Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Re: Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

Мнение от milen888 » 22 май 2014, 18:55

Пробвай, пък кой знае, току виж тръгнало (yes)

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 22 май 2014, 20:21

Тази програмка само ти сменя настройките, което можеш да направиш и през менюто...

Лумия 625 не е съвместима, пробвано. Утре ще пробвам 820. След малко един приятел ще дойде с Галакси Камера и ще видим дали е ок...

milen888

Мнение от milen888 » 22 май 2014, 20:41

[Quote]Тази програмка само ти сменя настройките, което можеш да направиш и през менюто...[/Quote]

Само че при LG G2 и Galaxy S5 нямаш меню за избор на LTE мрежа...Софтуерно ограничено от наглите производители...

Така че програмката върши чудесна работа, при LG G2 осигурява такова меню, колегата zazabg е пробвал. Иначе ясно, че няма да работи при всеки телефон, но нищо не пречи да се опита с нея.

Всеки с Андроид телефон може да погледне в Андроид форума, в раздела на собствения си модел винаги има стоков/международен ром, с отключени всички функции на телефона. Флашвате го на телефона, за което има подробни инструкции и няма причина да не ви работи LTE мрежата, стига да го поддържа хардуерно, разбира се.

Телефоните на Sony са удивително безпроблемни, LTE тръгва от раз (yes)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 22 май 2014, 21:19

В днешната идиокрация всичко е възможно, макар и аз да не мога да си обясня защо производител ще иска изкуствено да си си ореже подобна функционалност.

Според мен много лесно може и да ги осъди човек. Това си е чиста проба измама, след като в спецификациите пише, че има, а след това се оказва, че няма. това е все едно да пише, че е с 4-ядрен процесор, а после да се окаже, че всъщност 2 от ядрата са заключени.(woo)

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Мнение от zazabg » 23 май 2014, 00:12

Така... Преди време имаше една тема, в която пишеше, че хората търсят 4Г мрежата на Макс Телеком и тази на Булсатком. Понеже знам, че телефонът ми поддържа ЛТЕ - всички честоти, така пише на кутията - дадох сканиране на мрежа и нищо (blush) Обясних, че нямам опция за мрежа - ЛТЕ, но май не ме разбрахте :S Когато вече взех от Макса тяхната тестова карта /Трябва да имат във всеки обект такав, така че ви съветвам първо да я тествате в телефона и после да плащате/ Не тръгна с тестовата карта и се прибрах вкъщи да си ровя из форумите как да го отключа. Писах между временно писмо на LG и днес са ми отговорили, че за да оправя това нещо трябва да го пратя в сервиз на Виваком. Отивам при приятели в 2 магазина на Виваком и от двете места не ме посъветваха да го пращам :-) Щели да ми го флашнат, да ми ограничат пак софтуерно други честоти, да ми затрият информацията, така че да си направя бекъп предварително и да остана около 2 седмици без телефон... :|

https://www.dropbox.com/sh/heqv8mzcs3hsbui/AABDQtgDBloltBab1lkfA6KOa/LTE

Ето линк към дропбокс папката ми, където можете да видите скрийншоти от телефона ми. Забележете, че на втората картинка има следното съобщение \"Няма услуга. Избраната мрежа 28413 е недостъпна. Въпреки това аз съм се вързал към нея и ползвам интернет. Натиснах няколко пъти върху това съобщение, но така и не изчезна. Нетът си вървеше както се вижда от тестовете. Това не са \"фиктивни\" скорости. Оказа се, че за 10 мин тестове със спийдтест ми е генерирало 1.2ГБ трафик. Този вариант за тестване е по-добър според мен, защото не се засяга от скоростта на харда, усб порт, браузър и др.

На Скрийншота \"Предпочитан мрежов режим\" се вижда, че нямам опция ЛТЕ. Следващия - стартирам програмката, избирам си режим ЛТЕ и след това се вижда в настройките на телефона, че вече е в режим ЛТЕ. Сканирам за ЛТЕ мрежи и намирам само една на Мтел - вкъщи нямам обхват на макса :-D

Когато тествахте телефоните въведохте ли APN??? За да тръгне нета задължително трябва да се въведе apn.maxtelecom.bg Аз въведох само име и APN без никакви прокси, портове и т.н. Ако се е вързал към мрежата, показва ви обхват, но няма нет - вероятно трябва да въведете APN и сте готови. По-сериозния проблем според мен е да не можете да видите мрежата или да се вържете към нея!

milen888

Мнение от milen888 » 23 май 2014, 00:41

Тези от магазините на Виваком са се изказали много некомпетентно. Според мен това е правилния път, както са ти написали ЛГ- пращане в сервиз и флашване на стоков ром с пълна поддръжка на всички мрежи. И за какви две седмици са ти говорили. Директно го носиш в официалния гаранционен сервиз в София с документите, там вежливо им обясняваш и ги молиш да свършат работата. Сядаш да пиеш едно кафе и за час/два е готово.

Иначе от написаното от теб оставам с впечатлението, че операторите, които внасят новите телефони са поръчали на производителя да блокира софтуерно ЛТЕ честотите. Напълно очакван и възможен сценарии за подмолен удар под кръста от тройката стари оператори срещу новия конкурент!

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 23 май 2014, 00:47

[Quote] \"Няма услуга. Избраната мрежа 28413 е недостъпна. Въпреки това аз съм се вързал към нея и ползвам интернет.[/Quote]

Е, това не ми хрумна да го проверя днес на 625-та :D Намери мрежата, но обхвата стоеше задраскан... Утре втори опит :D

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 23 май 2014, 00:50

Кобрети, 820 КОВЕ!!! Взех я тестово днес за два дни.
Samsung GALAXY S22 Ultra

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 23 май 2014, 00:55

Да, точно 820 ми е в списъка за утре!

А дава ли грешка в свързването, или всичко си показва както трябва?

KOBRETI

Мнение от KOBRETI » 23 май 2014, 00:57

Спийдтест с 820?

Отговори