Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила много па
Re: Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила мног
Здравейте. Аз също съм от тези, които са се опарили от τ.нар. 3G интернет. Съвсем на кратко ще опиша случая. Тъй като не разчитам изцяло на този интернет, а го ползвам само докато пътувам доста зорко си следях трафика, който правя. Усторойството, което уж ни служи, за да си проверяваме трафика не отчиташе превишен лимит, но за моя изненада получих смс за надвишен лимит със сума от порядъка на 250 лв. и както се сещате заради интернета ми изключиха и картата на мобилния. Писах жалба, като съвсем учтиво обясних, че трябва да е станала грешка, изтърпях срока от месец, след който трябваше да получа отговор, но като го получих той никак не беше в моя полза. От глобул обясняват, че информацията от усторйството, което те сами дават, за да си проверяваме трафика била, цитирам: " САМО ОРИЕНТИРОВЪЧНА". Въпросът откъде тогава мога да знам какъв трафик правя, за да се предпазя от превишаването увисва.
Досега винаги съм плащала високи сметки и не съм се жалвала, но не мисля да плащам за нещо, което не съм потребила, още по-малко за недоизпипаните услуги на глобул. Тези дни мисля да се консултирам с адвокат и да реша какво точно да правя. Ако има други, които искат да дейтсват решително, нека пишат тук.
Мисля, че е време някой да покаже на този оператор, че не може да прави каквото си иска с клиентите си!
Досега винаги съм плащала високи сметки и не съм се жалвала, но не мисля да плащам за нещо, което не съм потребила, още по-малко за недоизпипаните услуги на глобул. Тези дни мисля да се консултирам с адвокат и да реша какво точно да правя. Ако има други, които искат да дейтсват решително, нека пишат тук.
Мисля, че е време някой да покаже на този оператор, че не може да прави каквото си иска с клиентите си!
Само ще ти кажа, че устройствата за интернет са еднакви и при трите оператора, така че това не е само Глобулски проблем.
с ТАЗзи разлика, че клиентите на Мтел могат по всяко време да се обадят на *88 и да запитат "колко мб ми остават ????".....и получават точен отговор, който не е ориентировачен...
Можеш да направиш същото и при Глобул :)
Коментирах малоумните устройства, които при всичките оператори са едни и същи китайски шитни :) Извинявам се за циничния израз, но си е точно така...
Коментирах малоумните устройства, които при всичките оператори са едни и същи китайски шитни :) Извинявам се за циничния израз, но си е точно така...
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
[Quote]От глобул обясняват, че информацията от усторйството, което те сами дават, за да си проверяваме трафика била, цитирам: " САМО ОРИЕНТИРОВЪЧНА".[/Quote]
Искали са да кажат "[i]дезориентировъчна[/i]" :D
Колкото до жалбата, хубаво е че все пак са ти пратили отговор в 30-дневния срок. Преди 5 години, когато аз писах жалба така и не ми отговориха, та на 33-ия ден отидох да питам и в магазина и там служителя след 5-6 минути разговор успя да убеди колегата си в централата им, че имало такава жалба. Получих безмисления им отговор чак седмица по-късно (на 40-ия ден) но с дата от 27-ия ден. Т.е. един вид всичко си е било в допустимия срок за отговор...
Искали са да кажат "[i]дезориентировъчна[/i]" :D
Колкото до жалбата, хубаво е че все пак са ти пратили отговор в 30-дневния срок. Преди 5 години, когато аз писах жалба така и не ми отговориха, та на 33-ия ден отидох да питам и в магазина и там служителя след 5-6 минути разговор успя да убеди колегата си в централата им, че имало такава жалба. Получих безмисления им отговор чак седмица по-късно (на 40-ия ден) но с дата от 27-ия ден. Т.е. един вид всичко си е било в допустимия срок за отговор...
моят случай е абсолютно 100% същия.... 200 лв сметка и спряна и другата карта... Оставих ги по нанадолнището...
"Само ще ти кажа, че устройствата за интернет са еднакви и при трите оператора, така че това не е само Глобулски проблем."
Само че на Мтел във всеки момент можеш да се обадиш на звездичките и да ти кажат точно колко си изразходвал, а на Вива можеш да си го провериш и с кратък код... Докато на Глобул е 100% невъзможно да провериш по какъвто и да е начин колко си изразходвал... Когато ми дойде сметка 200 лв, сметнах, че трябва да съм направил към 6 ГБ трафик, което на практика при моето ползване е невъзможно. но дори и да предположим, че е възможно, броячът в софтуера на Глобул ми показваше, че за последните ДВА МЕСЕЦА съм направил 0,5 ГБ.... Това не е дори и "ориентировъчно"...
Само че на Мтел във всеки момент можеш да се обадиш на звездичките и да ти кажат точно колко си изразходвал, а на Вива можеш да си го провериш и с кратък код... Докато на Глобул е 100% невъзможно да провериш по какъвто и да е начин колко си изразходвал... Когато ми дойде сметка 200 лв, сметнах, че трябва да съм направил към 6 ГБ трафик, което на практика при моето ползване е невъзможно. но дори и да предположим, че е възможно, броячът в софтуера на Глобул ми показваше, че за последните ДВА МЕСЕЦА съм направил 0,5 ГБ.... Това не е дори и "ориентировъчно"...
"Можеш да направиш същото и при Глобул :) "
НЕ, не можеш! Поне аз съм звънял и отговорът е бил - не един път - че може да се види чак като излезе фактурата, защото нямали достъп до тази информация преди да има фактура... Ако може, поне не изнасяй грешна информация... Моят случай е от август де, освен ако след това са променили нещо, което ме съмнява...
НЕ, не можеш! Поне аз съм звънял и отговорът е бил - не един път - че може да се види чак като излезе фактурата, защото нямали достъп до тази информация преди да има фактура... Ако може, поне не изнасяй грешна информация... Моят случай е от август де, освен ако след това са променили нещо, което ме съмнява...
Ех, явно само за мен правят изключение....
И да, може и тотално да спра да "изнасям информация". И без друго е напълно неаргументирана загуба на време да обяснявам каквото и да е в тоя форум пред банда озлобени хора.
Айде със здраве....(no):X(no)
И да, може и тотално да спра да "изнасям информация". И без друго е напълно неаргументирана загуба на време да обяснявам каквото и да е в тоя форум пред банда озлобени хора.
Айде със здраве....(no):X(no)
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
Ами извинявай ама при такива безобразия, [B]дез[/B]информация и набутване на клиента от страна на работодателя ти, какви да бъдат хората? Ето човека казва - пише му 0,5, а плаща за 6 GB. Същата работа като при мен преди 5 години - справките ми връщат 40 лв. а без да говоря повече след 2 дни ме отрязват и постфактум се оказва че били 70 лв. Ама кредитния лимит бил 50, а не 70 (тогава не се знаеше никъде колко е), ама то имало забавяне на отчитането на услугите до 2-3 дни по време на фактурирането... еее сори ама всичко си има граници. (angry)
По-добре жица, отколкото радиолампи. (whistle)
А за теб пак казвам, работодателят ти не те заслужава. Дано поне си доволна от условията на работа и колегите.
По-добре жица, отколкото радиолампи. (whistle)
А за теб пак казвам, работодателят ти не те заслужава. Дано поне си доволна от условията на работа и колегите.