Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

borusiq
Регистриран: 13 ное 2007, 09:06

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от borusiq » 20 фев 2014, 17:38

Егати простаците! И ще заплашват човека... и ще го обиждат! Начинът, по който се държите с него е повече от отвратителен. Нямате ли граници някакви? Опитвам се да се въздържа, но просто не мога!
Fire is Faith

ceco2004
Регистриран: 12 яну 2010, 20:15

Мнение от ceco2004 » 20 фев 2014, 20:15

@bez.syanka.na.samnenie Отначало бях на BG Open но там беше 2лв./месец, сега е 3 с включени няколко минути. Телеком 1 в лицето на Планетфоун предлагат безплатен номер, с валидност донякъде обвързана със сумата на зареденият ваучер.

@vladokamenov все още има честни хора, колкото и да не ти се вярва - говоря за себе си колкото и нескромно да звучи. Ако разполагаш с доказателства- представи ги, ако ли не - мълчи и изглеждай умен, вместо да пишеш глупости по мой адрес. Знам, че авторът на темата беше писал нещо за Мегател, но не съм в час какво точно е станало, а и не мисля да им ставам арбитър. Написал съм ЛИЧНИ впечатления за услуга която тук доста се обижда, но лично на мен ми допада. Всеки сам избира, но несъгласието му с един или друг аспект на дадена услуга/продукт на търговец не бива да е повод за обиди и дразги. Всеки може да прави предложение, и да заяви своите изисквания в рамките на добрият тон, но това не е задължение търговеца да се съобразява с тези желания. Лично мое виждане на нещата, излежда е рядко разпространено за съжаление. Хората са изнервени, някой само чакат къде да избълват агресията си. Вървейки по улицате преди около половин час народа беше пощурял - то клаксони че някой не тръгва на жълто преди зеленото, то клаксони че някой решил да се престроява при това с мигач. Не е по темата но нещата с изнервените хора и агресията е навсякъде и не е за добро. За жалост.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 06 мар 2014, 20:32

Ето и данни за последния месец

Минути през ГСМ - 32
Минути през ВоИП - 157
Общо минути - 189

Лв ГСМ - 4
Лв ВоИП - 0
Общо лв - 4

Говорил съм 189 минути и съм платил 4 лв :)
Средна цена на минута = 2,11 ст/мин :)

Този месец нещо говорих по-малко като цяло. Хубавото е, че намалих още повече минутите през ГСМ - по-миналия месец бяха 332, миналия бяха 98, сега са 32, което е 10 пъти по-малко спрямо преди 2 месеца :)

Потребление по ВоИП услуги:
64 - vmobile
58 - friendcaller
29 - skype
3 - mobyler
2 - bg-call (имат пробен тестов акаунт и се възползвах :) )
1 - facebook - оказа се, че приложението им за андроид вече поддържа и разговори и го тествах, беше доста прилично като се има предвид, че разговорът беше с чужбина...

Stefan_36
Регистриран: 10 мар 2014, 21:36

Мнение от Stefan_36 » 12 мар 2014, 11:15

Аз съм съгласен и съм ЗА \"Да се освободим от операторите\" мойте приятели също подкрепят темата,и действаме.Лека по-лека то се случва,скоро ще е масово,много голям брой % от хората ще са се освободили от операторите !

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 12 мар 2014, 11:51

Да се освободиш от операторите е пресилено. По един или друг начин вие винаги, ще ползвате техните мрежи, дори с под изпълнители, дори и с по-ниски цени, винаги, ще бъдете зависими от тях. До някаква степен можете да намалите разходите за потребление, но все пак то няма да е безплатно, или ще е близко до предлаганите цени.
Samsung GALAXY S22 Ultra

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 12 мар 2014, 17:08

Факт е, че по един или друг начин в някои моменти ще трябва да прибягваме до операторите...

Но в момента аз съм:
1. Без договор
2. Без месечни такси
3. Тарифиране 1/1
4. 2 ст/мин стационарни, 7 ст/мин мобилни

При средно около 60-70 лв сметка преди това, когато бях на сметки и договори, последния месец платих 4 лв...

Ясно е, че съвсем безплатно не може да стане. По-важното за мен е да се освободя от засисимостта към условията, които налагат операторите, и които напоследък са все по-лоши и по-лоши...

WiFi има на все повече места. Особено в чужбина като отида, и само вижте покритието на точките, които ползвам безплатно като част от проекта fon.com - ето примерно какво е положението в центъра на Брюксел, където бях за последно, и където на практика постоянно имах нет...

http://i.imgur.com/QEqBaRf.png

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 13 мар 2014, 07:48

[Quote]bg-call (имат пробен тестов акаунт и се възползвах)[/Quote]

Ти си бил голем мишок бре, има ли още кой да ти дава нещо на тебе ?
Явно балъци винаги ще има :)

[Quote]Потребление по ВоИП услуги:
vmobile
friendcaller
bg-call (имат пробен тестов акаунт и се възползвах :) )
facebook [/Quote]
Ако ти се налага да използваш всички тези неща за да спестиш дребни парици при положение че работиш по проекти за много пари за митниците значи си пълен измекяр.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 13 мар 2014, 11:04

[Quote]Ако ти се налага да използваш всички тези неща за да спестиш дребни парици при положение че работиш по проекти за много пари за митниците значи си пълен измекяр.[/Quote]

Още в самото начало на темата съм написал - имам добри доходи и мога да плащам за телефон колкото и да ми дойде като сметка... Тук въпросът е принципен... Чудно, че още има хора, които не са го разбрали...

kirilatsa
Регистриран: 08 окт 2009, 08:36

Мнение от kirilatsa » 01 май 2014, 21:34

Скоро не се е писало по тази тема.Мисля,че тези цени са без конкуренция и много добра алтернатива на Българските оператори.

Bulgaria - Fixed  0.0090

Bulgaria - Fixed Olo  0.0097

Bulgaria - Fixed Sofia  0.0090

Bulgaria - Mobile Btc  0.0278

Bulgaria - Mobile Globul  0.0191

Bulgaria - Mobile Mobiltel  0.0192

Bulgaria - Mobile Others  0.0093

Bulgaria - Mobility Services Mobitel  0.0190

Bulgaria - Mobility Services Mobitel Type B  0.0192

Bulgaria - Mobility Services Type A  0.0094

Bulgaria - Special Services 

Mr2faces