ГлоБул отново МАМЯТ !!!
ГлоБул отново МАМЯТ !!!
Отново ГлоБул доказват, че "печелба" без измама не може да има.
Случката е от вчера 17.03.2008.
В 13:37 изпратих празен СМС до номер 125 за заявка на 5 мин. в мрежата на ГлоБул
Според условията на ГлоБул (за тази ("услуга"), до няколко мин. трябва да лолуча отговор на заявката ми със СМС (от 125) за покупката на 5 мин. и за срока на валидноста им (до 00:00ч. вечерта).
Такъв СМС не получих до 13:58ч и съответно позваних на оператор в 13:58ч.
Операторма ми обясни "любезно" че системата има птоблеми и следва да изчакам, НО на въпроса ми колко, тя не се ангажира с време.
Отговорих, на това, че минутите не ми трябват в 22ч., като времето за изговаряне е до 0ч. (вечерта).
Тя взе случая доста "лично", и ме помоли да си кажа клиенския код, за да направи справка.
Казах го.
При справката ми съобщава, че нямам заявка в 13:37ч и не са ме таксували с 1лв.
Аз отговорих, че пазя СМС с който съм заявил минутите и че сумата ми е намаляла с 1лв.
Отново служителката твърди обратното и ми съобщава ако възнамерявам днес да заявявам минути, да не го правя поради проблем.
На мен ми писна да споря със служителка и прекратих разговора, защото той е за моя сметка.
РАЗГОВОРА СЪМ ГО ЗАПИСАЛ !!!
Днес в 13ч включвам картата (не е активна когато не я ползвам) и получавам СМС от номер 125, че минутите вчера който съм заявил са ми предоставени, НО В 16:37ч.
А служителка ми казва, че нямам заявени минути към 13:37ч и към 13:58ч. при разговора ми със Служителка (и при справката която направи-ЛА).
СЛУЖИТЕЛКА МЕ Е ИЗЛАГАЛА !!!
И това не е в мой интерес и ми коства ПАРИ от моя джоб - не от ГлоБул!!!
Както за заявените минути, така и за разговора със служителка (по 0.10ст. мин).
Пазя СМС със заявката на минутите, и разговора който проведох със служителка и СМС за предоставените минути.
Отидох до ГлоБул (клон), и отговора е ЖАЛБА да пиша.
Ако има 10 000 като мен, това са 10 000лв неползвани мин. и приход за това в джобчето на ГлоБул.
И като отговор, 10 000 жалби да се напишат :-)))
ВЪПРОС:
1. Защо за всичко случващо се ПОТРЕБИТЕЛЯ ДА ПЛАЩА (да е за негова сметка)?
2. Времето на потребителя БЕЗПЛАТНО ли е, че да се занимава в търсене на правото си?
3. Служители на ГлоБул поглеждат ли този сайт и този форум, и ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРАТ ЛИ, без да пиша жалба до тях?
4. Необходимо ли е (за да се промени това), всеки (със сходни недоразумения) да "завежда" дела СЪДЕБНИ (за да отстоява правото си), за да се прекрати практикака - за всичко да "плаща" потребителя и да е за негова сметка???
За справки номера ми е 0898855003 (клиентски код при нужда).
Запис с разговор предоставям при интерес.
СМС-ите пазя в тела (като доказателство).
Отговарям на 0887504600 и 0877668002
ГлоБул го ползвам само да званя :-)
Надявам се БЕЗ ДА ПИША ЖАЛБА да реагират от ГлоБул и да ме ОБЕЗЩЕТЯТ ;-)
Това е КОФТИ РЕКЛАМА за ГлоБул в противен случай !!!
Случката е от вчера 17.03.2008.
В 13:37 изпратих празен СМС до номер 125 за заявка на 5 мин. в мрежата на ГлоБул
Според условията на ГлоБул (за тази ("услуга"), до няколко мин. трябва да лолуча отговор на заявката ми със СМС (от 125) за покупката на 5 мин. и за срока на валидноста им (до 00:00ч. вечерта).
Такъв СМС не получих до 13:58ч и съответно позваних на оператор в 13:58ч.
Операторма ми обясни "любезно" че системата има птоблеми и следва да изчакам, НО на въпроса ми колко, тя не се ангажира с време.
Отговорих, на това, че минутите не ми трябват в 22ч., като времето за изговаряне е до 0ч. (вечерта).
Тя взе случая доста "лично", и ме помоли да си кажа клиенския код, за да направи справка.
Казах го.
При справката ми съобщава, че нямам заявка в 13:37ч и не са ме таксували с 1лв.
