Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Да Ви е честит ЛТЕ от Макстелеком, вече има старт и оферти

Мнение от KOBRETI » 17 юни 2014, 11:55

[Quote]По принцип ако види мрежата трябва да може да се регистрира.[/Quote]

Не разчитай на това твърдение! Докато търсех Лумия, на която да го подкартам, пробвах поне 3 625-ки, които откриваха мрежата, но не можеха да се вържат, или пък дори се връзваха, но нямаше нет, и чак на 4-та сработи от раз!

Пробвайте с РЪЧНО избиране на мрежата!

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 17 юни 2014, 18:57

Е, да ви се похваля, в ръцете си държа вече HTC Desire 816, интернетът е супер, от Макс телеком... Необходимо беше следното - поставяне на сим карта, настройка на APN, инсталиране на 4G TOGGLE и... това, което явно е липсвало при предишните тестове - РЕСТАРТ. Първи тест от нисък етаж в ж.к. Люлин - 19.9 MBit :)

mamuta70
Регистриран: 11 фев 2010, 21:11

Мнение от mamuta70 » 17 юни 2014, 21:24

Ами от колцентъра им ми казаха че въпросния модел (М2) не се поддържал от мрежата им което е доста странно. Пробвахме и с рестарт инсталиране на всички допълнителни програми и греда няма пускане и това е. И нещо друго странно когато сложихме картата изобщо не поиска PIN код(woo)

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 17 юни 2014, 23:09

По принцип няма такъв филм \"не се поддържа от мрежата\". Русите каки от кол центъра се презастраховат и устройства, които не са ги чували твърдят, че не стават, та да не им дигат скандали после.

Въпроса е единствено телефона ти да поддържа ЛТЕ банд 3, 1800мхз и да няма софтуерни ограничения, за каквито пише по-горе че е имало на разни телефони и са излекувани с хакове и приложения.

В случая на твоя телефон в виждам, че има две различни хардуерни версии, но щом все пак вижда мрежата явно е правилната. Но може да е кодиран от германците или Сони да работи само с определени мрежи.

Иначе пин кодовете на тестовите карти са деактивирани. Нормално е да тръгва без пин код.

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 18 юни 2014, 00:09

Според мен Макстелеком ще бъде провала на годината. Дано не съм прав. Към днешна дата ситуацията е аматьорска. Предлагат една сим карта, която може да се използва в около 5%от територията на страната. И то без телефония, само нет. Като допълнителна екстра сим картата пък може да се използва в едва десетина модела смартфони и таблета.

Ако се обадите в Макс и питате кога ще предлагат устройства за LTE за лаптоп, отговора ще е- до няколко месеца. Мен този отговор не ме устройва. Ако питате какви ще са плановете - до няколко месеца щяло да стане ясно. То човек се развежда \"до няколко месеца\" те искат някой да ги чака дотогава.

Според опеределени информации имат да плащат и бая милиони. За сега идеята да стана клиент на Макс е доста далечна.

vanci1990
Регистриран: 28 авг 2012, 15:04

Мнение от vanci1990 » 18 юни 2014, 13:10

То мрежата в Плевен си работи ама не официално защото не всички предаватели са осъвременени с LTE ;) .

teou
Регистриран: 03 май 2006, 14:44

Мнение от teou » 18 юни 2014, 13:14

Няма как стартирането на първата комерсиална ЛТЕ мрежа в БГ да бъде провал на годината. Напротив - това беше събитието на годината в телеком бранша и ще си остане в историята като такова, независимо какво се случи с тази фирма нататък. Да не говорим, че пуснаха 4 месеца безплатно ползване в този бетатестерски период - също нещо, което не беше правено до сега. Така че 2014-та за тях е успех отвсякъде. Дори и да стартират с високи цени, пак ще е все тая, защото няма да имат конкуренция, така че ти дето няма да ги чакаш всъщност или ще ги изчакаш или няма да ползваш тази услуга. Това е положението с монополите.

Ако има провал, то той ще дойде 2015 или по-скоро 2016 година, когато Теленор (бившето Глобул) стъпи на вратовете на прохождащите операторчета Макс и Булсат (ако последните все пак благоволят да стартират през 2015-та и заима и втори ЛТЕ оператор) и ги смачка с цени.

