GLOBUL National 100
Re: GLOBUL National 100
при мен стават, аз имам по един човек в указателя на мтел и глобул, всичко ми е на вивател, говоря за лични разговори, не служебни.. затова има и 5 лв фаворити, които дори не ги изговарям, така че 83 мин към всички + 1000 към група 5 номера за 25 лв глобул няма как да предложи, като същевременно мога да говоря и международно,пускам смс-и, да влизам в нета, за сметка на 83-те минути, а не да ми ги начисляват.. тарифирането на 30 сек също е от голямо значение при пускане на гласова поща или кратък разговор.. тъй че съм на по изгодна тарифа от глобулските ми карти, през които съм провел максимум 10 ина разговора и ми направиха компромис отново да се върна на Фрийдом, въпреки че вече не съществува
За мен Вивател също са оферта, поне повечето им планове - имам и вивателска карта от първите им предплатени и от година и половина втора на сметка.
Устройва ме...като цяло.
Не си преподписах договора за да запазя сегашният си план - Freedom30.
Но този план (National 100) никак не е лош еквивалент, именно при положение че вече го няма Feedom30 (+5лв. Фаворити = 25лв.) за нови и ретеншън абонати!
Ти плащаш 25лв. при Вивател. При Глобул на National 100 ще плащаш 30лв. и срещу тях получаваш час и четирдесет минути към всички мрежи + 300 номера от групата за приятели (10 номера, които както вече казах са достатъчни - за това съдя от собствен опит, все пак работя с клиенти и имам преки впечатления).
Предложенията са доста конкурентни..
Прави ми впечатление, че Глобул като че ли искат да се конкурират повече с Вивател, отколкото с М-тел..
;)
Устройва ме...като цяло.
Не си преподписах договора за да запазя сегашният си план - Freedom30.
Но този план (National 100) никак не е лош еквивалент, именно при положение че вече го няма Feedom30 (+5лв. Фаворити = 25лв.) за нови и ретеншън абонати!
Ти плащаш 25лв. при Вивател. При Глобул на National 100 ще плащаш 30лв. и срещу тях получаваш час и четирдесет минути към всички мрежи + 300 номера от групата за приятели (10 номера, които както вече казах са достатъчни - за това съдя от собствен опит, все пак работя с клиенти и имам преки впечатления).
Предложенията са доста конкурентни..
Прави ми впечатление, че Глобул като че ли искат да се конкурират повече с Вивател, отколкото с М-тел..
;)
"83 мин към всички"
Пак говориш за план който вече не се предлага ;))). Правилно, погребахме сребърната тарифа ...
"5 лв фаворити, които дори не ги изговарям"
1000 мин. са само рекламен трик. Само за 5 човека са наистина много, изключвам някои маниаци.
Пак говориш за план който вече не се предлага ;))). Правилно, погребахме сребърната тарифа ...
"5 лв фаворити, които дори не ги изговарям"
1000 мин. са само рекламен трик. Само за 5 човека са наистина много, изключвам някои маниаци.
Да Да! Точно на Globul national ще мина, когато при Вивател има за 20лв 60мин към всички мрежи+25МБ(!) данни (и 12ст(с ддс!) на смс).
А някои писаха, че 20лв са много за българският стандарт.. Да, но тези 20лв са с 5 над смешните "най-използвани" тарифи на Мтел, и равни със текущата на Глобул, които(глобул) също показват, че и според тях 20лв не са много за gsm услуги.. Къде живеете? В село?
Или пък взимате малко пари? Всичко става с усилия и желание! Нали знаете че българският народ е най-недоволния в цял Свят(текуща официална статистика!).
А някои писаха, че 20лв са много за българският стандарт.. Да, но тези 20лв са с 5 над смешните "най-използвани" тарифи на Мтел, и равни със текущата на Глобул, които(глобул) също показват, че и според тях 20лв не са много за gsm услуги.. Къде живеете? В село?
Или пък взимате малко пари? Всичко става с усилия и желание! Нали знаете че българският народ е най-недоволния в цял Свят(текуща официална статистика!).
"Нали знаете че българският народ е най-недоволния в цял Свят..."
Доволни са само идиотите, какво да се прави... А ние сме обикновени хора, всеки със своите недостатъци и претенции. Един не пише СМС-и, друг не говори с БТК, трети не е чувал за мобилен интернет. Ти пък недоволстваш от нашите оплаквания ;). Когато човек изкарва парите си с труд, не е чудно че им прави сметка.
Доволни са само идиотите, какво да се прави... А ние сме обикновени хора, всеки със своите недостатъци и претенции. Един не пише СМС-и, друг не говори с БТК, трети не е чувал за мобилен интернет. Ти пък недоволстваш от нашите оплаквания ;). Когато човек изкарва парите си с труд, не е чудно че им прави сметка.
