Фалира ли Виваком?

A4i
Регистриран: 08 фев 2009, 02:32

Re: Фалира ли Виваком?

Мнение от A4i » 19 фев 2011, 11:15

Историята с продажбата на БТК въобще не е малоумна за тоя, дето я организира. За всички останали е дългосрочно задължение, което обслужват. Един пие, друг плаща, но когато си силният на деня е лесно да заблудиш "раята" че правиш велики сделки. Милен Велчев дори стана "Финансов министър на година" за "инвеститорите" и държателите на български брейди облигации.

kom6ito
Регистриран: 19 май 2009, 21:45

Мнение от kom6ito » 19 фев 2011, 15:01

Няма да е никак лошо най-после да я купи някой телекомуникационен играч,че тия инвестиционни фондове са е....... му маиката.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Мнение от m75 » 20 фев 2011, 14:08

[Quote]че тия инвестиционни фондове са е....... му маиката.[/Quote]

Контролът от банките-кредитори се отрази добре на компанията, спирайки плащанията към компанията-майка.

Capo_69
Регистриран: 14 май 2007, 20:54

Мнение от Capo_69 » 20 фев 2011, 14:50

Нямам търпение да "фалитира" БТК --> повече от моя ФРЕНД m75 (beer)

Parmenion
Регистриран: 18 май 2010, 14:17

Мнение от Parmenion » 20 фев 2011, 19:33

[Quote]а от къде знаеш, че е печеливша. моля те да споделиш с нас [/Quote]
Отчетите за тримесечията са публично достояние.

kom6ito
Регистриран: 19 май 2009, 21:45

Мнение от kom6ito » 20 фев 2011, 20:16

Аз мисля,че през последните 1-2 години се развиха много като оператор,вкараха много нови услуги.Това с цел да се излезе на някаква печалба и да се закачи някой да я купи тая пуста БТК.

Therisa
Регистриран: 27 яну 2011, 17:46

Мнение от Therisa » 21 фев 2011, 11:28

Здравейте,

Копирам си поста от друг форум, защото вече направо не знам какво да правя!!! Ако някой може да даде съвет...

Имам следния казус с виваком: имам интернет, който си прекарах през декември 2007, през 2009 исках да си прекратя д-ра , но се оказа, че съм изтървала срока и д-ра се е самоподновил. Тогава не ми се разправяше, бременна и т.н. Декември 2010 вече ги дебна и отивам да си подам молба за прекратяване на д-ра. Обаждам се на Близу, да ми прекарат кабелна и интернет и хората идват, връзват ме, разкачаме модема на БТК и така тихо и мирно, до 27 или 28 не помня с точност, но се падаха работни дни ми звънят от БТК и ме питат дали искам да си подновя д-ра за интернет. Аз им казвам НЕ и служителката "ама г-жо разговора се записва" аз й казвам още по-добре НЕ желая да подновявам д-ра. и тя ОК.
След няколко дена на вратат ми идва куриер. Аз изобщо не знам за какво иде реч, подписвам, че съм приела пратката. Отварям договор #Cussing out Звъня пак и казвам, аз така и така казах, че не искам какъв е този договор. А да забравих да спомена, че чаках 40 мин за връзка с оператор... Tired Ами г-жо подайте оплакване. Подадох оплакване. Междувременно ми идва фактура за интернет, който как ми подават при положение, че модема е разкачен нямам и идея...
Както и да е. Излезе становището на Виваком, анулират ми д-ра, фактурите всичко 6.
И вчера ми дойде фактура за 140лв неустойки!!! Хайде кажете ми сега какво да ги правя Tired Вече и аз не знам към кого да се обърна Crying or Very sad

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Мнение от vladovn » 21 фев 2011, 11:45

[Quote]След няколко дена на вратат ми идва куриер. Аз изобщо не знам за какво иде реч, подписвам, че съм приела пратката.[/Quote]

Не е трябвало да приемаш, но вече е късно.

[Quote]Звъня пак и казвам, аз така и така казах, че не искам какъв е този договор. А да забравих да спомена, че чаках 40 мин за връзка с оператор... Tired Ами г-жо подайте оплакване. Подадох оплакване. Междувременно ми идва фактура за интернет, който как ми подават при положение, че модема е разкачен нямам и идея...[/Quote]

По - скоро по телефона първоначално са се обадили да питат дали искаш подарък или не. Също така разговора по - скоро уведомява, че ще удължат договора автоматично. [u]Отказването[/u] се осъществява [u]само в[/u] магазин [u]Виваком[/u], по телефона не може.

[Quote]И вчера ми дойде фактура за 140лв неустойки!!![/Quote]

Всъщност не са анулирали договора, а просто са го прекратили предсрочно.
С прекратяването се подписва документ, че си съгласен с ОУ, а в тях е записано, че абоната при предсрочно прекратяване на договора заплаща оставащите до края на срока на договора абонаметни такси. И сега просто си ги търсят - с основание.

[Quote]Хайде кажете ми сега какво да ги правя. Вече и аз не знам към кого да се обърна[/Quote]

Реално по документи всичко е наред. Закона позволява търговия по телефона, бТК се възползва. Не си се отказала в срок - добре. Не искаш да си клиент - добре, но ще си заплатиш по ОУ на бТК всичко.
Няма морал и така изгоряха много хора и ще продължават подобни безобразия.
Може да се обърнеш към КЗП и КРС, но те едва ли ще свършат много. В случая единствената грешка, че хората не се запознават с ОУ и ИУ, оператора използва това и подвежда клиентите си. Не е морално, но за тях е печелившо.

'SimBad
Регистриран: 15 фев 2011, 13:27

Мнение от 'SimBad » 21 фев 2011, 14:14

Тези новини обясняват защо Виваком така се сринаха по отношение на публичния си образ напоследък. Хорат са казали: "Рибата се вмирисва откъм главата."
Като са такива ръководителите, много ясно че политиката им ще е да хитруват и м амят.

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 21 фев 2011, 16:10

[Quote]След няколко дена на вратат ми идва куриер. [B]Аз изобщо не знам за какво иде реч, подписвам, че съм приела пратката[/B].[/Quote]

(woo)(woo)(woo)(woo)(woo)

За такива интелектуалци договора е малка награда. Трябва и каишка с наморник да се дава.

Отговори