунта /все още/- един за входящ номер, и един за евтини разговори, което обаче води до допълнителни разходи точно за поддръжката на директния номер. От няколко години има предложение за безплатен номер, който обаче върви с малък срок на валидност на ваучерите и високи цени на разговорите за услугата с телефонен номер. Макар и \"без такса\" тази сума не подлежи на връщане, и трябва да бъде загубена, или в най-добрият случай изговорена. Исках да тествам и VMobile преди време, но след като 3 пъти им отправях питане през сайта и не получих никакъв отговор, реших, че нямам нужда от такава грижовна поддръжка. Неудобството от 2 акаунта „удря” и в батерията на телефона. Моето виждане е, че подобен вид услуги няма как да заменят на 100% стандартната телефония в самртфона /особено при непредвидени ситуации/, но в повечето случаи са приложими. При фиксирано приложение са едно сполучливо решение елиминиращо някои особености при мобилното ползване имащи сериозно отношение към влошаване качеството на услугата. Ползването на подобен вид услуги освен финансово изгодни, трябва да са и щадящи за ползващият ги, а не да го обременяват допълнително - „кой акаунт сега трябваше да ползвам”, „звъни ли в момента отсреща”.
Доволен съм от услугата, и ако се държи така ще продължа да я ползвам, защото ВСИЧКО в една услуга е от значение.

vladokamenov
Регистриран: 17 фев 2014, 14:31

Мнение от vladokamenov » 20 фев 2014, 12:57

Как няма да му благодариш като преди това си му го поръчал да го направи.
Това ми заприлича малко на Местан и Станишев.
Единият поръчва другият изпълнява,а другият го цунка.
Нищо лично колега.но се пази да не вървиш по пътя на Кобрети.
Да рискуваш разговорите ти лични служебни да минават през системата на този непредсказуем човек.
Не си струва риска.Утре ше се обърне срещу теб и ще се се ядосваш заради постъпките си.:(

bez.syanka.na.samnenie
Регистриран: 17 яну 2012, 12:13

Мнение от bez.syanka.na.samnenie » 20 фев 2014, 12:57

ceco2004 може ли да кажеш кой оператор използваш за безплатен номер без месечна такса срещу зареждането на ваучер със срок на валидност?

Поздрави

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2014, 12:59

Кобър-че, земи сега отвори нова тема че тая нещо не се развива както ти се иска :D:D:D
И като си са ПРОДАЛ поне си изпълнявай ангажиментите !!!
То принципно всеки си има цена и се продава ;) ама поне ако не е лоялен и коректен към работодателя си бива изхвърлен - нали така.
Сега заприличвам на МАНГАЛ, аз да ти кажа. Хем да земе6, хем пе*ерастията си да пробуташ.
Ама много са нерва на такива като тебе да знаеш - като земаше хубаво ти беше ааааа ???? (angry)
Жалко че Мега-тела не е дявол та да те тикне у пъклото (woo)(whistle)

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2014, 13:03

[Quote]Не си струва риска.Утре ше се обърне срещу теб и ще се се ядосваш заради постъпките си.[/Quote]
Какво искаш да кажеш с това ???
Ако ти платя да пребиеш някой и ти вземеш парата и сетне се обереш кат мишок - награда стара планина ли да ти даде поръчителя ???
Ето това е ясен пример за реалноста в България. Няма морал, няма ценности...... пълна анархия и мародерство.
Аз ако нях на мястото на Мегатела го намирам тоя и го пукам като хлебарка под ботуш (yes)

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2014, 13:15

Аааааа....., НЕ !
Такива обществени поръчки не се приемат !
Ако някой ще хвали фирмата то трябва да е платено, не може то така безпари :D
Ама като се плати на някой само хвалби да реди, а не така както до сега: Ти му плащаш а то те плюе !!!
Е земи му удари една \"сопа\" пък поне каже нещо хубаво :D
И не си мислете че боя не помага - много е педагогично средство (yes)

Capo_69

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2014, 15:32

Еиии ? де ти е фотото на профила бе ? Ти да не се усети че си в голям гаф ? Хвана те страх май аааа ?
Аз нямам роднини - да знаеш !
Аз роднини неща, защото съм пич и не ми минават такива - роднина или не. Който згафи прошка няма (а това много често си го позволяват роднините).
И да ти кажа нищо безплатно няма (ама ти явно не си го разбрал). Плащаш по един или по друг начин.
А аз какво плащам ...., ами не е твоя работа.
И друго, аз нямам понятие от тези виртуални устройства
[Quote]на мен не искаха да ми дадат достъп до сървъра си, обаче на него са му дали... а после - бил \"обикновен клиент[/Quote]
и компа го ползвам да си прочета пощата и новините.
[Quote]А капу-то колкото се пише \"мъж\"[/Quote]
Искаш ли да провериш тези думи ?
Аз не седя зад копчета, само кажи как да са видим - искаш ли ???
Ама после ако ще те пази закона си кажи ;) И недей си търси това което може да си намериш ;)
Аз поне съм човек който държи на думите си, а не като тебе ПУТКА !!!
Ако искаш ще ти го повторя ПУТКА !!!!! И съм съвсем сериозен че ако си ми пред мене ще те ********** (да не прозвучи като заплаха) :D
[Quote] защото първо, очевидно е, че говори безплатно, иначе не би ги ползвал при тези цени,[/Quote]
Човеккк, (извинявам се, ти не си човек а хлебарка) специално телефонията на Мегател изобщо не гледам сайта им, даже не знам и на какви цени ме таксуват. Ако ми се спре телефонията звъня да питам какво става и след това правя плащане.
Сега ще отида да да направя плащане по техния КИН: 893 725 2746 за 100лв. и ако искаш да ти сканирам и да ти го цопна тук ? Защото ми е безплатно нали ?

И последно, ако ми образуваш нерви ще те помоля да се срещнеш с мен доброволно, а не да ме караш да човъркам по клавиатурата. Капиш ?

Отговори