Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти
Re: Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти
В Русе Maxtelecom все още нямат LTE покритие.
[Quote]Майтапът - настрана, имам чувството че някои колеги тук се чалнаха направо. Да си купиш нов смартфон за няколкостотин лева - ако ще какъв да е там, за да можеш да хванеш авантата за 30-40 лв. на тестов 4G нет... :S
Дори KOBRETI от абсолютен скептик за старта на услугата вече си заплю телефон (cyber)[/Quote]
Аз не съм бил скептик за старта на услугата, а за това, че щели да предложат революционните цени, очаквани от разни оптимисти тук :D
Иначе аз ще си взема някоя евтина Лумия до към 200 кинта. Повече наистина не ми се дават, пък и не е ясно колко ще може да се ползва нетът и колко ще спира... Въпросът е, че има за какво да оползотворя телефона дори и без картата на Макс...
При всички случаи ЛТЕ е перфектно за моя ВоИП проект и дори и цените им за разговори да са високи, сигурно ще си взема една карта от тях след 1.10 само с нет (ще видим какви варианти ще пуснат, де...)
Дори KOBRETI от абсолютен скептик за старта на услугата вече си заплю телефон (cyber)[/Quote]
Аз не съм бил скептик за старта на услугата, а за това, че щели да предложат революционните цени, очаквани от разни оптимисти тук :D
Иначе аз ще си взема някоя евтина Лумия до към 200 кинта. Повече наистина не ми се дават, пък и не е ясно колко ще може да се ползва нетът и колко ще спира... Въпросът е, че има за какво да оползотворя телефона дори и без картата на Макс...
При всички случаи ЛТЕ е перфектно за моя ВоИП проект и дори и цените им за разговори да са високи, сигурно ще си взема една карта от тях след 1.10 само с нет (ще видим какви варианти ще пуснат, де...)
[Quote]Иначе аз ще си взема някоя евтина Лумия до към 200 кинта.[/Quote]По-добре не си вземай :)
Говорих с кол-центъра им и ми казаха, че картата не била съвместима с RAZR HD. Поддържали само устройства БЕЗ гласова услуга (!?) :D
Общо взето предлаганите от тях таблети, изреди ми още няколко устройства (Nexus нещо си и др.)
Картата ми се връзва към клетка (ID 1), показва сила на сигнала, MNC, MCC, но не се регистрира в мрежата и няма нет. Това е. 10 лв. на вятъра. Мацката упорито ми предлагаше да си взема iPad :D
Говорих с кол-центъра им и ми казаха, че картата не била съвместима с RAZR HD. Поддържали само устройства БЕЗ гласова услуга (!?) :D
Общо взето предлаганите от тях таблети, изреди ми още няколко устройства (Nexus нещо си и др.)
Картата ми се връзва към клетка (ID 1), показва сила на сигнала, MNC, MCC, но не се регистрира в мрежата и няма нет. Това е. 10 лв. на вятъра. Мацката упорито ми предлагаше да си взема iPad :D
Голям фейл, май наистина никой от другите оператори няма да ги взима предвид при определянето на цените/тарифните планове.
[Quote]Въпреки че имам нет, ми пише, че има грешка с връзката към мрежата, а и самият телефон трябваше да му слягам [B]допълнителна програмка, която да активира ЛТЕ-то[/B]...(blush)[/Quote]Я подай малко инфо за какво става дума :)
За това аз, ще си карам на старото-добро 3G. Мтел къртят с нета, до сега не съм и предполагал, че са така. А, щях да забравя до тези, които правят тестове на Макс - LTE мрежата, моля ви, когато правите тестове използвайте 4G стик или бисквитка вързани към лаптоп! Че с тези мобилни спийд тестове, може да изкараме и 200мб.:D Реално, скоростите са малко по-високи от тези на 3G мрежата.;)
Samsung GALAXY S22 Ultra
[Quote]По-добре не си вземай :)[/Quote]
E, не, аз вече взех картата, пробвам и ако работи, тогава взимам... Ама тук някой го беше подкарал и на телефон, та предполагам, че ще може...
E, не, аз вече взех картата, пробвам и ако работи, тогава взимам... Ама тук някой го беше подкарал и на телефон, та предполагам, че ще може...
[Quote]Реално, скоростите са малко по-високи от тези на 3G мрежата.;)[/Quote]
Доста по-високи са, спокойно може да стигне 100мбпс... Теоретично - и повече...
Доста по-високи са, спокойно може да стигне 100мбпс... Теоретично - и повече...
Ето добър и изгоден таблет:
http://www.dx.com/p/allfine-fine9-glory-9-0-retina-screen-quad-core-tablet-pc-w-wi-fi-sim-hdmi-white-287375#.U33ZklJZrcs
Информация за него:
http://globalupdatenews.com/2014/01/allfine-fine9-glory-inexpensive-4g-fdd-lte-tablet-specs-review.html
Същия от друго место, малко по-скъп:
http://www.sunsky-online.com/view/209834/Allfine%20Fine9%20Glory%20White%20%209.0%20inch%20IPS%20Capacitive%20Screen%20Android%204.2.2%20Tablet%20PC%20with%204G%20LTE%20%20%203G%20%20%202G%20Mobile%20Phone%20Function%20%20Dual%20SIM%20Dual%20Cameras%20%202GB%20RAM%20%20%2032GB%20ROM%20%20CPU%20%20RK3188%20Quad%20Core%20%201.6GHz.htm
http://www.dx.com/p/allfine-fine9-glory-9-0-retina-screen-quad-core-tablet-pc-w-wi-fi-sim-hdmi-white-287375#.U33ZklJZrcs
Информация за него:
http://globalupdatenews.com/2014/01/allfine-fine9-glory-inexpensive-4g-fdd-lte-tablet-specs-review.html
Същия от друго место, малко по-скъп:
http://www.sunsky-online.com/view/209834/Allfine%20Fine9%20Glory%20White%20%209.0%20inch%20IPS%20Capacitive%20Screen%20Android%204.2.2%20Tablet%20PC%20with%204G%20LTE%20%20%203G%20%20%202G%20Mobile%20Phone%20Function%20%20Dual%20SIM%20Dual%20Cameras%20%202GB%20RAM%20%20%2032GB%20ROM%20%20CPU%20%20RK3188%20Quad%20Core%20%201.6GHz.htm
HSPA+ все още е много-добра технология и има добър капацитет
старите оператори имат и повече клетки които го обезпечават
старите оператори имат и повече клетки които го обезпечават