Аз отговорих, че пазя СМС с който съм заявил минутите и че сумата ми е намаляла с 1лв.
Отново служителката твърди обратното и ми съобщава ако възнамерявам днес да заявявам минути, да не го правя поради проблем.
На мен ми писна да споря със служителка и прекратих разговора, защото той е за моя сметка.
РАЗГОВОРА СЪМ ГО ЗАПИСАЛ !!!
Днес в 13ч включвам картата (не е активна когато не я ползвам) и получавам СМС от номер 125, че минутите вчера който съм заявил са ми предоставени, НО В 16:37ч.
А служителка ми казва, че нямам заявени минути към 13:37ч и към 13:58ч. при разговора ми със Служителка (и при справката която направи-ЛА).
СЛУЖИТЕЛКА МЕ Е ИЗЛАГАЛА !!!
И това не е в мой интерес и ми коства ПАРИ от моя джоб - не от ГлоБул!!!
Както за заявените минути, така и за разговора със служителка (по 0.10ст. мин).
Пазя СМС със заявката на минутите, и разговора който проведох със служителка и СМС за предоставените минути.
Отидох до ГлоБул (клон), и отговора е ЖАЛБА да пиша.
Ако има 10 000 като мен, това са 10 000лв неползвани мин. и приход за това в джобчето на ГлоБул.
И като отговор, 10 000 жалби да се напишат :-)))
ВЪПРОС:
1. Защо за всичко случващо се ПОТРЕБИТЕЛЯ ДА ПЛАЩА (да е за негова сметка)?
2. Времето на потребителя БЕЗПЛАТНО ли е, че да се занимава в търсене на правото си?
3. Служители на ГлоБул поглеждат ли този сайт и този форум, и ЩЕ СЕ САМОСЕЗИРАТ ЛИ, без да пиша жалба до тях?
4. Необходимо ли е (за да се промени това), всеки (със сходни недоразумения) да "завежда" дела СЪДЕБНИ (за да отстоява правото си), за да се прекрати практикака - за всичко да "плаща" потребителя и да е за негова сметка???
За справки номера ми е 0898855003 (клиентски код при нужда).
Запис с разговор предоставям при интерес.
СМС-ите пазя в тела (като доказателство).
Отговарям на 0887504600 и 0877668002
ГлоБул го ползвам само да званя :-)
Надявам се БЕЗ ДА ПИША ЖАЛБА да реагират от ГлоБул и да ме ОБЕЗЩЕТЯТ ;-)
Това е КОФТИ РЕКЛАМА за ГлоБул в противен случай !!!
Re: ГлоБул отново МАМЯТ !!!
Чесно да ти кажа надявай се някой да направи нещо .И аз съм бил в твоето положение и знам какво е само че на друг любим наш оператор И какъв не са ме изкарвали (също и в този форум).Има едно решение картата на боклука и ако съзнанението на хората се промени те сами ще спрат да правят тези мизерий.Ама нали знаеш поговорката че не е луд този който яде баницата а този който му я дава .
ГлоБул мисля че много ще загубят и няма да им е достатачно 100 левовата (бариера) за задържане на абонати.
Както и за големи суми така и за стотинки - те са (можеби) лидери в измамите.
Преди около няколко месеца ми "СВИХА" към 37 кинта от същата карта (биканект).
Случая беше следния.
Аз си зареждам доста "стабилно" картите с кредит.
Та от промоцийки и др. зарибявки (от оператори) зареждам по 100 и повече лева.
И никога не проверявам срока докога е на картата (за презареждане).
Аз не ползвам само една ;-))) защото те самите (операторите) ни принуждават така с тези промоций за нови абонати и т.н.
Та......, да се върна малко назад ;-)))) по темата.
Имах доста голяма сума в картата и ....., не ми се е налагало да проверявам за валидноста на кредита в картата.
И в един момент, една сутрин....., поисках да набера от ГлоБул-ската карта 0898855003 и какво да "видя" ???
Немога да набирам и установявам, че трябва да презаредя (с минимум 15лв за да увелича активноста на картата).
А АЗ съм сигурен, че кредит в картата имам към 30-40лв. (все още).
Париците се изпариха, и след презареждане отново ги нямаше, а само 15лв. от новия ваучер.
Оказва се че париците "ИЗГАРЯТ" (за мен).
А при М-тел поне не е така.
При презареждането и удължаването на срока на картата, париците (ако има такива в картата) ти се възтановяват.
