Да се освободим от операторите - "No Voice" Project

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Да се освободим от операторите -

Мнение от KOBRETI » 03 окт 2013, 22:16

[Quote]Тук има малко тънки сметки, които обикновено показват, че да те търсят на такъв номер,от трите телекома, е набутвация.[/Quote]

Две неща:
1. Няма да е набутвация, защото номерът е 02хххххх
2. На мен отдавна не ми пука кой като ме търси колко му е изгодно... Аз смятам НА МЕН колко ми е изгодно... Точно заради това \"като ме търсят ще им е скъпо\" сума си ти народ си стоят и се набутват на даден оператор само защото на него ги били търсели... Ако на някой му пречи да ми звънне това, какъв ми е номерът, изобщо не ми пука за него... Явно иска да си говори с мен само защото му е безплатно, а не да ми каже нещо смислено...

(beer)

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 03 окт 2013, 23:39

Идеята ти е велика :)! Но за съжаление няма как да я направя - семейството ми с които говоря най - често нямат смарфони , повечето от приятелите ми имат но пък нямат включен нет към плана (останалата част нямат смарфони) . Обаче с едно приятелче въпреки че сме на един оператор и имаме минути един към друг си говори ме по скайпа , вайбара някак много лошо качество вади . Иначе те подкрепям на 100% , успех !

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 04 окт 2013, 12:36

vanci1990, когато си се абонирал за voip услуга трябва да имаш нет ти не абоната, и не е задължително другия да има или пък смартфон, можеш да звъниш на от vmobile примерно на всеки мобилен или стационарен, от твоя виртуален номер към друг реален номер.

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 04 окт 2013, 12:48

Мерси за включването, Paffkata :) Изпревари ме :)

vanci1990, точно тук е разликата между алтернативните БГ телекоми, които ти дават реален номер, и приложения като Вайбер и Скайп - през ВоИП профила си можеш да звъниш на всякакви номера и могат и теб да те търсят на обикновен софийски номер по нормалния начин без да им е необходим интернет или каквото и да е приложение или смартфон...

Да не говорим, че в сума си ти планове операторите се изхитриха и натресоха голям брой минути към фиксирани телефони, които почти никой не използва... Това е начин да почнат да се оползотворяват и тези минути ;)

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 04 окт 2013, 12:59

Примери:

Виваком:
- МаксиКол - имаш колкотото минути до мобилни, толкова и до стационарни

Bob:
- на всичките планове имаш колкотото минути до мобилни, толкова и до стационарни

Например ако твоят приятел Щ има Супербоб и говори 500 минути с мобилни и 0 минути със стационарни, като 250 от тези 500 говори с теб - като почне тези 250 да говори с теб на стационарния ти ВоИП номер, на практика "пести" 250 от мобилните си минути, които може да ползва да говори с някой друг ;)

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 04 окт 2013, 21:54

Така де , но всъщност аз приемам проекта като изобщо отказване от оператори , тоест използване на Viber Skype и така , защото ... Ами виртуален но е оператор vmobile :).

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 05 окт 2013, 01:19

Всъщност, идеята е отказване от войс услугите на мобилните оператори... Ясно е, че трябва да се говори все пак... :) Вайбър и Скайп и подобните не ти дават възможност да звъниш на всеки и всеки да ти звъни на теб... А с ВоИП акаунтите се избягва и тарифирането на минути и се плаща наистина само изговореното, при това на по-ниска цена...

Предният ми проект с отказването от българските банки работи успешно вече 2 години - нямам банкови сметки, ползвам карта единствено от Skrill + Paypal ;)

R420
Регистриран: 19 яну 2007, 18:23

Мнение от R420 » 05 окт 2013, 18:03

Здравей Kobreti,
Искам да те попитам дали е възможно да се ползва vmobile с външен софтуерен телефон, например CSipSimple и ако да, какви са настройките за sip. За мене това е доста добра цена. Аз искам да звъня предимно към БГ номера защото съм навън. Единственото лошо нещо е че трябва лично да подпишеш договора, а аз не съм в БГ. Досега съм ползвал planetphone.net които също имат добро качесво на разговорите. Хубаво е може би да се направи един списък с voip провайдери и всеки да може да дава някакво мнение и отзиви за оператора.

zavod
Регистриран: 20 окт 2011, 21:43

Мнение от zavod » 05 окт 2013, 19:20

В скайп може да да си въведеш твоя личен номер за да те идентифицират когато ти звъниш или да си вземеш/закупиш номер от един списък и на него да те търсят.
https://secure.skype.com/skypein/number?vc=&country_code=RO&voucher=

R420
Регистриран: 19 яну 2007, 18:23

Мнение от R420 » 05 окт 2013, 20:04

От скайп цените са високи, а и номера от България не можеш да вземеш.

Отговори