Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от KOBRETI » 28 сеп 2013, 19:54

Мерси за съветите. Има логика да се проверяват тези неща :)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 30 сеп 2013, 17:52

Обаче всички ме гледат много странно, като им кажа, че имам софийски номер на телефона си и като им звънна от него... Още повече се дивят, че могат и да ме наберат обратно :D

Явно както направих с Боб навремето, сега ще трябва пак да минавам във фаза \"Просветляване\" :D

pcnews
Регистриран: 23 сеп 2013, 10:23

Мнение от pcnews » 30 сеп 2013, 18:48

:D:D:D

Не забравяй да поискаш % от ВМобиле... ;)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 01 окт 2013, 11:33

:)

Аз обаче едно нещо не мога да разбера - при положение, че толкова много приложения предлагат безплатни разговори до САЩ, тамошните оператори как успяват да зарибят хората да си плащат за гласови услуги?...

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Мнение от rado243 » 01 окт 2013, 12:52

Ами [B][u]до САЩ[/u][/B] щот е скъпо и се чудим как да минем \"тънко\" ама за тях си е ефтино и никой не обръща внимание, че може да спести 15-20$;) Другото е, че или нета ще е скапан(да пуска само чат клиенти) или просто правят така, че гласови данни през моб. нет да не можеш да прекараш;) и ако твоя \"проект\" добие масовост и тука ще стане така:D

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 01 окт 2013, 13:54

[Quote]и ако твоя \\\"проект\\\" добие масовост и тука ще стане така:D[/Quote]
Виж сега, ако моят проект добие масовост, хората ще почнат да ползват този начин... И [B]може[/B] да го резнат и така хората да не могат да го ползват...
В другия вариант, ако не добие масовост, на тях няма да им дреме дали е резнат, защото така или иначе не го позлват ;)

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 01 окт 2013, 16:09

[Quote]Аз обаче едно нещо не мога да разбера - при положение, че толкова много приложения предлагат безплатни разговори до САЩ, тамошните оператори как успяват да зарибят хората да си плащат за гласови услуги?... [/Quote]
Част от отговора на този въпрос е, че в Северна Америка изобщо, потребителя плаща не само изходящите, но и вподящите разговори, все есно се намира непрекъснато в роуминг с относително ниски цени. Логикага е, че след като искаш да имаш покритие дори в Аляска и дори в някой хавайски остров, за да могат да те търсят по всяко време, то следва да си плащаш. Защото оператора изгражда и поддържа инфраструктура, и ако никой не я ползва за изходящи?!

Просто модела ни е различен в Европа и Северна Америка. Там дори и цената за терминиране в мобилини мрежи е доста под 0,01 USD, така че начина по който се гернерира доход и печалба в мобилния сектор от глас и данни е друг. САЩ са пазар от над 310 млн. платежоспособно население, а в Европа пазарите са малки и фрагментирани, и с хора които имат проблеми да си плащат сметките за тока. Не само в България....

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 01 окт 2013, 16:47

По проекта:

Снабдих се със следното устройство, към което ще си вържа един DECT апарат и - воала - същия акаунт/номер го ползвам на лаптопа, на мобилния телефон и на домашния телефон ;)

http://michigantelephone.wordpress.com/2009/05/27/review-of-atcom-ag-188n-iaxsip-ata-voip-adapter-part-1-the-unboxing/

Atlantique
Регистриран: 06 фев 2010, 22:33

Мнение от Atlantique » 01 окт 2013, 18:38

Евала, Кобрети, много ме кефи твоят ентусиазъм! :D

Името ти е на път да се превърне в нарицателно в телеком сектора у нас!
А ако излезе и успешен експеримента - ще станеш кошмар за директорите! :P

Представям си след година време, как на заседанията на директорските съвети, по точка първа от днедния ред, ще се докладва какви мерки са предприети през изминалото тримесечие срещу \"дупките\" за изтичане на приходи на операторите, открити от Кобрети, и какви нови врътки е измислил той в отговор на предприетото \"затягане на коланите\"...

С приложени цитати от този форум :D (flower)

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 01 окт 2013, 22:27

Btw точно такъв имах от spnet за телефонната им услуга.

Отговори