Но............., не е това само "грижата", поне от М-тел и вивател те уведомяват че срика (еди си кога) изтича и те "подканват" да презаредиш.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ ПОМНИШ (не си длъжен) или си ЗАБРАВИЛ.
И така, ТОЗИ КРАДЛИВ ОПЕРАТОР така ми прибра 37лв. (неизговорени).
Също званях на операторка (която ми съобшава че въпросните парици са ми отнети 37лв по-конкретно, и за друг път да внимавам) и това което ВИ казвам УСТАНОВИХ.
Не съм превърженик на М-тел, но поне са ми възтановявали такива (при технически причини таксувания по 1-2-3лв) нередности, когато позваня на оператор и заявя желание да ми се разгледа случая.
Такъв "лош" оператор (с лоша репутация за коректност М-тел), а каде-каде "по-различен" от конкурента си ГлоБул.
Както и за големи суми така и за стотинки - те са (можеби) лидери в измамите.
Преди около няколко месеца ми "СВИХА" към 37 кинта от същата карта (биканект).
Случая беше следния.
Аз си зареждам доста "стабилно" картите с кредит.
Та от промоцийки и др. зарибявки (от оператори) зареждам по 100 и повече лева.
И никога не проверявам срока докога е на картата (за презареждане).
Аз не ползвам само една ;-))) защото те самите (операторите) ни принуждават така с тези промоций за нови абонати и т.н.
Та......, да се върна малко назад ;-)))) по темата.
Имах доста голяма сума в картата и ....., не ми се е налагало да проверявам за валидноста на кредита в картата.
И в един момент, една сутрин....., поисках да набера от ГлоБул-ската карта 0898855003 и какво да "видя" ???
Немога да набирам и установявам, че трябва да презаредя (с минимум 15лв за да увелича активноста на картата).
А АЗ съм сигурен, че кредит в картата имам към 30-40лв. (все още).
Париците се изпариха, и след презареждане отново ги нямаше, а само 15лв. от новия ваучер.
Оказва се че париците "ИЗГАРЯТ" (за мен).
А при М-тел поне не е така.
При презареждането и удължаването на срока на картата, париците (ако има такива в картата) ти се възтановяват.
Но............., не е това само "грижата", поне от М-тел и вивател те уведомяват че срика (еди си кога) изтича и те "подканват" да презаредиш.
В СЛУЧАЙ ЧЕ НЕ ПОМНИШ (не си длъжен) или си ЗАБРАВИЛ.
И така, ТОЗИ КРАДЛИВ ОПЕРАТОР така ми прибра 37лв. (неизговорени).
Също званях на операторка (която ми съобшава че въпросните парици са ми отнети 37лв по-конкретно, и за друг път да внимавам) и това което ВИ казвам УСТАНОВИХ.
Не съм превърженик на М-тел, но поне са ми възтановявали такива (при технически причини таксувания по 1-2-3лв) нередности, когато позваня на оператор и заявя желание да ми се разгледа случая.
Такъв "лош" оператор (с лоша репутация за коректност М-тел), а каде-каде "по-различен" от конкурента си ГлоБул.
ще загубят и двата стари оператора заради досегашното многогодишно сваляне на кожи от нас крайните потребители
Интересна историйка, остава да е вярна. Все пак като потребител на предплатени карти, предполагам от поне няколко години, би трябвало да знаеш, че картите са валидни до 12 месеца. Това че не си следиш валидността си е твой проблем.
Интересна историйка и е ВЯРНА !!!
Като потребител, аз знам за 12 месечната валидност, НОооооооооо не съм длъжен да помня на коя карта кога сам заредил последно.
И в интерес на истина за ДОСТОВЕРНОСТ на "интересната историйка" си декларирам номера от който е случката.
0898855003
Лесно служител на ГлоБул може да провери.
Дори и по друг начин (предполагам) може да се направи справка (дори и не от мен).
А вината, найстина е в МЕН ;-)))
че зареждам с по 50-100 кинта, а не с по 1-2лв (ако може).
И че използвам услугите на въпросния оператор.
И в интерес на истина за ДОСТОВЕРНОСТ на "интересната историйка" си декларирам номера от който е случката.
0898855003
Лесно служител на ГлоБул може да провери.
Дори и по друг начин (предполагам) може да се направи справка (дори и не от мен).
А вината, найстина е в МЕН ;-)))
че зареждам с по 50-100 кинта, а не с по 1-2лв (ако може).
И че използвам услугите на въпросния оператор.
Re: Интересна историйка и е ВЯРНА !!!
