До всички потребители и колеги!

Sys
Регистриран: 28 юни 2010, 01:30

Re: До всички потребители и колеги!

Мнение от Sys » 03 яну 2011, 13:06

[Quote]Изписването на български думи трябва да става ЕДИНСТВЕНО И САМО на Кирилица![/Quote]
(yes)

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 04 яну 2011, 18:36

Първо ЧНГ на всички колеги във форума!
Малко със закъснение се включвам в тази тема,но изкарах почти две седмици,изключил от съзнанието си почти всички модерни достижения на цивилизацията ни,включително и интернет.
Напълно подкрепям Асен в предприетата инициатива и го поздравявам за нея!
Досега съм бил по-скоро толерантен към писанията на маймуница,но наистина като гледам неграмотността,заобикаляща ни в нашето ежедневие,ми се струва че писане на родния език е начин да подкрепиш собствените си корени и род!

(yes)

sfan
Регистриран: 22 май 2006, 20:31

Мнение от sfan » 04 яну 2011, 22:59

Всъщност това е нормално нещо, българският език е официалният, а и на никой не му харесва да чете мнения на латиница, и според мен трябва да се запише в правилата, както всъщност е в повечето форуми, но съм тотално против, да се трият мнения отпреди време написани на латиница, без да се заменят с такива на кирилица, така че не трийте мнения отпреди месеци и години, ако няма да ги промените на кирилица.
п.с. За много години на всички.(beer)

keyone
Регистриран: 13 юни 2005, 18:18

Мнение от keyone » 04 яну 2011, 23:10

Ти много обичаш нашия роден език, затова ли не си го научил? :D

ScorpiMorpi
Регистриран: 23 дек 2009, 15:58

Мнение от ScorpiMorpi » 05 яну 2011, 01:47

Парадокса е, че се опитвам да защитавам правата на хора, които искат да са роби :) Ако става дума за мен аз винаги съм писал на Кирилица и доколкото мога - грамотно. Какво ли щеше да прави светът ако Библията си беше останала написана само на.....Иврит :| Иди обяснявай на някого си, че СВОБОДАТА не е налагане на това какво ти се иска на теб над други хора. Свободата е всеки сам за себе си да реши. Ако аз искам да пиша на български с Латиница избора трябва да е мой а не на някой, който се мисли за нещо в.....Интернет. За мен винаги и ще си остане важно смисъла на написаното а не азбуката. Дали ако напсувам някой на Кирилица ще му е гот а ако го напсувам на Латиница ще му е кофти... в това е въпроса :S (whistle)

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 05 яну 2011, 07:49

Изключително неудачен пример с Библията и иврит ! Просто тя е преведена - подчертавам преведена на различни езици и написана с тяхната азбука! А азбуката на нашия език е кирилицата! На света има много езици и доста по-малко азбуки! Ако някой иска да пише на латиница да използва и някои от езиците,използващи тази азбука,а не да сменя буквите с латинските! Да не говорим,че броя на латинските е 26,а нашите са 30 ! Просто това е напълно безсмислен спор и няма нищо общо с роби,свобода и т.н. ! Единствената причина да се пише на латиница е нежеланието човек да се замисли,а да върви по-най лесния път! Толкова ли е трудно да се пише на кирилица чрез фонетичната подредба?????? Никои не Ви кара да пишете по БДС !

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 05 яну 2011, 08:07

И каква е разликата между нежеланието му да пише на кирилица и твоето нежелание да четеш латиница? Освен, че ти искаш да наложиш кой как да пише, а на теб никой не може да ти наложи какво да четеш.
Защо нечие нежелание да е недопустимо, макар да не налага нищо на никого, а нечие друго да е напълно нормално и приемливо, макар да налага нещо на другите?

Боби13
Регистриран: 02 яну 2007, 21:59

Мнение от Боби13 » 05 яну 2011, 08:19

Искам да те попитам-коя е азбуката на нашия език ? Не мога да те разбера -аз мога да знам и китайски и ако някой ми пише с йероглифи на български да го разбирам:):):) Тук няма нежелание да чета на латиница,но на езици,които използват тази азбука! Българския език си има азбука и тя е кирилицата! Всичко останало е излишно и това не е налагане на мнение,а факт неоспорим! А както се казва пред фактите и боговете мълчат! Езикът и азбуката са нашата идентичност! Щом някой не желае да пише на кирилица,пак ти казвам, да пише на латиница на някои от езиците,използващи тази азбука,но не и да се прави на новите Кирил и Методий ! Наистина много странна логика имаш-тя е правилна за много неща,но не и в този случай :)

boyan4o
Регистриран: 13 дек 2008, 21:18

Мнение от boyan4o » 11 яну 2011, 13:35

Ураа ,вече и аз имам телефон с кирилица. Сега и аз съм порядъчен форумец. Ето как пиша от телефона.:P

kamaro1
Регистриран: 30 сеп 2010, 15:01

Мнение от kamaro1 » 11 яну 2011, 16:21

напълно съгласен.

Отговори