Според мен National 100 наистина не е лоша програма,но ако Глобул искаха да изпъкнат трябваше таксата да е 25 лв и да има не 300,ами 500 минути към тези 10 номера.Тогава мисля,че тази програма щеше да има голям успех.Сега на нея ще се включат мн малко като процент хора,защото за масовия клиент 30 лв си е цифра.От опита ми с клиенти знам,че дори 15 им се струва много при положение,че има 5 лв такса.Та прогнозата ми е,че National 100 няма да стане особено масова програма,ако не и смъкнат таксата...
От една страна си прав - Смарт е най-купуваната програма на Глобул..
Но пък от собствен опит мога да ти кажа, че повечето хора имат сметки именно между 20лв. и 30лв., така че не мисля, че National плановете са лоша оферта, още повече, че нещата не са "завъртени" като при TaxOut, а ясно се казва в самото начало за какъв трафик плащаш.
Планът е доста добър, но ще е необходимо известно време да се наложи, а и ще трябва да спрат първо промо-пакетите по Смарт програмите през май, за да се даде тласък на новата програма.
Но пък от собствен опит мога да ти кажа, че повечето хора имат сметки именно между 20лв. и 30лв., така че не мисля, че National плановете са лоша оферта, още повече, че нещата не са "завъртени" като при TaxOut, а ясно се казва в самото начало за какъв трафик плащаш.
Планът е доста добър, но ще е необходимо известно време да се наложи, а и ще трябва да спрат първо промо-пакетите по Смарт програмите през май, за да се даде тласък на новата програма.
-
- Регистриран: 05 дек 2005, 17:09
GLOBUL National 100 vs. Viva Gold
А ти забравяш доста други подробности за "Златната" :
- разговорите до ВСИЧКИ във Вивател и фиксирани (след 180-те минути) са 0,15 лв./мин.
- минималното време за отчитане е 30 сек.;
- включени 50 MB трафик данни;
- разговорите до ВСИЧКИ във Вивател и фиксирани (след 180-те минути) са 0,15 лв./мин.
- минималното време за отчитане е 30 сек.;
- включени 50 MB трафик данни;
-
GLOBUL National 100 vs. Viva Gold
Леле... ама хората наистина се хващат буквално дума по дума за всичко което им подадат в рекламите...
Значи ще ти копи-пейст-на паралелните статистики с моите уточнения:
за 20 лв:
- Globul: 50 мин. към всички + 150 мин. към 3 номера (в Globul)
- Vivatel: 60 мин. към всички + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 25 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
За 25 лв:
-Globul: 65 мин. към всички + 150 мин. към 3 номера (в Globul)
-Vivatel: 60 мин. към всички + 1000 мин. към 5 номера (4 от Vivatel и 1 от БТК) + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 25 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
За 30 лв:
-Globul: 100 мин. към всички + 300 мин. към 3 номера (в Globul)
за 40 лв (33% повече):
- Vivatel: 180 мин. към всички (80% повече!) + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 50 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
Значи ще ти копи-пейст-на паралелните статистики с моите уточнения:
за 20 лв:
- Globul: 50 мин. към всички + 150 мин. към 3 номера (в Globul)
- Vivatel: 60 мин. към всички + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 25 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
За 25 лв:
-Globul: 65 мин. към всички + 150 мин. към 3 номера (в Globul)
-Vivatel: 60 мин. към всички + 1000 мин. към 5 номера (4 от Vivatel и 1 от БТК) + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 25 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
За 30 лв:
-Globul: 100 мин. към всички + 300 мин. към 3 номера (в Globul)
за 40 лв (33% повече):
- Vivatel: 180 мин. към всички (80% повече!) + половин цена (0,15 лв/мин.) за ВСИЧКИ от Вивател и фиксирани + 50 MB трафик данни + 30 сек минимален отчетен разговор
-
Не стават за разговори ?!
Аз съм на Freedom 30 (заварено положение) и говоря по 10-на минути до GSM в Гърция месечно, извлечението на разговорите и другите услуги по фактурата ми е със ситен шрифт и никога не се събира на една страница, въпреки това всеки 3-ти месец не успявам да регистрирам потребление извън 30-те лв и плащам само таксата 20 лв :))
Аз съм на Freedom 30 (заварено положение) и говоря по 10-на минути до GSM в Гърция месечно, извлечението на разговорите и другите услуги по фактурата ми е със ситен шрифт и никога не се събира на една страница, въпреки това всеки 3-ти месец не успявам да регистрирам потребление извън 30-те лв и плащам само таксата 20 лв :))