Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Re: Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

Мнение от mkpetrov » 23 май 2014, 06:24

[quote]Иначе от написаното от теб оставам с впечатлението, че операторите, които внасят новите телефони са поръчали на производителя да блокира софтуерно ЛТЕ честотите. Напълно очакван и възможен сценарии за подмолен удар под кръста от тройката стари оператори срещу новия конкурент!

[/quote]

Пак не се връзва - производителите защо ще им играят по сворката? Едва ли операторите могат да си позволят да не продават Самсунг, ХТЦ и ЛГ. И да могат, пак загубата им ще е много по-голяма, отколкото въображаемите загуби от това, че телефонът имал 4Г.

zazabg
Регистриран: 02 юни 2010, 02:40

Мнение от zazabg » 23 май 2014, 06:57

Служителите, които питах във Виваком са едни от най-компетентните във Варна. Приятели са ми, защото преди години сме работили заедно с единия, а другия го познавам от друго място... Обяснението беше, че няма да ми пуснат всички мрежи, а само активните в БГ (angry) по същата неизвестна причина, поради която и сега не са пуснати всички (no) Иначе флашването на рома ще ми изтрие всичко нали? Трябва да правя бекъп както ми обясниха... Иначе Виваком ги пращат в сервиз на Омнител, от там евентуално да го препратят в сервиз на ЛГ... после обратно по този път... Това е официалната процедура на Виваком. Намериха ми един гаранционен сервиз във Варна, звъннахме и ще отида да питам дали те могат да го направят за 15 минути, иначе ще си карам така. Бях останал с впечатление, че пускайки и спирайки еърплейн моуд се сменя мрежата, но не - стои си ЛТЕ.

zazabg

Мнение от zazabg » 23 май 2014, 07:03

Кобрети, НЕ гледай какви съобщения ти вади. Гледай дали горе имаш червен х или имаш обхват. Преди да въведа APN се бях вързал към мрежата с петцифреното означение. След това въведох APN и вече ми намери мрежата като МАХ. Бях си вързан, всичко ок, но нямах нет защото не бях въвел APN. Звънете на оператор - вероятно това е целта да им обясните с различни телефони какво правите и как се получава или не. Вероятно не са пробвали ограничен брой телефони и за тях казват, че стават. Даже на моя не знаят май, че може да тръгне нета :-)

Така че тествайте с карта в обекта и ако нещо не стане - звъните на оператор да дадат някой съвет или да си напишат модела на телефона на който пробвате, за да го оправят по някакъв начин.

vv
Регистриран: 06 юни 2007, 17:54

Мнение от vv » 23 май 2014, 09:18

[Quote][Quote]но включително и в 3G мрежата в която ще има национален роуминг

[/Quote]Това няма как да се случи, нали се сещаш Ако има национален роуминг, той ще е само за войс, или пък ако има дейта, тя ще се плаща отделно...[/Quote]

Данните може отделно да се плащат, може и да са в пакет независимо, че са в роуминг.

Зависи какви договори подпишат операторите по между си за този роуминг и след това естествено и от тях зависи какви оферти ще предложат.

Но ако предложат само LTE + гласова услуга в нац. роуминг[B] и без 3G в нац. роуминг [/B], просто няма да спечелят много абонити- имам в предвид Макс телеком.

И ако се случи така пак много потребители ще прибегнат поне до втора сим карта,ако има и служебна , става...

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 23 май 2014, 09:21

Успях най-сетне 8)
Цялата работа е apn...
Това е тест от квартирата. Днес ще пусна и от други места ако имам време.

http://www.speedtest.net/my-result/a/836332185

Не знам защо, но часът ми се измести с 3 часа напред. :D

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 23 май 2014, 09:46

При всички случаи няма как да подпишат договор, при който скоростите/включените мегабайти да се повече за чужди оператори, отколкото в собствената им мрежа.:) Пък и едва ли #Г-мрежата ще може да издържи чак такъв трафик на 2 оператора.

nmnikolov
Регистриран: 19 ное 2008, 22:47

Мнение от nmnikolov » 23 май 2014, 13:10

Преди 2 часа и аз си взех една карта от Макс. На щанда имаха активирани карти за проба от всеки един размер SIM. Тествах с моят Nexus 7 2013 и стана от раз и едва след това си взех карта. Предварително обаче си въведох apn-на и не знам дали щеше да стане без него. Така че който си е взел катра и не му работи в момента си е негова вината, че не е тесвал на място.

zazabg

Мнение от zazabg » 23 май 2014, 13:11

Хайде сега отново - всички, които са имали неуспешен тест, но са виждали мрежата да пробват с

[B]apn.maxtelecom.bg[/B]

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 23 май 2014, 14:00

Пичове, изкупихте всичките Лумии, дагоева :D Човек не може да се добере :D

Sage
Регистриран: 30 авг 2004, 18:43

Мнение от Sage » 23 май 2014, 14:05

Да, аз за apn сам се бях сетил, но май не бях попълнил потребител и парола - в началото не тръгваше.

Въпрос към теб и nmnikolov - вижте втория скрийншот от предния ми пост - на статус лентата.

При вас така ли изглеждат нещата? Имате ли активен индикатор на обхвата или имате предупреждение за недостъпна мрежа?

Отговори