GLOBUL --> GLOBUL - 32 стотинки / мин.

m75
Регистриран: 01 яну 2006, 02:39

Re: GLOBUL --> GLOBUL - 32 стотинки / мин.

Мнение от m75 » 22 апр 2008, 16:56

"не аз поставям "изкуствено ограничение"
Отказът да вземеш предвид включените минутите към 3, 5 или 10 номера какво е? Нали те също биха могли да бъдат изговорени?

"ако семейството/групата приятели се портнат към вивател "
Ключовата дума е "ако". Ако договорите им изтичат по едно време, ако всички желаят да се преместят и т.н. Човек може да избира телефона на децата си и в повечето случаи на съпругата/съпруга си, но за останалите близки хора не винаги може. Мен ме кефи безплатните минути да важат за цялата мрежа, но примерно баща ми трябва да плаща повече за да говори с мен, а аз с него също, защото договора му изтича половин година след моя. Пазарът на мобилни услуги има голяма инерция, от една страна договорите от една или повече години, от друга разните промоции при предплатените.

prasuncho
Регистриран: 03 мар 2008, 14:20

Мнение от prasuncho » 22 апр 2008, 17:24

"за prasuncho: Щом имаш много познати на Вива, вероятно ще ти бъде изгодно някоя тяхна тарифа. Нали това е целта, човек да си прави сметка?"

Ами именно, това е целта. Но не мислиш ли, че изказвания от рода на "няма с кого да си изговориш минутите" са крайно дразнещи и неверни?

"Защото освен на колко години е оператора и какви загуби има друга официална информация не съм намерил."

Оператора все още си съществува, нали? Каквито и загуби да понася, явно има клиенти, след като в мрежата му се провеждат разговори. Ако си намерил информация, която да противоречи на тази - докажи я.

Да не забравяме, че ако не бяха Вивател, тази тема сега най-вероятно щеше да се казва: "GLOBUL --> GLOBUL - 99 стотинки / мин."

Stan*
Регистриран: 05 май 2005, 13:23

Мнение от Stan* » 22 апр 2008, 17:34

m75, започваш да ми създаваш впечатление, на един яростен привърженик на глобул. Стигаме до някаква размяна на коментари без особен смисъл.

В съпоставката, която съм направил, мисля, че доста ясно стана вземането предвид на въпросните минути, предложени от глобул към няколко номера.

И по-скоро ти отказваш да приемеш другата гледна точка - като отказваш да вземеш под внимание включените минути към 1 100 000 абоната или цената от 0.15 към всички тях и още няколко милиона фиксирани, а държиш на твоите 10.

"Ключовата дума е "ако". Ако договорите им изтичат по едно време, ако всички желаят да се преместят и т.н" - преди година, подобни аргументи се използваха под формата на: "ако всички решат да си сменят номера...". Което ми прилича на една стара басня, няма да я припомням.

А доколкото си спомням КРС заставиха глобул да премахне автоматичното подновяване на договорите, което означава, че след изтичане стават безсрочни и могат да се прекратят по всяко време без неустойки. Ако това е проблемът за дадена група от хора, предполагам се досещаш, че е просто въпрос на време.

P.S. Не налагам мнение на никой - нека всеки да си преценява, аз за себе си съм преценил. Задълбах толкова много днес в полемика с теб на тема вивател/глобул, защото 1. не ми хареса едностранчивото представяне на инфо от твоя страна, както и заради 2. изказването "Това не ти е Вивател да няма с кого да ги изговориш.", с което започваш да приличаш на глобулски вариант на яростните привърженици на вивател и мтел из този форум, които не правят добро впечатление.

P.P.S. Може би най-добре е да се върнем на темата - дали Глобул в скоро време ще предложат по ниска цена за минута в цялата си мрежа. И no offence;)

asenna5
Регистриран: 22 мар 2006, 19:03

Мнение от asenna5 » 22 апр 2008, 18:24

Stan*,
имам информация, че тази година Глобул ще предложат тарифен план подобен на Смарт Груп, като 500-те минути ще бъдат за цялата мрежа на цена от около 30лв.

