Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
-
- Регистриран: 24 ное 2006, 09:38
Re: Re: Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
Ако изпилзваш телефон с андроид в маркета има програмки, които ти показват къде се намират околните базови станции.Аз използвам една netmonitor се казва.
Re: Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
Става въпрос за фиксиран телефон,какви сим карти,какъв 2 слот? Това е възможно единствено ако адреса ти не е окабелен и ти дадат телефон със сим да ползваш фикс.услуга през мобилната мрежа,но това е рядкост.
Не,няма как да си следиш минутите. Евентуално през оператор,но не съм сигурен.
Не,няма как да си следиш минутите. Евентуално през оператор,но не съм сигурен.
-
- Регистриран: 05 май 2004, 05:54
Колега,
Твоята забележка е точно като във вица за Бай Тошо, на когото веднъж подарили костенурка и му казали, че костенурките живеят по 200 години, на което той отговорил - А като умре костенурката, аз какво ще правя?
Както правилно си забелязал, такса свързване се прилага едва след изчерпване на включените минути. Ако разговорите ти са основно към други мобилни и фиксирани мрежи, едва ли ще избереш точно този план на Виваком. А ако говориш основно с фиксирани вивакомски и международни, и 3600 мин не ти стигат, което си е по 2 (два) часа всеки божи ден, просто не знам какво да кажа ....:S
Твоята забележка е точно като във вица за Бай Тошо, на когото веднъж подарили костенурка и му казали, че костенурките живеят по 200 години, на което той отговорил - А като умре костенурката, аз какво ще правя?
Както правилно си забелязал, такса свързване се прилага едва след изчерпване на включените минути. Ако разговорите ти са основно към други мобилни и фиксирани мрежи, едва ли ще избереш точно този план на Виваком. А ако говориш основно с фиксирани вивакомски и международни, и 3600 мин не ти стигат, което си е по 2 (два) часа всеки божи ден, просто не знам какво да кажа ....:S
Ти написа,че е 1 ст/мин след 30-те минути,затова ти го написах,самия аз съм на този план,но без 30 мин,само 3600.Изговарям 300 макс.
-
Е, освен ако не живееш в някое село, което трудно се намира на картата, едва ли ще получиш от Виваком "фиксиран" телефон със сим карта. В горе долу 100% от случаите ще получиш кабелче. Ако нямаш, ще ти прекарат - то сега не е като едно време, когато се чакаше по 10-15 години за телефон.
Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
... В плана са включени 30 мин към други национални фиксирани и мобилни мрежи, вярно, много са малко, но след изчерпването им цената е само 1 ст/мин. ...
Една стотинка вярно, но първоначална такса от 13.2 ст. за свързване?!
А на 98% от клиентите им е бедна фантазията колко се набутват.
Горките клиенти и най-вече пенсионери, ако можеха да смятат - при Виваком нямаше да е останал един стационарен абонат при сегашните умопомрачително неадекватни планове.
Една стотинка вярно, но първоначална такса от 13.2 ст. за свързване?!
А на 98% от клиентите им е бедна фантазията колко се набутват.
Горките клиенти и най-вече пенсионери, ако можеха да смятат - при Виваком нямаше да е останал един стационарен абонат при сегашните умопомрачително неадекватни планове.
Re: Re: Домашен телефон - от Мтел или от Теленор?
Това, че при Теленор работи на мобилно устройство е супер. А когато се излезе извън покритието на базовата станция, обаждат ли се от Теленор както е при Мтел?
Не го лъжи, защото не е така.
@Ванка - Дядо ми имаше домашен от Виваком с кабел, но преди 2-3 години са му дали нов телефон, бял, с антена, много удобен, с големи бутони и сим карта. Така че и за оператора не е удобно да е с кабел ;)
@Ванка - Дядо ми имаше домашен от Виваком с кабел, но преди 2-3 години са му дали нов телефон, бял, с антена, много удобен, с големи бутони и сим карта. Така че и за оператора не е удобно да е с кабел ;)
-
Колега,
С риск да си навлека някой бан, ама хванали сте се за тази такса като вдовица за ... айде да не го казвам. :D:D:D
Както вече писах някъде по-нагоре, ако говорите основно с други национални фиксирани и мобилни мрежи, това определено не е вашият план.
Този план си има определена целева група и според мен тя не е никак малка. Кой друг оператор предлага за 13,80 цели 60 часа разговори не само към собствената си фиксирана мрежа, но и към фиксираните мрежи в цяла Европа, плюс Турция, Русия и САЩ, като за САЩ минутите са валидни и към мобилни мрежи?
Това, че планът определено е неизгоден за пенсионери е съвсем отделен въпрос. В крайна сметка те (пенсионерите) според мен трябва да се разглеждат като напълно дееспособни лица - никой не ги е накарал насила да ползват този план, те са напълно свободни да го сменят с друг, или изобщо да прекратят взаимоотношенията си с Виваком.
С риск да си навлека някой бан, ама хванали сте се за тази такса като вдовица за ... айде да не го казвам. :D:D:D
Както вече писах някъде по-нагоре, ако говорите основно с други национални фиксирани и мобилни мрежи, това определено не е вашият план.
Този план си има определена целева група и според мен тя не е никак малка. Кой друг оператор предлага за 13,80 цели 60 часа разговори не само към собствената си фиксирана мрежа, но и към фиксираните мрежи в цяла Европа, плюс Турция, Русия и САЩ, като за САЩ минутите са валидни и към мобилни мрежи?
Това, че планът определено е неизгоден за пенсионери е съвсем отделен въпрос. В крайна сметка те (пенсионерите) според мен трябва да се разглеждат като напълно дееспособни лица - никой не ги е накарал насила да ползват този план, те са напълно свободни да го сменят с друг, или изобщо да прекратят взаимоотношенията си с Виваком.
За тия, които искат да говоря с чужбина, има друг по-добър план на Теленор за 5,90 с 500 мин. към стационарни БГ и Зона 1 и 100 към мобилни на Теленор ;)