Двугодишните договори стават незаконни?

rado243
Регистриран: 07 фев 2006, 11:30

Re: Двугодишните договори стават незаконни!!!

Мнение от rado243 » 25 ное 2009, 18:32

[Quote]И аз мисля, че не по-малък проблем при нас е автоматичното преподписване, но за съжаление по този въпрос цари задружно и гузно мълчание.[/Quote]...ами един мой познат е решил този проблем като на другия ден подава молба за прекратяване на договора с 12/24месечно предизвестие:D:D:D(woo)

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 25 ное 2009, 18:39

Да, да, знам... "тълпата" на улицата е огромна вече... "потокът" направо издави съседите... :D

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 25 ное 2009, 18:43

Ти май ме обърка с някой...? Кога съм искал да бъда модератор...? Ама моля ти се, пий си хапчетата редовно, че не се чуваш какви ги плещиш... :P :D

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 25 ное 2009, 21:57

[Quote]Ти имаш отвратителен език и много заядлив характер за да си модератор във който и да е форум![/Quote]
Това очевидно е насочено към мен (woo)
Въпреки твоите проблеми и нескритата ти злоба към мен,нямам какво да кажа в отговор,защото не ми се влиза в идиотски полемики с всеки решил да дава воля на душевните си терзания и съмнения(angry)

Колкото до конкретната тема наистина жалко,че е интерпретирано грешно решението на ЕК.Изпитвам наистина съжаление,че премахването на тези заробващи договори няма да бъде осъществено,но това е положението.

[Quote]И аз мисля, че не по-малък проблем при нас е автоматичното преподписване, но за съжаление по този въпрос цари задружно и гузно мълчание.[/Quote]
Абсолютно съгласен!Но не разбирам защо очакваме ЕС да реши и този проблем,като това е въпрос на промени във вътрешното ни законодателство.За съжаление не вярвам това да се случи...

Loоper
Регистриран: 19 юли 2006, 02:44

Мнение от Loоper » 25 ное 2009, 22:02

редактирайте заглавието и темата... това реално нищо ново не е за нашия пазар... договори над 24 месеца Ще са незаконни а в БГ такава практика няма..
единственото ново е това че виваком както казаха по-горе ще трябва да пуснат тънката или там оптима 100 за 12 месеца , защото според написаното операторите трябва задължително да дават избор на клиента за договор или за 12 или за 24 м

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 25 ное 2009, 22:09

Мисля, че беше към мен, за това оттеглям кандидатурата си за модератор и издигам тази на [B]Capo_69[/B] :D Той го заслужава много повече :)

*Относно моето питане, някой, ще подаде ли рамо? Как така [u]действието на договора[/u], ще се подновява автоматично. Ок нека да се поднови, като се има предвид, че не е конкретизирано изобщо. А [u]срока на договора[/u], като не се е подновил, то какво [u]действие на договора[/u] следва?

пс:нали тук имаше и адвокати :P

rado243

Мнение от rado243 » 25 ное 2009, 23:00

не съм адвокат но по пътя на логиката(която не винаги се следва от адвокатите;) мисля,че автоматичното подновяване трябва да продължи при същите условия бесрочно и прекратяването му да става най много с едномесечно предизвестие,така че ако която и да е страна по договора смята да промени клаузите трябва да предезвести с едномесичен срок другата страна:)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 25 ное 2009, 23:16

Значи [u]действието на договора[/u] се подновя за една година, а [u]срока на договора[/u] става безсрочен. Е, добре де, след като самия договор е безрочен то тогава само действието му, ще се подновява на всяка една година. Уф, щантава работа. Правото е много шантаво, а пък за българското такова не ми се и мисли. Съчуствам на music_man :|

rado243

Мнение от rado243 » 25 ное 2009, 23:27

[Quote]Правото е много шантаво, а пък за българското такова не ми се и мисли[/Quote]що да е шантаво така няма да чакаш година или две а когато решиш подаваш заявление за отказ от услугата и след месец си фрии:D става въпрос след изтичането на 12/24 месечния договор и ако автоматично ти е подновен

Отговори