Добри новини от Bob,още малко търпение :)
Re: Добри новини от Bob,още малко търпение :)
То и за 30лв е добре СуперБоба с неограничен нет :D
1000мин - кой ти ги дава за ..... (дори и 20лв)
1000мин - кой ти ги дава за ..... (дори и 20лв)
Неграничен нет ли?!;)
Колко точно неограничен?
:D:D
Колко точно неограничен?
:D:D
-
- Регистриран: 15 сеп 2010, 00:15
Много сте ми забавни с исканията за неограничен нет. Що не се пробвате да платите 10 литра гориво в някоя верига бензиностанции и после да искате до края на месеца да зареждате без пари ама със дебит на"пистолета" от по 1 литър на минута?
[Quote]Много сте ми забавни с исканията за неограничен нет. Що не се пробвате да платите 10 литра гориво в някоя верига бензиностанции и после да искате до края на месеца да зареждате без пари ама със дебит на"пистолета" от по 1 литър на минута? [/Quote]
Много, ама много неудачно сравнение. Моля не сравнявайте неща, които няма как да бъдат сравнени. Горивото е продукт, който е ограничен, като количество - следователно изчерпаем, следователно няма как да бъде представен неограничено. Информацията от своя страна ( нулите и единиците) са неизчерпаеми. При тях има преносна среда, която реално определя цената (говорим за определянето на цената от страна на доставчиците- авторските права са отделна тема, несъотносима към текущия спор ) . При мобилната преносна среда единствения проблем е ограничението на конекциите и т.н. Има си литература за GSM мрежите, каналите в клетката и т.н. и т.н. ако се интересувате - може да попрочетете тук там. Google ftw.
Много, ама много неудачно сравнение. Моля не сравнявайте неща, които няма как да бъдат сравнени. Горивото е продукт, който е ограничен, като количество - следователно изчерпаем, следователно няма как да бъде представен неограничено. Информацията от своя страна ( нулите и единиците) са неизчерпаеми. При тях има преносна среда, която реално определя цената (говорим за определянето на цената от страна на доставчиците- авторските права са отделна тема, несъотносима към текущия спор ) . При мобилната преносна среда единствения проблем е ограничението на конекциите и т.н. Има си литература за GSM мрежите, каналите в клетката и т.н. и т.н. ако се интересувате - може да попрочетете тук там. Google ftw.
-
Сравнението е много точно и удачно. Преносната среда е безумно ограничена. Много по- ограничена от петрола. Поради тази причина не може да бъде претоварвана до безкрайност. Освен това мобилните оператори са търговски дружества създадени с цел печалба, а не задоволяване на келшеки глезотии.
[Quote]Сравнението е много точно и удачно. Преносната среда е безумно ограничена. Много по- ограничена от петрола. Поради тази причина не може да бъде претоварвана до безкрайност. Освен това мобилните оператори са търговски дружества създадени с цел печалба, а не задоволяване на келшеки глезотии. [/Quote]
Отново ще се опитам да Ви обясня ( и това е последното ми участие по темата ), че сравнението Ви е неудачно. Ограничение на преносна среда ( ако забелязахте, сам Ви наведох по тази посока ) не е равно на ИЗЧЕРПАЕМИ ресурси ( каквито са петролните ). Следвайки логиката ВИ, в една 100 мегабитова мрежа или даже 1-гигабитова мрежа би трябвало да бъде същото. 50 гигабайта трафик( примерно ) и хоп - резачка. Моля Ви се - няма да се връщаме в 2000 година - нали? Как е възможно в една 100 мбитова мрежа да има 100 потребителя, които по договор да имат 10 Мбита максимална скорост на свалянебез ограничение по трафик? Та още при 10 активни потребителя, налапали се здраво с трафик от торентите мрежата ще сгъне - нали? Ама не сгъва - това предното бяха риторичен въпрос и отговор. От което следва, че ограничена преносна среда, чрез редица трикове - шейпъри, правила, ала бала позволява доста неща при които потребителите са доволни и си мислят, че имат нон стоп гарантираната им по договор уж скорост. С една дума и вълкът ( доставчика ) сит и агнето ( потребителя ) цяло.
Защото нали няма как да ме убедите ( а и се надявам че няма да опитвате), че една сериозна интернет фирма има точно толкова мегабита преносна среда равна на потребителите умножени по максималната им скорост на сваляне? И последно - не ми казвайте ама то е мобилна преносна мрежа - така е, но е същото, именно заради това в мобилната преносна мрежа има по-малка скорост на сваляне, по-малки пакети на максимална скорост, приоритети - глас-данни и так далше. :)
Отново ще се опитам да Ви обясня ( и това е последното ми участие по темата ), че сравнението Ви е неудачно. Ограничение на преносна среда ( ако забелязахте, сам Ви наведох по тази посока ) не е равно на ИЗЧЕРПАЕМИ ресурси ( каквито са петролните ). Следвайки логиката ВИ, в една 100 мегабитова мрежа или даже 1-гигабитова мрежа би трябвало да бъде същото. 50 гигабайта трафик( примерно ) и хоп - резачка. Моля Ви се - няма да се връщаме в 2000 година - нали? Как е възможно в една 100 мбитова мрежа да има 100 потребителя, които по договор да имат 10 Мбита максимална скорост на свалянебез ограничение по трафик? Та още при 10 активни потребителя, налапали се здраво с трафик от торентите мрежата ще сгъне - нали? Ама не сгъва - това предното бяха риторичен въпрос и отговор. От което следва, че ограничена преносна среда, чрез редица трикове - шейпъри, правила, ала бала позволява доста неща при които потребителите са доволни и си мислят, че имат нон стоп гарантираната им по договор уж скорост. С една дума и вълкът ( доставчика ) сит и агнето ( потребителя ) цяло.
Защото нали няма как да ме убедите ( а и се надявам че няма да опитвате), че една сериозна интернет фирма има точно толкова мегабита преносна среда равна на потребителите умножени по максималната им скорост на сваляне? И последно - не ми казвайте ама то е мобилна преносна мрежа - така е, но е същото, именно заради това в мобилната преносна мрежа има по-малка скорост на сваляне, по-малки пакети на максимална скорост, приоритети - глас-данни и так далше. :)
-
Сори, мен, ама и според мен не е мн удачно :) Иначе ти схванах мисълта - от една страна е така, от друга,обаче - хората искат добри оферти, при толкова много конкуренция на пазара това е единственото, което привлича вниманието. В случая с БОБ се получи ударна вълна, защото предложиха нещо, което звучеше направо нереално ;)
[Quote]Много сте ми забавни с исканията за неограничен нет. Що не се пробвате да платите 10 литра гориво в някоя верига бензиностанции и после да искате до края на месеца да зареждате без пари ама със дебит на"пистолета" от по 1 литър на минута? [/Quote][Quote]Сравнението е много точно и удачно. Преносната среда е безумно ограничена. Много по- ограничена от петрола.[/Quote]Като е толкова удачно сравнението и е толкова неограничена преносната среда на петрола, предлагам ти една оферта. Аз ти осигурявам напълно неограничен мобилен нет по скорост и обем, плюс 100 Mbps по кабел, а ти ми осигуряваш една неограничена бензинова чешмичка с 1 литър/минута. Даже може да е и на час, от мен да мине. Далаверка.
:D:D:D:P;) замъчила се гората и родила тикви (woo)(cyber)(whistle)
петрол и неограничен нет , ама нищо общо просто нямат(yes)
петрол и неограничен нет , ама нищо общо просто нямат(yes)