GloBul и некоректното отчитане на трафик към BlackBerry!

doktor4e_to
Регистриран: 17 апр 2006, 21:53

GloBul и некоректното отчитане на трафик към BlackBerry!

Мнение от doktor4e_to » 25 окт 2012, 12:48

Писмо до GloBul:

\"Привет, GloBul!

От доста време не се е налагало да се свържа с вас, понеже всичко помежду ни си вървеше гладко, до днешният ден, в който Вие направихте грешната стъпка!

От години използвам BlackBerry устройство, от години съм ваш абонат и от години съм се закрепил към: BlackBerry Plus абонаментен план! Пак да повторя: \"BlackBerry Plus\"!!!

От ваш служител: \"Петя\", научавам че от средата на този месец, GloBul едностранно решава да наложи промяна в начинът на свързване, на BlackBerry устройствата с вашата мрежа! Понеже имало оплакване от много ваши клиенти, които използвали BlackBerry устройства, но без BlackBerry абонаментен план /просто е трябвало да подменят устройствата си/ и съответно се решава, че ще им се отдаде възможността да ги използват и без горе споменатият BlackBerry план, който много други си плащат и го използват, и него, и устройството си, по предназначение! Но след тази промяна, моето устройство /предполагам, че ще има реакция и от много други ваши редовни и коректни абонати/, решава че ще използва по приоритет gprs трафика /нелогично/! В следствие на това, след изчерпването ми на крайно недостатъчните 100MB от месечно-предоставените ми, аз започвам да заплащам двойно и дори тройно повече от досегашните ми издадени и навреме заплатени фактури!

По време на разговорът с вашият служител: \"Петя\", разбрах от нея, че единствено и само браузърът използва gprs трафика! Препоръката от нейна страна бе, да се ОГРАНИЧА в сърфирането и по-малко да използвам интернета /що за препоръка, бих казал аз?/!!! Но и така да бяха нещата в действителност, аз отново откривам нередност: отчитането на gprs трафик, коректно нанесено в подробната разпечатка към фактурата ми за месец октомври, гласи следното: \"На 17.10.2012, от 00:42 до 05:59, аз съм имал невероятната нужда да рова из браузъра си! /отчетени са: 12 краткотрайни посещения/. Мога да ви уверя, че това не може да е редно! Първото е, че имам таблет, който използвам за сърфиране из интернет и мобилният е на последно място по интензивност, а другото е, че съм на 80% в обхвата на WiFi!

Желанието ми, за да не се наложи прекратяване на договора и то едностранно, и то без заплащане на неустойки, понеже вината е изцяло на грешното и алогично тарифиране при BlackBerry услугата, е да се премахне gprs свързването на BlackBerry устройството ми с вашата мрежа и да си остане, така както трябва да е: blackberry.net! Ако това е невъзможно и недопустимо, то тогава цената на MB, след изчерпване на наличният пакет, трябва да се уеднакви, но с цената на на MB към blackberry.net! Ако и това не е възможно да се случи, то тогава ще е редно да увеличите MB-тите, предлагани към вашите планове: BlackBerry Plus, който не са били актуализирани с години! Предполагам, че вашите абонати, които използват BlackBerry услугата са много малко и едва ли сте счели за нужно да внесете корекция!

Ако все пак, исканията ми са нереални, то нереално и за мен остава да заплатя сумата от 80лв.за интернет потребление за октомври месец, което най-малко е по моя вина!

Потреблението ми не се е променило и устройството е в абсолютното натоварване, като до момента аз си знам, какво използвам и за какво плащам! Ако от днес, алтернативата е следната: или плащам 100лв. на месец за интернет, или ще се ограничавам в използването му > по-скоро ще приключим отношения!

Ще очаквам вашата адекватна реакция, разумно обяснение, преизчисляване на фактурата ми от октомври месец с реални стойности и план, който ще даде светлина за бъдещите ни взаимоотношения!\"

Ще очакваме развитие по темата....

