Дайте си мнението, моля

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Дайте си мнението, моля

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 30 ное 2009, 18:30

Преди около 4-5 месеца изпратих употребяван телефон Нокиа N78 на клиент от провинцията, след разговор по телефона. В разговора присъстваха стандартните въпроси: На колко време е телефона?, В какво състояние е? и т.н., както и в самия разговор споделих на клиента, че ще съдействам/помогна при наличието на проблем(защото си познавам стоката-тествам я). Телефонът който пратих беше в много добро състояние, както казах на евентуалния купувач. Сега, след тези 4-5 месеца, след разговор с клиента ми беше пратен телефона по неговата приятелка с проблем: ударен в горната част и спукана/счупена клавиатура ( най вероятно от удар). Обясних на неговата приятелка, че няма как да поема гаранция на телефон в такъв вид, но ще помогна с каквото мога и тя се тросна, че няма значение, това било между мен и нейния прияте, а да и ми каза, че телефонът бил получен в този вид. Преди малко разговарях по телефона с въпросния приятел и мой клиент и той ми каза същото, че така го е получил (а аз знам какво съм му изпратил-не беше така удрян и счупен). Когато го попитах Защо не сте се обадил при получаването той ми заяви: Ами аз си мислех, че трябва да е в такова състояние, нали е втора употреба. За което нямам думи, как може да има такива хора които да мислят по този начи, след като сме говорили по телефона и съм обяснил в какво състояние е телефона, повтарям-много добро. Пиша ви тази историйка, защото бях заплашен, че ще ми пише отрицателно мнение и кой ли знае какво още... Искам вашето компетентно мнение на този въпрос: Кой е крив и кой, прав?
Моля да сте обективни.

Поздрави: Ал. Станчев

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Дайте си мнението, моля

Мнение от vladovn » 30 ное 2009, 18:42

Телефоните втора употреба въобще имат ли гаранция? А ако е бил добър телефона, защо не си му сменил панела, една кутиика и нулиране на таймера и да го пуснеш за нов?

1-GSM by АЛЕКГРУП
Регистриран: 24 фев 2005, 10:12

Мнение от 1-GSM by АЛЕКГРУП » 30 ное 2009, 18:50

Ами, защо ли? Може би, защото не е коректно да го направя. Не,че няма такива които го правят, но аз не съм от тези и поне за сега смятам да не се занимавам с подобни грозни действия. А иначе на въпроса дали имат гаранция телефоните които са употребявани, отговорът е ДА, но не всички. Имам употребявани телефони с гаранция и такива които са без. КОгато тествам един подобен телефон и направя преценка, че мога да му дам гаранция го правя.
Надявам се да съм ви отговорил задоволително. Лека вечер.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 30 ное 2009, 18:50

Хайде стига с "умни" идеи. И без това е публична тайна,че това е масова практика при всички!

vladovn

Мнение от vladovn » 30 ное 2009, 18:55

Ами подходяща ли е такава коректност? Ето виждаш, сам патиш от нея.

@mishobehar не е тайна за никого, затова и зададох директен въпрос, а ако един апарат е добър, то рециклирането му по този начин не вреди на клиента, за него телефона си е нов, а продавача му си залагала името, че ако тръгне да се разваля ще трябва да го ремонтира като нов и ще бъде с две години гаранция.

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 30 ное 2009, 19:04

Типично по български - сменяме панела, нулиране на таймера, и хоп, стока на 2 години се продава като нова. Айде стига с тези простотии, после се чудиме защо има толкова много недоволни купувачи.
И не искам да съм защитник на онлайн търговците, но вината си е изцяло в човека. Дори и 4-5 часа да е бил телефона в клиента, ако той веднага не го е отказал, още при доставката, значи няма никакво право да се оплаква. Както се казва може след 2 минути да го изпусне и да се счупи и да иска да го върне, но след като вече веднъж го е платил, трябва да му е ясно че гаранцията вече се отнася до всичко останало, но не и за дефекти предизвикани от него.

chicho_tomovata_koliba
Регистриран: 18 авг 2006, 11:51

Мнение от chicho_tomovata_koliba » 30 ное 2009, 19:09

"рециклирането му по този начин не вреди на клиента, за него телефона си е нов". valdovn досега мислех че си интелигентен човек, но това е най-отвратителното и просташко нещо което си писал във форума, и докато мисленето ни е такова всички ние сме обречени да купуваме боклуци.

vladovn

Мнение от vladovn » 30 ное 2009, 19:13

Ами просташко и грешно е, знам. Но съм писал и по - големи бисери. :D:D:D
Айде наздраве (beer) и да не разваляме темата на човека, че въпроса си е доста сериозен.

mishobehar
Регистриран: 30 апр 2007, 15:06

Мнение от mishobehar » 30 ное 2009, 19:33

Аз съм за такава идея, но да е като в другите страни по света, да е ясно упоменато, че е рециклиран. Вижте в САЩ, колко много продават Refurbished. Проблема тука е,че търговците печелят на гърба на клиента като им продават втора ръка телефони за нови, защото те не го продават на цена за втора ръка, а за чисто нов.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 30 ное 2009, 21:07

Е,хайде сега кажи,че и Mobile Shop я има тая традиция и съвсем ще се отчая от нашите търговци...

Отговори