Гаранция - изисквания
Гаранция - изисквания
Имам малък проблем с гаранция на телефон на мой приятел, закупен от мобилен оператор в Пловдив. Не искат да го вземат за ремонт, защото няма касова бележка. А е едва на 3 месеца.
Какво казва законът в такива случаи? Да търся директно оторизиран сервиз на Нокиа?
Какво казва законът в такива случаи? Да търся директно оторизиран сервиз на Нокиа?
Re: Гаранция - изисквания
Даден ли е от страна на продавача някакъв документ за продажбата?Приемо-предавателен протокол,стокова разписка или нещо от този сорт?След като е телефон при продажбата на гаранцията те задължително записват IMEI-я на телефона ,а той е уникален за всеки апарат.Липсата на касова не е достатъчен аргумент да ти откажат гаранция.
[Quote]Имам малък проблем с гаранция на телефон на мой приятел, закупен от мобилен оператор в Пловдив. Не искат да го вземат за ремонт, защото няма касова бележка. А е едва на 3 месеца.
Какво казва законът в такива случаи? Да търся директно оторизиран сервиз на Нокиа?[/Quote]
Трябва да имаш гаранционна карта, на нея се преписва IMEI на апарата по време на продажбата, слага се печат на картата, подписва се от сътрудника. Кажи кой е оператора, защото не съм сигурен, че някои оператор може да не приеме апарата за гаранционна поддръжка. Защо ти се занимаваш с апарата а не твоя приятел, собственика? Сигурен ли си, че не си е купил апарата от чичо Стоилчо от кварталната заложна къща ? Сподели повече инфо...
Какво казва законът в такива случаи? Да търся директно оторизиран сервиз на Нокиа?[/Quote]
Трябва да имаш гаранционна карта, на нея се преписва IMEI на апарата по време на продажбата, слага се печат на картата, подписва се от сътрудника. Кажи кой е оператора, защото не съм сигурен, че някои оператор може да не приеме апарата за гаранционна поддръжка. Защо ти се занимаваш с апарата а не твоя приятел, собственика? Сигурен ли си, че не си е купил апарата от чичо Стоилчо от кварталната заложна къща ? Сподели повече инфо...
Операторът - Виваком
Касовата бележка - изгубена
Други документи - договор за абонаментен план, в който е описано, че се купува телефон, както и IMEI на този телефон.
Гаранционната карта е налична, има си всичко.
(не че се занимавам, той човекът си движи нещата, аз само питам за инфо)
Касовата бележка - изгубена
Други документи - договор за абонаментен план, в който е описано, че се купува телефон, както и IMEI на този телефон.
Гаранционната карта е налична, има си всичко.
(не че се занимавам, той човекът си движи нещата, аз само питам за инфо)
Е след като пише IMEI-а как така ти отказват гаранция(woo)
Отиди с тези доводи пак в магазина и ако пак откажат - КЗП
Отиди с тези доводи пак в магазина и ако пак откажат - КЗП
[Quote]Гаранционната карта е налична, има си всичко.
[/Quote]
В договора за тарифния план се описват условията на промоцията по която се закупува устройството, а гаранцията е документа с който трябва да се представи апарата за сервизна поддръжка, при липсата на такава, се изисква касова бележка, чрез която да се установи продажбата на апарата от фирмата доставчик. Така се процедира....
Не виждам причина при наличност на всичко да не вземата апарата..
[/Quote]
В договора за тарифния план се описват условията на промоцията по която се закупува устройството, а гаранцията е документа с който трябва да се представи апарата за сервизна поддръжка, при липсата на такава, се изисква касова бележка, чрез която да се установи продажбата на апарата от фирмата доставчик. Така се процедира....
Не виждам причина при наличност на всичко да не вземата апарата..
Пробвай на друго място и ако не приемат апарата КЗП...
Така ще го посъветвам. Да пробва пак и ако не стане - в комисията.
Абе, всеки гледа да изисква, казва ти, че не може, че трябва още нещо, че без това и онова няма да стане... :(
После сигурно ще му кажат, че не работи, защото го е изпускал от 3-ия етаж или е плъвал в Бяло море с него... (cyber)
Абе, всеки гледа да изисква, казва ти, че не може, че трябва още нещо, че без това и онова няма да стане... :(
После сигурно ще му кажат, че не работи, защото го е изпускал от 3-ия етаж или е плъвал в Бяло море с него... (cyber)
Хвърли си и гаранцията и касовата бележка и пробвай дали ще ти откажат ремонт. ДЛЪЖНИ са даже дубликати да ти изкарат. Кажи,че са изгоряли в пожар. Те в договора може да си пишат каквото искат,но си има закони,които са по-силни от всякакви измислени клаузи.
[Quote]ДЛЪЖНИ са даже дубликати да ти изкарат[/Quote]
Длъжни са трънки.
Длъжни са трънки.