ЕКОНТ - срам за всички куриери
Re: ЕКОНТ - срам за всички куриери
Не плащаш ти, а плаща получателя за това че връща телефона !!!
Дори не можеш да прегледаш и отвориш пратката ако не платиш стойността на куриерските разходи.
Какво си плащал до сега?
Аз също съм против това което твърдиш, но ако наистина им разминаване и човека не вземе телефона, то той вече си е платил за това.
Ами смятай ако си е "поръчал" по този начин както каза 5 телефона за по 100лв. Та той и за петте трябва да плати (примерно) по 5-6 лв (за пратка) за да прегледа телефоните :D
Дори не можеш да прегледаш и отвориш пратката ако не платиш стойността на куриерските разходи.
Какво си плащал до сега?
Аз също съм против това което твърдиш, но ако наистина им разминаване и човека не вземе телефона, то той вече си е платил за това.
Ами смятай ако си е "поръчал" по този начин както каза 5 телефона за по 100лв. Та той и за петте трябва да плати (примерно) по 5-6 лв (за пратка) за да прегледа телефоните :D
Не виждам нищо лошо да поръчваш няколко пратки. Все пак си плащаш за куриерската услуга. И аз съм ползвал Еконт, и съм останал много доволен от тях :)
[B]Пускайте жалби срещу автоматичното преподписване на следните адреси: http://www.ombudsman.europa.eu/start.faces http://www.ombudsman.bg/ http://www.kzp.bg/ http://ecc.kzp.bg/[/B]
[B]Пускайте жалби срещу автоматичното преподписване на следните адреси: http://www.ombudsman.europa.eu/start.faces http://www.ombudsman.bg/ http://www.kzp.bg/ http://ecc.kzp.bg/[/B]
Ползвам Еконт редовно и нямам забележки. Предполагам пак са му секнали някоя далаверка и плаче из форума.
-
- Регистриран: 04 дек 2009, 18:25
Като цяло не стават като куриери, по отношение на това колко пратки-телефони съм си поръчал е въпрос на моя преценка и ако някой дето продава магерени за нареждане телефони се дразни че си избирам най-доброто си е негов проблем. Проблема е друг но явно никой не е прочел, гледал съм 5 телефона и за всеки съм платил 5 лева куриерска такса за което нямам възражения но проблема се корени в това че плюс тези 5 лева ми взеха и 2.4% за наложен платеж за пратките които съм отказал,за пратката която съм си избрал да купя е нормално да си платя и таксата от 2.4% щото има плащане на наложен платеж.
Не мога да пусна пост!!!!
-----
Едит: Защо не мога да пусна това мое мнение?
Като натисна публикувай ме изхвърля (no)
Това ми е поста, на снимката. Защо се е*ава и ме изхвърля, оставям други да се произнесат (no)
-----
Едит: Защо не мога да пусна това мое мнение?
Като натисна публикувай ме изхвърля (no)
Това ми е поста, на снимката. Защо се е*ава и ме изхвърля, оставям други да се произнесат (no)
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
За последната година и половина съм ползвал услугите на десетина куриерски фирми, включително и за закупуване на телефон. Определено мога да кажа, че в два от случаите не бях доволен - единия е от Еконт. Общото и в двата случая е че и в двата случая бях поставен пред свършен факт с цена по-висока от обявената в сделката. Първият вместо около 4 лв. ми взеха 6,40. Гледах разписката гледах и нищо не разбрах. Бабата която беше дошла да ми донесе билетите също не успя да ми обясни. Обадих се (в Ticketstream), разследвахме на бързо нещата и се стигна до заключението, че са ми взели 2,40 лв. отгоре и трябва да ми ги върнат. И това беше. Никой нищо не ми върна.
Втория случай беше с Еконт. Поръчвам ТВ усилвател, обаждам се по телфона (между другото, ето ви примери за едни от многото БТК-фикс разговори на месец) и питам колко ще струва доставката - ами около 5-6 лв. "ОК, викам, разбрахме се"
На другия ден идва ведър-ведър SMS от куриерската фирма, че пратката ще ми бъде доставена от куриер еди-кой-си, дължа N + [B]9 лв.[/B] и усмивка ":)"
Типично в мой стил веднага вежливо звъннах във фирмата откъдето поръчвам и оттам започнаха да мънкат с неубедително учудване и ми казаха че мога да откажа. Така и направих. Но разбира се звъннах и на куриера, на номера от SMS-а - естествено беше изключен. Упорито пуснах и SMS, че отказвам поръчката. Куриерът обаче също така упорито цъфна и бодро поднесе плика и разписката. Аз се усъмних, че наистина е решил, че ще мине номера и полюбопитствах какво иска. След това му обясних, че поръчката е отказана веднага след като съм видял абсурдната цена за 30 гр. капсулиран нечуплив компонент в рамките на града, (да не кажа и квартала - Лозенец!) и дори съм му звънил и съм пуснал SMS. Той недоволно изсумтя нещо и ме накара да подпиша за отказа.
