Домашен интернет от blizoo към мтел
Домашен интернет от blizoo към мтел
Здравейте предстои ми преместване и питането ми е следното имам подписан договор за интернет 100mbps (с коаксиален кабел и модем) за 1г. с blizoo изтича ми през 04/2018г., а там където се местя е нова сграда с оптичен интернет на mtel.
Възможно ли е промяна на адрес и услугата без преподписване на нов договор от *88 ми казаха, че може само да отида в техен магазин. От магазина на mtel ме изпратиха в магазин на blizoo с довода, че mtel използвали само трасето на blizoo. Е нали са едно цяло уж.
В магазин на blizoo не съм бил още, но имам съмнение че ще се опитат да ме изпързалят.
Възможно ли е промяна на адрес и услугата без преподписване на нов договор от *88 ми казаха, че може само да отида в техен магазин. От магазина на mtel ме изпратиха в магазин на blizoo с довода, че mtel използвали само трасето на blizoo. Е нали са едно цяло уж.
В магазин на blizoo не съм бил още, но имам съмнение че ще се опитат да ме изпързалят.
Re: Домашен интернет от blizoo към мтел
А ние как да знаем? :)
Най-добре ги питай. Успех с намирането на техен офис! Сайтът им препраща към сайта на Мтел.
Не знам какво им ползват, но сметката за услуга от Близу се плаща в офис на Мтел. Дори в сайта им пише, че "стават част" от Мтел.
Иначе пак в сайта им пише това:
[Quote]5. Как да преместя услугите от един на друг адрес?
Ако планирате смяна на настоящия си адрес, задължително ни информирайте. Ние ще Ви помогнем да прехвърлите Вашите blizoo услуги безпроблемно като изпратим техническо лице, което ще ги инсталира на новия Ви адрес срещу заплащане на минимална инсталационна такса.
Преместване на адрес се заявява само в магазин на blizoo. Срокът на Вашия настоящ договор не се променя и Вие си гарантирате бързо, надеждно и коректно обслужване.[/Quote]Така ли е, не е ли, не мога да знам.
Ако откажат, ще трябва или да си плащаш, или да прекратиш договора и да си търсиш правата по съответния ред. Няма да казвам, че на твое място бих се оплакал на КЗП с молба да ги заставят да прекратят договора без неустойки, а ако откажат съдействие, бих завел дело, понеже все ще се намери някой да ме контрира.
Най-добре ги питай. Успех с намирането на техен офис! Сайтът им препраща към сайта на Мтел.
Не знам какво им ползват, но сметката за услуга от Близу се плаща в офис на Мтел. Дори в сайта им пише, че "стават част" от Мтел.
Иначе пак в сайта им пише това:
[Quote]5. Как да преместя услугите от един на друг адрес?
Ако планирате смяна на настоящия си адрес, задължително ни информирайте. Ние ще Ви помогнем да прехвърлите Вашите blizoo услуги безпроблемно като изпратим техническо лице, което ще ги инсталира на новия Ви адрес срещу заплащане на минимална инсталационна такса.
Преместване на адрес се заявява само в магазин на blizoo. Срокът на Вашия настоящ договор не се променя и Вие си гарантирате бързо, надеждно и коректно обслужване.[/Quote]Така ли е, не е ли, не мога да знам.
Ако откажат, ще трябва или да си плащаш, или да прекратиш договора и да си търсиш правата по съответния ред. Няма да казвам, че на твое място бих се оплакал на КЗП с молба да ги заставят да прекратят договора без неустойки, а ако откажат съдействие, бих завел дело, понеже все ще се намери някой да ме контрира.
Аз лично съм пробвал да си сменя оферта от Близу към Мтел, но са ми отказвали - по простата причина, че една и съща услуга със сходни параметри се продава на доста различни цени.
Многократно по-евтиното е от Близу, където и ъплоуд скоростта е многократно по-ниска. По-скъпото и "лъскаво" е от М-тел, по оптика и даунлоуд/ъплоуд скорости в по-нормална симетрия.
Съотношенията между тези два фактора, предлагани от Близу не съответстват на същите в мрежата на М-тел.
Съответно и предлагането на услуга от мрежата на Близу не е възможно в системата на М-тел. И тези тарифни планове с прилежащите им скорости въобще не са въведени в билинга и системите за управление на М-тел.
Извод: Невъзможност за изпълнение на желанието без нов договор.
