Фотоапарати
Re: Фотоапарати
А защо да не е над 8МП?Сега мислех да си взема Sony W200S с 12МП, няма да са ефективни или...?
Ако става въпрос за Samsung S85, апарата е много добър за цената си. Аз го имам от около 3 месеца.
Ето и моите впечатления:
Samsung S85 прави много добри снимки има голям оптичен зуум (5 кратен, многоточков), разпознава лица (т.е. на фокус са лицата на хората, а не най-близките предмети) има ASR - стабилизатор (цифров, служи да не ти се размазва снимката, но не върши много работа).
При снимане на видео може да се ползва zoom, с мах. резолюция 640 х 480 (при 30 кадара в секунда), видео записа е в .avi формат.
Чувствителността на ISO-то е до 1600, шум при снимане се забелязва на ISO 400.
Светкавицата е задоволителна, на тъмно прави добри снимки, но трябва обекта на снимане да е на разстояние около 1м защото много се осветява.
Дисплея е голям 2.5", контрастен е и е ярък, видим на слънчева светлина, притежава 230 000 цвята.
Менюто е много итуативно, апаратчето притежава доста функции има и пълни ръчни настройки.
В комплекта има USB кабел, AV/Video кабел, 2 бр. батерии АА - Duracell Ulra, връзка за носене и упътване на български.
Ето и моите впечатления:
Samsung S85 прави много добри снимки има голям оптичен зуум (5 кратен, многоточков), разпознава лица (т.е. на фокус са лицата на хората, а не най-близките предмети) има ASR - стабилизатор (цифров, служи да не ти се размазва снимката, но не върши много работа).
При снимане на видео може да се ползва zoom, с мах. резолюция 640 х 480 (при 30 кадара в секунда), видео записа е в .avi формат.
Чувствителността на ISO-то е до 1600, шум при снимане се забелязва на ISO 400.
Светкавицата е задоволителна, на тъмно прави добри снимки, но трябва обекта на снимане да е на разстояние около 1м защото много се осветява.
Дисплея е голям 2.5", контрастен е и е ярък, видим на слънчева светлина, притежава 230 000 цвята.
Менюто е много итуативно, апаратчето притежава доста функции има и пълни ръчни настройки.
В комплекта има USB кабел, AV/Video кабел, 2 бр. батерии АА - Duracell Ulra, връзка за носене и упътване на български.
мерси пич точно за тоя модел става въпрос.2гб мисля ще ме оправят?
2Гб са достатъчни.
Аз съм с 1Гб карта, в която се побират 233 фотоса на 8 Mpx.
Препоръчвам ти да си закупиш зарядно с презареждащи се батерий АА стандарт, по възможност с по-голям ампераж - моите са Varta 2500 mAh.
Аз съм с 1Гб карта, в която се побират 233 фотоса на 8 Mpx.
Препоръчвам ти да си закупиш зарядно с презареждащи се батерий АА стандарт, по възможност с по-голям ампераж - моите са Varta 2500 mAh.
-
- Регистриран: 30 яну 2006, 21:00
за кой модел става въпрос?
ми аз зарядно имам то май става за 2АА и ААА то до сега зареждах ААА за мп3-то ако не от магазин за 1 лев 20-тина батерии в джоба и си свиркам :)
Повечето зарядни имат куплунги, както за АА, така и за ААА батерии. Тогава ти остава да си купиш само батериите.
С тези обикновените от 1 лев не става. Апарата - най-вече вариото и светкавицата потребяват много ток, за това ти препъръчвам презареждащи се батерии, пък и погледнато реално ще ти бъдат по-изгодни във финансово отношение. Моето зарядно с 4 батерии ми излезна ако не се лъжа 38 лв.
С тези обикновените от 1 лев не става. Апарата - най-вече вариото и светкавицата потребяват много ток, за това ти препъръчвам презареждащи се батерии, пък и погледнато реално ще ти бъдат по-изгодни във финансово отношение. Моето зарядно с 4 батерии ми излезна ако не се лъжа 38 лв.
Става дума за Samsung S85
Аз пък бих избрал EOS-ите на Canon. Ползвам EOS 450D и е супер. Но кажи какъв вид фотоапарат търсиш? Огледално-рефлексен, компактен, насочи-и-щракни, полупрофесионален, лентов или цифров (малка шегичка, обаче Sony имат и лентови фотоапарати) ?
ми кво да кажа кво търся апарат до около 200 кинта да върши работа за абитюрентската :)