Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от Paffkata™ » 01 окт 2013, 23:06

Kobreti, можеш ли да споделиш в крайна сметка договора за предплатения пакет дали има някаква срочност или е чисто формален?

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 02 окт 2013, 00:02

Оф, сори, все забравям

Ето https://www.dropbox.com/s/m35peu7be4qzhq2/2013-09-30%2018.07.33.jpg

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 02 окт 2013, 23:54

Така, още малко по темата.

http://www.megatel.bg - изключително качество на разговорите! Няма никаква разлика с обикновения телефон! Забавяне не мога да усетя никакво...

Настройката на СИП-клиента стана от първия път, без да се налагаше борбата, която положих с вмобиле...

Следят тук форума и ми дадоха тестов акаунт, въпреки че не е обявено на сайта им. Препоръчвам да пробвате!

Готини 2 неща - цените към дестинациите са силно фрагментирани според номера, на който се обаждате. Т.е., не е само "мобилни Германия" и "стационарни Германия", примерно, а са наредили сума си ти цени според началните цифри на номерата. Предимство е, защото по този начин за дестинации, за които могат, дават по-ниски цени. Когато цените са обединени накуп, естествено, се слага най-високата цена, за да не си вътре, ако потребителите почнат да говорят само на нея...

Второ, Международните им цени са трепач! За сравнение - мобилни в Белгия (където ми трябва в момента) - 15 ст/мин срещу 28/70 ст/мин при vmobile!

Трето, мултиринг - акаунта си го активирах през АТА устройството, свързано с домашен телефон, на Ноте2-то ина лаптопа. Когато някой ти звънне, звънят всичките, и можеш да вдигнеш което си искаш, а другите спират да звънят :) Най-накрая намерих редназначение на стария ДЕКТ Панасоник, който събираше прах на балкона от няколко години ;)

Разговорите се чуват почти префектно и на "бавния" нет, с какъвто ще съм още няколко дни... Нещо не си разчетох нета този месец :D

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 03 окт 2013, 00:33

Пичага, ти си мазохист:) Ама щом те кефи.

Аз съм на принципа, че трябва всичко да ми е удобно и нямам време и желание да се инквизирам като теб.

Ще следя темата в следващите 2 месеца в края на които ще дойде и края на проектчето:) Всяко мъчение все пак си има граница :)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 03 окт 2013, 10:08

\"Инквизицията\" е само докато се измисли модела, който да се ползва... След това няма разлика - дори мога да ползвам вградения дайлър на Андроид, за да си водя и разговорите през ВоИП...

Проектчето няма да свърши, повярвай ми, тепърва започва ;)

Първата му \"жертва\" беше Супербоба, който махнах, защото вече минутите по другите карти са ми предостатъчни. Втората ще е Мегакола в средата на декември...

Я в тази връзка, дайте малко акъл...

Договорът ми изтича на 21.12.2013. Датата ми на отчитане е 7-мо число...

Единият вариант е да изчакам и около 10.12 да пусна молба за прехвърляне на номера (към Боб 0 лв). Но в този случай ще ми начислят на 7.12 цяла такса и после се съмнявам да ми върнат част от нея?

Вторият вариант е да пусна молбата около 1.12, така че да не е излязла последната фактура. Тогава би трябвало да калкулират само оставащото време до края на договра?

Правилно ли разсъждавам?

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 03 окт 2013, 11:03

Понеже проектът изисква да се ползват ексклузивно данни, се поразрових и намерих интересно приложение - \"Data Savings | Onavo Extend\"

Прекарва трафика през ВПН и го компресира, което означава 2 неща:
1. Дори и операторът да блокира ВоИП, няма как да ме хване
2. Бързите МБ ще звършат по-бавно и реално ще ползвам по-голям бърз пакет, отколкото съм закупил ;)

Към края на месеца ще дам статистика колко данни се \"пестят\" с това нещо

stststeven
Регистриран: 16 мар 2007, 08:06

Мнение от stststeven » 03 окт 2013, 18:03

На 7.12 ще те начислят щяла такса,но на 7.01.2014 ще ти върнат част от нея.

Swabhav
Регистриран: 27 фев 2009, 17:19

Мнение от Swabhav » 03 окт 2013, 18:17

[Quote]http://www.megatel.bg - [/Quote]

Тази фирма няколко пъти се рекламира във форума ако не се лъжа. :)
Това , че ще оставиш един номер , на боб, да те търсят е добре, защото ако те търсят на VOIP номер не е ясно колко ще ги цакат родните телекоми търсещите те. Тук има малко тънки сметки, които обикновено показват, че да те търсят на такъв номер,от трите телекома, е набутвация.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 03 окт 2013, 21:30

защо да е набутвация, номера няма да е 0700 или нещо подобно, а да речем започващ с 02....

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 03 окт 2013, 22:14

[Quote]На 7.12 ще те начислят щяла такса,но на 7.01.2014 ще ти върнат част от нея.[/Quote]

Мерси (beer)

Отговори