Нека всеки от вас, който използва услугите на GloBul да сподели, дали наблюдава промяна в сумата за месечната си фактура и дали в подробната разпечатка се наблюдава връзка към gprs интернета на GloBul!

........

sdonio
Регистриран: 16 авг 2007, 13:45

Re: GloBul и некоректното отчитане на трафик към BlackBerry!

Мнение от sdonio » 25 окт 2012, 13:09

Ха! Затова ли изведнъж спрях да получавам писма на Berry-то си???(angry) И се наложжи да изтрия и пак да настройвам акаунта си, за да проработи пак!!!(angry)(angry)(angry)(angry)(angry)

doktor4e_to

Мнение от doktor4e_to » 26 окт 2012, 12:56

И при мен се случи, а аз си помислих, че е от сим картата и подмених с нова, срещу 12лв. Изглежда, че са се огелпили и не искат да признаят! До момента нямам отговор от тях...

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 26 окт 2012, 13:23

/OFF:
На мен също ми се наложи да заменя старата сим карта с нова от глобул, като разбира се си платих за това, защото смятах, че проблема с обхвата при Глобул в кв.Слатина се дължеше на картата. Разбира се никой не ме компенсира или поне обясни - че имат проблем с у-вата Galaxy S Plus и S II и техните карти. Добре, че това се отстрани след двумесечни жалби и оплаквания, а мнозина оставиха дори у-вата си за ремонт, защото мислеха, че е от тях, а то какво - мрежата на оператора не била наред :|

doktor4e_to

Мнение от doktor4e_to » 08 ное 2012, 20:29

Ето го и отговорът..

\"Уважаеми господин Димитров,

Бихме искали да Ви информираме, че след извършената от нас промяна, всички телефони BlackBerry могат да използват интернет без да имат активна BlackBerry услуга, но това касае само използването на услугата мобилен интернет от браузера на Вашия мобилен апарат което означава, че не може да се ползва BlackBerry messenger, MMS, получаванeто на имейли директно на устройството което е същността на услугата. Всички BlackBerry тарифи имат включен пакет данни в програмата си и след изчерпването на този пакет се тарифират според договора. Има и възможност да спрете свързаността на мобилното Ви устройство с интернет и от настройките Manage Connection -> Network and Connection -> Mobile network -> Data Service On/Off.
      В посочения период имате направен сумарен трафик от Пакетни услуги в нашата мрежа от 189,01 MB, като за този период сте използвал три модела BlackBerry апарати. Ползваната точка за достъп е предимно blackberry.net – 160,26MB (от globul е 28,25 MB и от internet.globul.bg – 0,5MB).
Извършената промяна в тарифирането която описвате е изцяло за удобство на нашите клиенти и прави възможно осъществяването на пакетна сесия и при грешно поискана от мобилното устройство точка за достъп към нашата мрежа. По подразбиране всички клиенти на Глобул са отворени да ползват пакетни услуги от нашата мрежа с точка за достъп APN=globul и при изискване на грешна точка за достъп на абоната му се предоставя да ползва пакетни услуги с точка за достъп globul.
Във Вашия случай сте направили трафик само 28,25MB с точка за достъп globul.
Посочения пакет от 100MB са изчерпани още при ползването на първия мобилен апарат BlackBerry Bold 9780 в периода 20.09.2012/02:37 до 15.10.2012/14:56, където направения трафик е от 132,52MB.
      Извършената проверка установи, че всички начислени суми са коректни и дължими от Ваша страна.

Благодарим Ви, че използвате услугите на Глобул!
Оставаме на Ваше разположение в случай, че се нуждаете от допълнителна информация.

С уважение,

Дирекция \"Обслужване на клиенти\"
\"Космо България Мобайл\" ЕАД /GLOBUL/
http://www.globul.bg/\"

Ясно е, че скоро скоро, ще напуснем BlackBerry ефира ((

Sent from my BlackBerry 9900 using Tapatalk

Отговори