Andre N.B.
Регистриран: 10 авг 2004, 21:06

Мнение от Andre N.B. » 22 апр 2008, 18:28

Hubavo, no ako e samo tva cenata si ostava sushtata. A tova e tupo. Shte se zapochne s prepodpisvane na dogovori za da se mine na tozi plan i vse sushtite selqnii.

m75

Мнение от m75 » 22 апр 2008, 20:41

"изказвания от рода на "няма с кого да си изговориш минутите" са крайно дразнещи и неверни?"
Dобре, съгласен, ще се коригирам. За повечето хора минутите към Вивател са излишни.

"явно има клиенти,"
Да съм твърдял че няма? ;))) Не ми приписвай неща които не съм казал.

"GLOBUL --> GLOBUL - 99 стотинки / мин"
Такава цена за постпейд никога не е имало, предполагам че знаеш?

Stan*:"предполагам се досещаш, че е просто въпрос на време."
Ще поживеем, ще видим. Не бих се заел да правя прогнози за дълъг период. Все пак при Вивател има тенденция към повишаване на тарифите, така че надали ще предложат нещо по-изгодно. При Глобул и Мтел има възможности за маневриране, ако има недостатъчен прилив на абонати могат да предложат нови, по-евтини оферти.

"дали Глобул в скоро време ще предложат по ниска цена за минута в цялата си мрежа"
Имат възможност за това, ако растежа им се забави, ще го направят.

offtop за Stan*
Горе-долу и аз споря по-същата причина ;). Рязкото изказване го коригирах, така както смятам, че е по-правилно и прецизно.

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 22 апр 2008, 20:44

И ти ли почна с махленската риторика?
Защо не бъдеш милостив към нас,малоумниците избрали Вивател,и не ни оставиш да си бием главата с многото безплатни минути и услуги,които не можем да използваме.
Ама и ние сме едни...добре,че са сведущи люде като теб да ни отворят очите и да получим просветление.
Още утре ще изприпкам до Мтел да си пренеса вивателския номер при тях и да си щастлив и удовлетворен.

П.С. Stan*,приятелю,радвам се че пак прописа,форума има нужда и от малко свежи и точни коментари.Но понякога е по добре да не спориш с хора,които имат изкривено разбиране за дискусия и аргументи.

m75

Мнение от m75 » 22 апр 2008, 20:55

offtop:"И ти ли почна с махленската риторика?"
А беше ли нужно да пишеш пост в който няма една дума по темата?

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 23 апр 2008, 09:50

Ами не знам за 32... аз сега съм на Мтел Екстра и говоря с Мтел за 18 ст, а от следващата ми фактура преминавам на Mtel Extra Advanced и става дори 16 с ДДС...

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

100, 500... за някои, а другите?

Мнение от РПГ - Sage » 23 апр 2008, 22:21

100 минути, 500 минути... Интересно с кого ще ги изговориш толкова минути? Който хем да не е с тебе всеки ден, хем да нямате чат-връзка през интернет, хем да ти е обсебил мислите дотам...?
При това плащаш такса 15 лв за това "удоволствие". За всички останали извън 10-те специално посочени от теб "глобулци" цената е като за другите оператори - 32 ст. И то без значение дали си говорил под минута - това ти е минимума на един разговор.
Сега ако ми кажеш, че всичките ти приятели и познати са на Глобул... или пък че на останалите ще им призвъняваш те да те набират? А може би пък ще ги бойкотираш?

Аз съм на Freedom 30 - плащам 20 лв такса, и ми дават 30 лв потребление за ВСИЧКО. Преведено в минути - независимо от оператора това са 83 минути. SMS, MMS и интернет също влизат в безплатния пакет. МЕЖДУНАРОДНИТЕ разговори също. Мога да говоря половин час с мобилен в Гърция, и това ще ми отнеме 2/3 от месечния пакет. А с фиксирани абонати ми е все едно звъня в БГ (цената е 1:1). Както и да го смятам, ако гледам фактурата си и изчисля потреблението по Глобул-ските такси, ще плащам между 30% и 70% повече. И то ако си представя, че всички мои познати на Вива минат на Глобул... пази, Боже :)

Отговори