До всички потребители и колеги!

geleto_
Регистриран: 02 ное 2004, 08:06

Re: До всички потребители и колеги!

Мнение от geleto_ » 29 дек 2010, 20:39

ПОДКРЕПЯМ 100% ИНИЦИАТИВАТА!!!!!
Ако решим да трием мнения съм ЗА!
Ще бъде добре да се впише в правилата!
Крайно време беше!(yes)

buttman
Регистриран: 29 дек 2005, 13:02

Мнение от buttman » 29 дек 2010, 21:57

(yes)

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 30 дек 2010, 10:37

[Quote]Модераторите определено не са Богове, тоест за всяко тяхно нарушение също има последици, също както и за другите потребители на форума. [/Quote]

Не са богове, но някои определено се мислят за нещо повече от останалите потребители, а и досега наказан модератор не съм видял.

За кирилицата и маймуницата, мисля че се каза всичко. Сериозни доводи в подкрепа на латиницата липсват, така че действайте.

ScorpiMorpi
Регистриран: 23 дек 2009, 15:58

Мнение от ScorpiMorpi » 30 дек 2010, 17:28

Айде ако обичаш да не ми казваш какво искам да кажа аз :D Аз на това лице(deezel) му следя репликите във всички теми и знам за какво говоря. Айде ти си позволи неговата ирония към някой друг модератор да видиш какво ще ти се случи. Не смяташ ли, че интернет не е на никой за да те гони някой от него или да ти слага измислени ограничения ?! Света е все по глобално място и няма смисъл да си слагаме сами черупки. Ами ако китайците и индийците започнат да мислят като нас ?! И да решат да пишат само на тяхната си азбука ?! Не знам дали си даваш сметка, колко полезна помощ получаваме от тях ?! Полезни приложения, хакове и какво ли не ?! Ами ако европейския съюз не ни беше разрешил кирилицата ? Добре ли щеше да се чувстваме ?! Ако на един сайт му махнеш потребителите знаеш ли какво се получава ??? Малко машини, малко екип ...с други думи почти нищо. Не искам да споря с никой, но аз имам право на мнение както и ти. Аз искам ли да ти налагам моето ?! Тогава и ти не ми налагай твоето. Мнението ми е, че писането само на КИРИЛИЦА е глупост. Ти ако смяташ друго така да е :|

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 30 дек 2010, 18:26

Имаме една азбука и това е кирилицата! Другото е пълна измислица! Китайците и индийците да не би да пишат с латински букви на собствения си език ??? Гърците пишат на гръцки с латински букви ли? Колкото и да се глобализира света си има и особености и една от тях е нашата кирилица-една от малкото азбуки в света!!! И наистина не става дума за налагане,а просто за очевидно нещо! Да не би да си сваляш субтитрите на шльоковица,книгите ,които четеш са също на шльоковица,може би???? Китайците,индийците,руснаците наистина помагат страшно в софтуера,но пишат или на английски,или на собствените си езици,а не на измислени и смешни азбуки!Както е смешна шльоковицата,така и да се пише на английски с кирилица е същото! Жалкото е,че грамотни хора защитават шльоковицата!!!

ScorpiMorpi
Регистриран: 23 дек 2009, 15:58

Мнение от ScorpiMorpi » 01 яну 2011, 11:03

Аз не защитавам латиницата нито нападам кирилицата а правото на избор на всеки, което според мен е едно от най-важните неща в живота :) А също така защитавам смисъла на написаното от някого а не на каква азбука е написано. :| Спора е безсмислен защото това е проблем, който се създаде изкуствено. Даваш пример със субтитрите и книгите, но аз мисля, че е нещо по-различно това тук е форум с други думи вид забавление а когато едно нещо се ограничава по-някакъв начин се превръща в друго. Аз ще ти дам друг пример - когато си пиеш уискито пука ли ти етикета как е написан и на какъв език и азбука (woo) с други думи съдържанието е важно (beer)

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 02 яну 2011, 10:05

[Quote] А също така защитавам смисъла на написаното от някого а не на каква азбука е написано. :|[/Quote]

Емии..... Като е на латиница поне да е на езика на който тя е основна. Може да е на Английски, може дори на Немски или Италиански или Френски. Ама с латински букви да словоредиш на Български е все едно да пишеш английски думи с кирилица. : Дид ю ъндерстенд уат й сед ?

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 02 яну 2011, 10:41

[Quote]Аз не защитавам латиницата нито нападам кирилицата а правото на избор на всеки[/Quote]

Тук НЕ може да има право на избор, има си ПРАВИЛА на писане на Български език! За граматика да си чувал???!!! Така, че стига сте се гаврили с нашия език и азбука, те са най-голямата ни ценност, която ни разграничава от другите националности. Изписването на български думи трябва да става ЕДИНСТВЕНО И САМО на Кирилица! Който иска да пише на латиница, да пише на английски примерно!

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 02 яну 2011, 13:59

И тези правила забраняват, може би, писането на латиница или какво? Много сте смешни, като започнете да се вземате толкова насериозно, а после не били избивали комплекси (Споменаването на националните ценности е доста красноречиво също).

А и как точно писането на латиница е неприемливо, но писането на английски (На латиница) не е? "Завидно" лицемерие, бих казал - очевидно и в този случай не точно латиницата е реалният проблем!

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 02 яну 2011, 14:48

Просто дразни да заменяш своята азбука с чужда, какви комплекси? Няма подобно нещо... Просто трябва да се радваме и ползваме нашето си писмо....Това е;) Защо англичаните не пишат на английски с кирилица хаха! Който не си цени писменоста, не знам какво друго българско цени. А комплексите си ги задръж, защото в случая не си прав!

Отговори