На другия ден - 1 април ми пуснаха бъзик, че ще ми доставят доставката и дължа 0 лв. и усмивка. Жалко, че нямаше да е коректно към продавача да пусна и аз друга 1-априлска "поръчка" за нещо дребно и пак да го откажа.
Не знам дали и аз не съм им в черния списък, но като си помисля, че може би не съм ми става кофти за магазина/продавача.
Втория случай беше с Еконт. Поръчвам ТВ усилвател, обаждам се по телфона (между другото, ето ви примери за едни от многото БТК-фикс разговори на месец) и питам колко ще струва доставката - ами около 5-6 лв. "ОК, викам, разбрахме се"
На другия ден идва ведър-ведър SMS от куриерската фирма, че пратката ще ми бъде доставена от куриер еди-кой-си, дължа N + [B]9 лв.[/B] и усмивка ":)"
Типично в мой стил веднага вежливо звъннах във фирмата откъдето поръчвам и оттам започнаха да мънкат с неубедително учудване и ми казаха че мога да откажа. Така и направих. Но разбира се звъннах и на куриера, на номера от SMS-а - естествено беше изключен. Упорито пуснах и SMS, че отказвам поръчката. Куриерът обаче също така упорито цъфна и бодро поднесе плика и разписката. Аз се усъмних, че наистина е решил, че ще мине номера и полюбопитствах какво иска. След това му обясних, че поръчката е отказана веднага след като съм видял абсурдната цена за 30 гр. капсулиран нечуплив компонент в рамките на града, (да не кажа и квартала - Лозенец!) и дори съм му звънил и съм пуснал SMS. Той недоволно изсумтя нещо и ме накара да подпиша за отказа.
На другия ден - 1 април ми пуснаха бъзик, че ще ми доставят доставката и дължа 0 лв. и усмивка. Жалко, че нямаше да е коректно към продавача да пусна и аз друга 1-априлска "поръчка" за нещо дребно и пак да го откажа.
Не знам дали и аз не съм им в черния списък, но като си помисля, че може би не съм ми става кофти за магазина/продавача.
Аз само 2 пъти сим ползвал услугите им, и не съм имал проблеми. В сайта им си има калкулатор, влизаш и си изчисляваш колко ще ти струва, на мен ми излиза до стотинка ;)
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
Понеже съм малко каробучка по отношение на разписките сега ги прегледах и поне от запазените съм ползвал еконт поне 121 пъти. Пратките са били както колети с чупливи неща, така и със ценни документи, подарци и неща с наложен платеж от по над 1500 лв.
Имал съм проблеми в редки случаи и то със забавянето на пратката. Случвало се е да пращам нещо с наложен платеж и човека да не си го вземе и така да се налага сам да си плащам и двете посоки на транспорта. Много е дразнещо, но не виждам каква е вината на еконт за това.
Като изключиме подаръците и документите, то с наложен платеж ми се е случвало рядко да пращам и не ми е бизнеса свързан с търговията и доставките. Така, че за човек който работи професионално с тях може би тези нововъведения с таксата са от значение, но .........
В професионален план например на жената се нала да работи с DHL за международни пратки. Е няма по-смотани от тях. Една пратка я прецакват 3 пъти:
- Забравена извън хладилната чанта и се прецаква
- Счупена
- Забавена доставка извън срока на годност и пак се прецаква
Дестинация Южна Корея
Имал съм проблеми в редки случаи и то със забавянето на пратката. Случвало се е да пращам нещо с наложен платеж и човека да не си го вземе и така да се налага сам да си плащам и двете посоки на транспорта. Много е дразнещо, но не виждам каква е вината на еконт за това.
Като изключиме подаръците и документите, то с наложен платеж ми се е случвало рядко да пращам и не ми е бизнеса свързан с търговията и доставките. Така, че за човек който работи професионално с тях може би тези нововъведения с таксата са от значение, но .........
В професионален план например на жената се нала да работи с DHL за международни пратки. Е няма по-смотани от тях. Една пратка я прецакват 3 пъти:
- Забравена извън хладилната чанта и се прецаква
- Счупена
- Забавена доставка извън срока на годност и пак се прецаква
Дестинация Южна Корея
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Малко не съм наясно с някои термини в този калкулатор, но за поръчката за която разказах не можах да получа цена под 13 лв. Това не е нормално при дестинация София - София. Да вземат да се гръмнат.