Многократно по-евтиното е от Близу, където и ъплоуд скоростта е многократно по-ниска. По-скъпото и "лъскаво" е от М-тел, по оптика и даунлоуд/ъплоуд скорости в по-нормална симетрия.
Съотношенията между тези два фактора, предлагани от Близу не съответстват на същите в мрежата на М-тел.
Съответно и предлагането на услуга от мрежата на Близу не е възможно в системата на М-тел. И тези тарифни планове с прилежащите им скорости въобще не са въведени в билинга и системите за управление на М-тел.
Извод: Невъзможност за изпълнение на желанието без нов договор.
[B]Разбира се, че може, Само, че предполагам ще има някаква такса, която ще е необходимо да заплатиш. Толкова неадекватни са служителите в магазините им, че единственото нещо, което качествено могат да направят е да ти загубят времето и да ти скъсат нервите, защото просто така им е удобно...редовно се извиняват, че от тях нищо не зависи и не могат да съдействат. В Стара Загора например затварят офисите на Близу и единствената опция остават офисите на Мтел. При отказ от тяхна страна затова, че технологията на свързване е различна и договорът е за Docsis, то веднага можеш да им опонираш и да им зададеш въпроса, редно ли е тогава заплащането да е едно и също за всички потребители, а скоростта на предаване на данни и можеш конкретно за ъплоада да споменеш, който docsis потребителите получават да е по-малък от този на останалите с оптика примерно. Напрегни ги, защото внимание трудно ще получиш. Има само да те посетят техници, да върнеш старото оборудване и да разпишеш един протокол за инсталация...защо винаги го правят по трудния начин...[/B]
Re: Re: Домашен интернет от blizoo към мтел
[Quote]редно ли е тогава заплащането да е едно и също за всички потребители[/Quote]
Да, но това важи само за най-новите оферти от М-тел, където абонати се включват към доксиса на Близу само ако няма оптика от М-тел. Ако си сключил договор преди това (какъвто очевидно е случаят, съдейки по времето, което остава) ядеш дървото и в нищо не можеш да ги обвиниш. Никой не ти гарантира магазин в договора, гарантират ти услуга и техническото й обслужване. Също така не можеш да претендираш за "еднаквост" на офертите, защото тези на Близу никога не са се доближавали до тези на М-тел - и тук отново визирам ъплоуд скоростта.
Да, но това важи само за най-новите оферти от М-тел, където абонати се включват към доксиса на Близу само ако няма оптика от М-тел. Ако си сключил договор преди това (какъвто очевидно е случаят, съдейки по времето, което остава) ядеш дървото и в нищо не можеш да ги обвиниш. Никой не ти гарантира магазин в договора, гарантират ти услуга и техническото й обслужване. Също така не можеш да претендираш за "еднаквост" на офертите, защото тези на Близу никога не са се доближавали до тези на М-тел - и тук отново визирам ъплоуд скоростта.
Re: Re: Re: Домашен интернет от blizoo към мтел
[B]Хубаво визираш ъплоада, но преди Мтел да започне да предлага свързаност до 1Gbps, Близу беше операторът пък, който предлагаше до 200Mbps даунлоъд, просто сега нещата вече са други, а и да не забравяме, че една част от бившите потребители на Близу са били на ЛАН и тази "еднаквост" я е нямало още от тогава. Също така, защо като мрежата им вече се води интегрирана и процесът е приключил по новина публикувана от тях в сайта им, при възможност за оптична свързаност и при желание на Docsis клиент да премине там искат 20лв - кожодери![/B]
Моят договор е от 2013г. с тях. Явно ще трябва да се поциганя яко с тях, за да има резултат. След изтичане на договора таксата ми стажа от 20 -> на 22. Лошото е че им дължа пълен размер на таксите до края на договора. Иначе се откачам от тях. На новото място за сега имат мрежа Medicom, TVnet, Mtel. Очакват се vivacom и bulsatcom. Става дума за Овча купел 1
Пфу отвратително, ползвам интернет от М-тел само при крайна необходимост. Предвид пестеливо-кожодерското амплоа на оператора в последно време, до минимум е сведена качествената международна свързаност и често тя присъства само на хартия. Сложен казус граничещ с невъзможното, още повече, че и самите служители на М-тел знаят какъв боклук продават... Успех, все пак :)
пич, изключи тоя болд. все едно си на капслок. моля
Булсатком ако не дтржиш да са ти отворено всички портове им е доста добра оптиката. Аз съм на 2 места на 100 мбита и международният upload също е 100 мбита. За изток и гео милев става дума.