Глобул май нещо яко почват да издишат

vladovn
Регистриран: 24 окт 2005, 21:47

Re: Глобул май нещо яко почват да издишат

Мнение от vladovn » 03 сеп 2010, 09:48

[Quote]В бг няма конкуренция, има само ....кур..енция[/Quote]

x2
За съжаление си много прав.

[i]@Sage[/i] Когато говорим БТК, едновременно говорим и за Мобилтел ли? Не знаех, че са толкова много свързани.

[i]@arimann[/i] Освен всичко друго от няколко месеца нямат и свестни оферти за телефони.

SwOw
Регистриран: 01 окт 2009, 21:06

Мнение от SwOw » 03 сеп 2010, 10:04

Аз лично ползвам глобул от 4 години и половина имал съм доста преперни с тях, но по отношение на предлганите услуги нямат (цена/услуга)са си на ниво. Няма оператор, който да има доп. пакет за моб. интернет (неограничен) под 3лв а Глобл го предлага. Мтел все още си мислят, че са монополисти на пазара и от години не са предлагали нещо качетвено, Виваком съм доволен от Unicall програмите.

kipe
Регистриран: 13 окт 2007, 20:59

Мнение от kipe » 03 сеп 2010, 10:43

Нещо не разбирам и имам няколко въпроса:
Тази такса нова ли е и от кога? Има ли нещо на сайта им?
Защо ще си купуваш пакет с който да говориш на цена 32 ст? Не е ли това обичайната цена за национални разговори, която имаш и без пакет?

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 03 сеп 2010, 11:35

[B]ksv1[/B]:
[Quote]И мисля че [[i]Глобул[/i]] са оператора с най-добри програми в България, както и [B]с най-много абонати[/B], което пък е огромен проблем на бтк-то( хубави програми, а пък няма на кого да се обадиш)[/Quote]
http://www.mobilebulgaria.com/forum/302789/1/0/0/re-глобул-май-нещо-яко-почват-да-издишат

Ставаше дума, че Глобул имали най-много абонати ([i]как това не те учуди...!?[/i]) а на Вива нямало на кого да се обадиш. Т.е. ако си на Глобул само с минутите в оператора може да говориш с най-голямата част от хората. Моят отговор е, че тези които стават отвън (М-Тел и Вива [i]взети заедно[/i]), са [B]2 пъти повече[/B].

antivillager
Регистриран: 28 фев 2009, 09:58

Мнение от antivillager » 03 сеп 2010, 12:26

Само да вметна, че
При 200% проникване, или там колкото е, то то се призчислява към цялото население 200% от 7 млн са 14 млн карти - абонамент + предплатени. Така, че 20 % оза вива примерно се равняват на 3 млн карти. А това спрямо [u]активното население[/u] от 4-5 млн е [B]над 60%[/B]

За това пазарен дял нетрябва да се определя по броя на продадените и все още недеактивирани карти а по броя на АКТИВНО ПОЛЗВАНИТЕ КАРТИ.
По брой на неизползвани карти Мегател води с много. За това и не е логично разпределенията на операторите да се преизчисляват към 100%
Предполагам по мой наблюдения ( такава статистика не е правена)
че :
Мтел 85-90% карти в потребителите
Глобул 70 % карти в потребителите
Вива 60-70 % карти в потребителите
Тези проценти преизчислени обаче спрямо АКТИВНО ПОЛЗВЕНИТЕ сигурно са така:
Мтел 85-90% карти в потребителите --- [B]от тях активно ползвани 50%[/B]
Глобул 70 % карти в потребителите --- [B]от тях активно ползвани 70 %[/B]
Вива 60-70 % карти в потребителите --- [B]от тях активно ползвани 90%[/B]

За това е и невъзможно точно определяне на процент пазар за всеки, но определено вива и Глобател са приблизително изравнени и мтел леко води (whistle) или пък не .... :
50% от 90% прави 45%
70% от 70% прави 49%
90% от 70 % прави 63% (woo)

Ето защо Вива си скапва имиджа сама -- задминали са Мегател и се плашат от това да не попаднат под регулацията на държавните органи като монополисти.

:D;) Къде майтап, къде е истина според гледната точка

ksv1
Регистриран: 02 авг 2008, 14:24

Мнение от ksv1 » 03 сеп 2010, 13:58

Какво ще ми предложи Мтел на мене, ако искам да говоря примерно с всички в Мтел?
100мин за 20лв ли? Това не е ли смешно, вижте какво дават другите!!!

РПГ - Sage
Регистриран: 05 дек 2005, 17:09

Мнение от РПГ - Sage » 03 сеп 2010, 14:13

[B]M-Tel Extra Pro[/B] - 100 мин. за 15 лв. и 36 ст./мин. национални - което наистина е супер зле в сравнение с конкуренцията...

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 03 сеп 2010, 16:20

Пиша този отговор, защото родните потребители на форуми не спират да ме изумяват(woo) Например потребителя arimann тотално се е сбъгнал нещо и пише тема как не може да смята(woo) И на всичкото отгоре се е получила и дискусия(woo)

mkpetrov
Регистриран: 05 апр 2009, 18:46

Мнение от mkpetrov » 03 сеп 2010, 16:26

Вярно, допуснал е грешка - 15-те минути в пакет излизат всъщност цели 10 стотинки по-евтино, отколкото ако се изговорят без пакет (На най-евтините тарифи, където е и най-смислено добавянето на такъв пакет).:X

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 03 сеп 2010, 16:50

[Quote]Вярно, допуснал е грешка - 15-те минути в пакет излизат всъщност цели 10 стотинки по-евтино, отколкото ако се изговорят без пакет[/Quote]
Всъщност е точно обратното-минутите в пакета излизат точно 10 стотинки по-скъпо,ако си ги ползваш без да се абонираш за какъвто и да е пакет.
Като прочетох това се замислих колко абсурдно звучи това-да ти продават нещо в пакет на по-висока цена,отколкото ако си го вземеш по отделно.
Дават страхотна идея на хипермаркетите-да продават 20 кебапчета в пакет на цена 9 лева,а по отделно да продават едно кебапче за 0,40 ст.
Далавера...

Автора е прав,не се бях замислял за абсурдността на част от офертите на Глобул,но тук определено имат изключително добро попадение в тази насока!

Отговори