Доволни ли сте от сметките и фактурите на БОБ?

bloucester
Регистриран: 23 сеп 2012, 20:50

Re: Доволни ли сте от сметките и фактурите на БОБ?

Мнение от bloucester » 25 ное 2012, 23:20

Да, номер на боб не може да се включва към група. Важат единствено безплатните минути към цялата мрежа от по-старите договори.

georgemadjarov
Регистриран: 21 май 2012, 20:11

Мнение от georgemadjarov » 10 дек 2012, 18:26

В момента имам боб без минути, вивафри с минути за виваком и минути \"други оператори\", и мтел-прима за евтини разговори с 2-3 човека от мтел. Всеки месец плащам 6-8 лв. боб, един ваучер 6 лв. за примата, и 10 кинта снасям на виваком. Общо изговарям към 200-250 минути. Решил съм да разкарам цялата тая менажерия от симкарти и тоя месец трябва да избера минути от боб.
Моля, споделете кой е по-\"правилният\" тарифен план - бигбоб или супербоб. На единия минутите му са ми определено много, а на другия е вероятно да са ми малко (маркетолозите са ударили десетката с дизайна на двете тарифи). Моля не си хабете пръстите за мнения от вида \"само ти сам може да си прецениш нуждите\". Ако някой ползва бигбоб, моля да сподели дали му е достатъчен и налага ли му се да се самоограничава, ако някой ползва супербоб моля да сподели дали успява да изговори поне половината минути.

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 10 дек 2012, 21:19

georgemadjarov,
отговарям ти веднага:
- по това което казваш се вижда че плащаш около 20-22 лв на месец и ходиш с 3 карти.
- Направи си Примата на Супер боб, защото:
- абонат на мтел като ти звъни няма да чува сигнал за пренос на номер, така ще си знае че си в неговата мрежа, (е тук ще се намери знам някой да ме опровергае, защото в една друга тема пишеше че новите тарифи Селект и Моби не тарифират боб като към мтел.), но това е само за новите тарифни планове. Според мен така който ти звъни няма да чака и да чува сигнал за пренесен номер и следователно да се обърка от сигнала за преносимост.
- ако останеш с настоящия номер боб, доколкото разбирам това е номер с 098********, а този номер по принцип се ползва с недоверие и по една или друга причина възпира набиращия го, отделно съм бил и свидетел на драми поради това че много хора още не знаят за такъв префикс и го бъркат с 089******, съответно си записват грешен/несъществуващ номер.
- ако пренесеш номера от вива фрий т.е. 087******, ще се чува сигнал за пренесен номер ако някой от вива ти звъни, за мен лично това също е недостатък.
Та по моята идея е да си прехвърлиш Примата на Супер боб, боб-ския стария да го спреш или прехвърлиш на Прима, а вива фрий номера може примерно да прехвърлиш на ваучер b-connect на Глобул.
Така си запазваш и 3-те номера, поне на 1-во време докато има хора да ти звънят на тях. След година като им изтече валидността спокойно си ги хвърляш без да ти дреме.
- [B]Защо да си на супер боб:[/B]
Защото промоцията е до 31.12.2012г. и най-малкото за да видиш какво ти е потреблението при този тип таксуване 60/60 сек., пък и дори да сметнеш че 14,90 лв са ти много все пак винаги можеш да се прехвърлиш на биг боб, обратното може и да не е възможно ако спрат офертата супер боб.
Все пак говориш 250 минути средно, на 150 мин. на биг боб може и да не ти стигат, защото те реално са около 120 мин. заради такта 60/60 т.е. ще ти трябват още 120 мин, за да достигнеш средното ти потребление 120 * 13 ст /закръглям ги нагоре заради загубите при такта/ ще платиш поне 10 - 15 лв. отгоре или общо 9.6 такса + 12 = 22 лв че може и повече.
- При супер боб, минутите са окло 350 до 400 /над 20 % средно са ти загубите, независимо от начина ти на говорене/ и ще си плащаш 14,90 лв и ще ти е мирна главата. Дори да ти остават ще е малко и пак ще плащаш по-малко спрямо сега, да не говорим че и ще ходиш с 1 карта, а не с 3!
Това са ми размишленията, аз лично така бих направил, дано съм ти помогнал и после пиши какво си направил лично ти!
(yes)

treyyy
Регистриран: 03 май 2008, 18:56

Мнение от treyyy » 10 дек 2012, 22:10

Разликата в таксите между БИГбоб и СУПЕРбоб е незначителна, така че няма какво да го мислиш.
Твърдо ДА за СУПЕРбоб!

georgemadjarov
Регистриран: 21 май 2012, 20:11

Мнение от georgemadjarov » 11 дек 2012, 05:04

Благодаря на [B]Paffkata™[/B] и [B]treyyy[/B], тия две мнения вече определено ме скланят към супербоб, след 2-3 месеца ще стане кристално ясно много ли са ми, и ако е така ще върна към бигбоб. Единственият вероятен негатив - да се набутам с 10-15 лв. от разликата между двете тарифи за 2-3 месеца, ама пък поне ще знам колко телефон реално ми трябва, защото това стискане ми изкриви мозъка.
Загубата на номерата въобще не ме притеснява, защото на всички познати винаги давам само един номер - този на боб (който си пренесох също от една стара прима), макар че някои от най-упоритите си записват тихичко понякога номера, от който съм се обадил за последно, и се мъчат да ми се обаждат после на него ...

Отговори