Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
При Теленор си е GSM ( стар модел ), като можеш да ползваш и някой стар излишен в момента твой апарат :) Работи в рамката на 1 клетка :) Издържа няколко дни с едно зареждане ( предлаганите модели от Теленор ).
Re: Re: Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
В кой град или село си? Има регистър на базовите станции.
Re: Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
от 5-6 години използвам точно такъв апарат на Виваком.
Няколко пъти ми се е налагало да местя сим картата в мобилен телефон, без проблем съм приемал и провеждал разговори при пътувания из страната, в случаи дори и на разстояние от над 300км от домашната клетка.
Няколко пъти ми се е налагало да местя сим картата в мобилен телефон, без проблем съм приемал и провеждал разговори при пътувания из страната, в случаи дори и на разстояние от над 300км от домашната клетка.
Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
В този ред на мисли Мтелския е по-надежден,щом Теленорския работи само с 1 базова,ако нещо отпадне по някаква причина оставаш без телефон,докато другия ще се закачи за друга,в града са толкова нагъсто,че реално можеш да получиш сигнал поне от няколко. Правилно ли мисля?
Re: Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
При Мтел също е свързан за близката база. Операторът каза, че можело да няма проблеми на село, но не било желателно да се ползва извън вкъщи..
Ползвам от пет години стац. на глобул/теленор. И през всичкото време картата е стояла в moto maxx v6. Картата е заключена към определена клетка и в моя случай има покритиe в 1/5 от квартала.
При мобилтел обаче нещата са по - различни. Там не е сигурно дали картата би работила в апарат, различен от който дават, понеже номера на картата е "оженен" за imei-я на телефона. В следствие на това съм забелязал няколко различни случай - 1) няма проблем да се ползва услугата; 2) услугата не е достъпна; 3) телефона може да се ползва, но всичко се тарифира, не дърпа от минутите (според обяснението в БЦ - системата се ошашкала от другия imei и затова не отчитала правилно... ах този amdocs).
При мобилтел обаче нещата са по - различни. Там не е сигурно дали картата би работила в апарат, различен от който дават, понеже номера на картата е "оженен" за imei-я на телефона. В следствие на това съм забелязал няколко различни случай - 1) няма проблем да се ползва услугата; 2) услугата не е достъпна; 3) телефона може да се ползва, но всичко се тарифира, не дърпа от минутите (според обяснението в БЦ - системата се ошашкала от другия imei и затова не отчитала правилно... ах този amdocs).
[Quote]- Мтел: 250 минути [B]към всички мобилни и домашни в България[/B], след изчерпване на минутите, разговорите в рамките на оператора остават безплани (такса 3,90 лв.);
- Теленор: 1000 минути към [B]всички стационарсни в България[/B] (такса 2,99 лв.)[/Quote]
Според мен в удебеленото е истината и разковничето. ако пък всичките и познати са само на стационарни телефони - по-евтиното(но пък няма да има минути и към теб, на мобилния).
- Теленор: 1000 минути към [B]всички стационарсни в България[/B] (такса 2,99 лв.)[/Quote]
Според мен в удебеленото е истината и разковничето. ако пък всичките и познати са само на стационарни телефони - по-евтиното(но пък няма да има минути и към теб, на мобилния).
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Не мисля, че този план с 3600-те минути е за подценяване. Вярно, към Виваком минутите са валидни само към фиксираната мрежа, но също така са валидни и към Първа международна група - фиксирани номера в целия ЕС + Източна Европа и Балканите, вкл. Турция, а също и Украйна и Русия + мобилни и фиксирани в САЩ. В плана са включени 30 мин към други национални фиксирани и мобилни мрежи, вярно, много са малко, но след изчерпването им цената е само 1 ст/мин.
Отделен е въпросът, че на пенсионери международни вероятно не им трябват, а и таксата от 13,80 за двегодишен договор сигурно ще им е висока.
Отделен е въпросът, че на пенсионери международни вероятно не им трябват, а и таксата от 13,80 за двегодишен договор сигурно ще им е висока.
И такса от 13 ст. при свързване след изчерпване на минутите,не,мерси!
Това с минутите към фиксирани зона 1 ми хареса. Имам двусимов телефон и мога да я ползвам тая карта във втори слот. А могат ли да се проверяват оставащите минути, като при мобилните планове? Питам, защото никога не съм имал стационарен телефон. Имат ли такова меню или просто набирам през сим две [B]*123*2#[/B]?
Samsung GALAXY S22 Ultra