Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила много па

Blisss
Регистриран: 10 май 2009, 00:14

Re: Globul 3G устройство за интернет, Грешка,която би ви спестила мног

Мнение от Blisss » 10 дек 2009, 11:01

Извинявай, ама кое точно е било като при теб преди 5 години - всеки клиент при всеки оператор си има кредитен лимит, текуща сметка, фактура и при всеки оператор обработването на тея данни изисква време! И ако ще коментираме времето и обработването - на Вивател ме засичат на 1ви, фактурата ми е готова едва на 3-4-5ти, а при Глобул на 20ти и на 21 вече знам колко е и мога да си я платя.

И я вземете слезте на земята, че вече наистина прекалявате в коментарите си. То бива преувеличаване и изопачаване на фактите, ама като вашето наистина няма. И като ми е пределно ясно, че половината от вас въобще не са и слушали какво им се обяснява в магазините, докато зяпат консултантката и си мечтаят да си "държи краката на 2 без 10" (нали така беше) и после седнете вкъщи и започнете да се чудите я върху фактурата, я върху кредитен лимит и що е то билинг, я върху всевъзможни други неща....дето все не са ви обяснени....и накрая все някой ви е излъгал или измамил.

Спирам да се обяснявам повече по темата и въобще по темите, за да не ви дезинформирам. Пък вие всичко си знаете, как въобще някой смее да твърди различно от "правата вяра".

SwollenMembers
Регистриран: 12 мар 2006, 15:57

Мнение от SwollenMembers » 10 дек 2009, 11:12

Аз съм забелязал, че има определени vivacom people в този форум, които говорят като развалена грамофонна плоча и няма никакъв смисъл да им пишеш нещо, те изобщо не ти гледат поста, ами си пишат каквото са си наумили и толкова. Вместо да се коментират обективно проблемите на всеки един оператор, то се пишат едни и същи неща, без изобщо да се отчитат фактите. Така че, няма какво да се чудиш и наистина си права, няма смисъл да си губиш времето.

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 10 дек 2009, 14:20

На мен ми изтича месечния период на 15-то число, на 16-ти сутринта винаги получавам SMS с дължимата фактура. При Глобул този период беше минимум 48 часа през което време справките по сметката даваха най-различни неадекватни резултати, все далеч от истината.... и това през всичките 5-6 месеца докато им ползвах услугите. Не може 2-3 дни да не ми връщат адекватен отговор за текуща сметка, а да знаят на минутата кога да ме кръцнат. Хайде сега!
За какво преувеличаване и за какво обясняване ми говориш...
А кредитния лимит (началния) и това, върху което се разпростира трябва да бъде ако не указано в договора, то поне да присъства в някакви брошури, на сайта или материали в магазините (вече да... след дъжд-качулка).

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 10 дек 2009, 20:04

[Quote]И ако ще коментираме времето и обработването - на Вивател ме засичат на 1ви, фактурата ми е готова едва на 3-4-5ти, а при Глобул на 20ти и на 21 вече знам колко е и мога да си я платя.[/Quote]

Ало, ало, по-полека...

Мен ме засичат на 8-ми, а на 9-ти предиобед вече съм получил СМС, че фактурата ми е налична и може да бъде платена. Какви 3-4-5 дена, к'ви 5 лева?!

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 дек 2009, 01:26

Точно аз пък какво злобно съм ти казал, ако можеш да ми посочиш?

Ти работиш в Глобул, явно за теб могат да направят изключение... Ако не е така, на мен защо не ми дадоха таиз информация???

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 11 дек 2009, 01:45

Опа, опа....

Гледай сега.... Като си взех картата за данни, това стана само защото Глобул ме излъгаха, че IP адресът ще ми е динамичен, което ми трябваше, тъй като разработвам сайтове... Оказа се, че е статичен и картата не ми върши работа и почти не я ползвах, ама не се занимавах, защото заради отстъпките по кредитните карти на ОББ, така или иначе средната стойност на фактурата ми беше НУЛА лв.... Това съм го писал многократно...

Второ, при положение че картата не ми върши работа, съм я ползвал изключително малко и средно на месец правех по около 200 МБ... И изведнъж без да си сменя потреблението съм направил 6 ГБ....

Трето, като ми спряха изходящите на гласовата карта и нета на дейта картата, звънях няколко пъти на 123 да ми обяснят от какво е тази сметка. Ходих и до офиса им на Витошка... Навсякъде ми казаха, че докато не излезе фактуррата, не могат да видят тази информация...

Четвърто, много интересно как това става точно около месец преди изтичане на договора, който нямаше да подновя... Изведнъж 200 лв сметка, после 100 лв неустойка... Много удобно, нали...

Хич не ми излизай с това, че съм бил зяпал мацките, защото мога да имам и имам почти всяка мацка, която си пожелая и критериите ми са определено много-много завишени... Да не говорим, че хората в Германос винаги са ми били ужасно досадни с постоянните си предложения като вляза просто да хвърля един поглед какво ново има. Аз им обяснявам, че имам служебна карта и фирмата ми плаща цялата сметка, тя ми вика да си взема карта на договор, или поне лаптоп?!?!

Пето, Глобул са най-големите лекета - използвам тази дума само за да спазвам правилата на форума - от всичките оператори - и им ползвах услугите единствено заради отстъпката от ОББ в размер на 40-50 лв на месец... Повече никога и при никакви условия няма дори да си помисля да имам тяхна карт...

Шесто, тези 270 лв, дето им ги дължа, да си ги търсят както поискат, те от мен и един лев няма да получат... ОБЕЩАВАМ!

значи какво се оказва - чрез ЛЪЖА и ИЗМАМА ме карат да подпиша договр, а като е почти изтекъл, изведнъж картата ми навърта три пъти повече трафик, отколкото съм навъртял ОБЩО за 10-11 месеца от началото на договора...

Да не говорим, че в началото преди да ми спрат достъпа до е-фактурата бях извадил разпечатка, че са ми таксували интернет сесиите много интересно и със скорост, която е дори теоретично непостижима за тогавашната им скорост 7 МБ, която така или иначе не може да бъде достигната на повече от 50%...

значи, бяха таксували така:
1 сесия: 00:00:00-00:01:00
2 сесия: 00:00:30-00:01:30
3 сесия: 00:01:00-00:02:00
4 сесия: 00:01:30-00:02:30

Усещаш ли се какво става? за 2 минути съм навъртял 4 минути "сесии", демек трафикът е отчетен двойно...

Да не говорим, че имаше сесии на които за 6 сек беше отчело 10000 Кбайта, което е 10 Мбайта, което прави 1,67 Мбайта на секунда, което умножено по 8 прави 13 Мбита в секунда при тогавашна максимална скорост 7,2 Мбита, и то теоретична. никога не съм постигал повече от 3,5 Мбита в секунда....

Отговори