За запитванията ти мога само да кажа, че явно не си чел сайта им. То ясно е написано там какви са условията до края на септември - безплатен бетатест. Никой няма да ти издаде специално на теб плановете за след това, не е сериозно да го очакваш.

Ако бързаш и искаш устройство - ей къде е ибей. Аз моя модем го взех за 50 долара.

И това дето работели 10 устройства не е вярно - за 1000ден път казвам, че си работи всичко, което поддържа тази честота и не е заключено от производителя. Аз ползвам модем от норвежки оператор примерно.

Това, че разни производители на телефони си кодират устройствата или че в БГ се внасят засега по 2-3 модела телефона с поддръжка на ЛТЕ не е проблем на оператора. Би било проблем на оператора, ако устройствата, които ТЕ започнат да продават след 1.10 не работят, но към днешна дата те продават само 1 модел таблети, така че за всичко друга НЕ носят отговорност.

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 18 юни 2014, 20:17

Да то всеки път като се стартира нещо ново и изниква"информация" как фалира тази фирмааа няма да се развива услугатаа и прочие измишлъотини на конкуренцията с цел да запушо пробойната на потъващия си кораб....

това което казваш са пълни глупости..Клиенти има за всичко... това че няма VOICE изобщо не е чак такъв проблем ... от 2007 г до сега тая компания съществува само с Интернет услуги ... и има не малко абонати (по последни даннни 4-тия по големина интернет доставчик в БГ)

[B] да не говорим, че е въпрос на време да има и VOICE услуги с картите им освен нет... [/B]

Що се отнася до бисквитките и флашките... ще ги пуснат не се тревожи В момента няма тарифи и крайни устройства освен таблетите АйПад поради простата причина че мрежата е в режим тест.. НЕ СЕ ПРОДАВА официално услугата LTE ... нормално да не се предлагат планове все още...

Аз съм мега доволен... не ми трябва Войс и без друго имам 2 телефона ... с единия си говоря с другия си ползвам нета.. да не говорим че нет ползвам 50 пъти повече от телефония... В крайна сметка кой до сега е предлагал Мобилен интернет 4 месеца Безплатно ..... май Никой... и то с такава скорост

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 18 юни 2014, 21:34

Не беше ли за lte картата по 10 лв на месец? За мен специално 10 лв наистина минават в графата безплатно, но за много други хора 10 лв са си десет кинта.

Ок, може вие да сте прави, може аз да съм прав. За мен пускането на LTE услугата им е последен опит някой да ги купи. Макстелеком със сегашния си мениджмънт НЕ може да стане голяма компания и реална конкуренция на трите мобилни оператори. Това е моята версия. Вашата е друга. Супер, ще видим към края на годината.

labaling
Регистриран: 23 май 2014, 00:09

Мнение от labaling » 18 юни 2014, 23:35

Аз мисля, че е правилно първо да се пусне тестово сигналът. Ето, от колко време имат лиценз, а още не са вкарани като мрежа от големите производители. Според онлайн съпорта на HTC дори и не се предвижда в скоро време ъпдейт, който да накара апарата мрежата да се изписва под името й, а не под номера й. Та мисълта ми е, че описването, одобряването и добавянето на всички тези мрежи от различните производители е тромава процедура. По-добре няколко месеца да работи тестово и да събира \"запалени фенове\" и да отхвърлят бюрократичните въпроси. Иначе е ясно, че нещата няма да се случат с вълшебна пръчка. Въпреки че IPTV, например, е много успешна технология, дълго време още ще се гледа и аналогова и обикновена цифрова телевизия. Важното е, че за иновативните фирми, макар и слабо, тенденцията е нагоре, а не надолу :) Относно шефовете - управлявали са най-голямата телекомуникационна фирма в страната, дали успешно - нямам наблюдения. Но сякаш под тяхно ръководство масово се цифровизираха линиите и като цяло се подобри качеството на предлаганата услуга (може и да греша), като тук не говорим за финансовата политика.

Отговори