Виж сега, да заредиш крупна сума и след това да захвърлиш картата ми се стори странно. Защото, ако картата е била в действие, няма начин да не си получил някое досадно-подканящо съобщение да презаредиш.
Виж какво.
Няма нищо странно в това.
Просто в момента към М-тел получавам почти през няколко месеца проможий, че ако презаредя ще получа 50% БОНУС от стойноста на презареждането.
Да, и към 0887504600 имам около 40 кинта и сега получих вапросната промоция ПАК.
Предния път презаредих 60 кинта като получих 30лв. като бонус.
И съответно стават 90лв.
Сега пак така, НО имам там към 44лв. и мисля да презаредя 15лв.
И това е само на тази Прима.
Номер 0887287100 също презаредих на такава промоция и сега имам още 20-тина левчета там.
Имам и ГлоБул (въпросната) и най-голямо презареждане бях направил на промоция ако презаредя 40лв получавам 40лв бонус.
Или с колкото презаредя толкова ще получа.
Презаредих 2x40лв. и получавам за 40лв - 48лв + 48лв = 96лв., и второто презареждане 40лв - 48лв. + 48лв = 96лв.
Това колко прави ???
И до момента в който ми "свиха" 37лв., постоянно зареждах по 40лв., - което се равнява на 51лв. (вече).
А 40лв. ваучер с даначна фактура ми излиза 34лв. за 51лв.
А бонусите ми БЕЗКРАЙ ????
50лв заради 1000мин и 500 SMS-а в мрежата на вива ???
Защо е странно да заредя 100 кинта и по думите ти да захварля картата някаде ????
Та аз съм с 3 телефона:
N95 8GB
N70
N76
и всичко са с адаптори за 2 SIM !!!
Имам 6 СИМ в готовност и още 5-6 сим в джоба ;-)))
И повярвай никоя не е с по-малко от 20-тина лева.
И със 6 корпоративни към вивател, но за служителите, и една лична корпоративна на М-тел - една мин 0.28ст плащам, а 10 мин говоря в мрежата на М-тел.
Та да не говоря колко карти съм погубил - изпаднали от джобовете с доста големи суми зередени.
Какво странно има?
Няма нищо странно в това.
Просто в момента към М-тел получавам почти през няколко месеца проможий, че ако презаредя ще получа 50% БОНУС от стойноста на презареждането.
Да, и към 0887504600 имам около 40 кинта и сега получих вапросната промоция ПАК.
Предния път презаредих 60 кинта като получих 30лв. като бонус.
И съответно стават 90лв.
Сега пак така, НО имам там към 44лв. и мисля да презаредя 15лв.
И това е само на тази Прима.
Номер 0887287100 също презаредих на такава промоция и сега имам още 20-тина левчета там.
Имам и ГлоБул (въпросната) и най-голямо презареждане бях направил на промоция ако презаредя 40лв получавам 40лв бонус.
Или с колкото презаредя толкова ще получа.
Презаредих 2x40лв. и получавам за 40лв - 48лв + 48лв = 96лв., и второто презареждане 40лв - 48лв. + 48лв = 96лв.
Това колко прави ???
И до момента в който ми "свиха" 37лв., постоянно зареждах по 40лв., - което се равнява на 51лв. (вече).
А 40лв. ваучер с даначна фактура ми излиза 34лв. за 51лв.
А бонусите ми БЕЗКРАЙ ????
50лв заради 1000мин и 500 SMS-а в мрежата на вива ???
Защо е странно да заредя 100 кинта и по думите ти да захварля картата някаде ????
Та аз съм с 3 телефона:
N95 8GB
N70
N76
и всичко са с адаптори за 2 SIM !!!
Имам 6 СИМ в готовност и още 5-6 сим в джоба ;-)))
И повярвай никоя не е с по-малко от 20-тина лева.
И със 6 корпоративни към вивател, но за служителите, и една лична корпоративна на М-тел - една мин 0.28ст плащам, а 10 мин говоря в мрежата на М-тел.
Та да не говоря колко карти съм погубил - изпаднали от джобовете с доста големи суми зередени.
Какво странно има?
"Та да не говоря колко карти съм погубил - изпаднали от джобовете с доста големи суми зередени." :)
Една повече, една по-малко. Е, парите са си твои, но ми изглежда странно да кредитираш с големи суми мобилните оператори. Не виждам каква ти е ползата от тези промоции щом постоянно губиш пари от тях!? Струва ми се, че твоето е проява на колекционерска страст. "Колкото повече, толкова повече", както казваше един приказен герой. ;)
Една повече, една по-малко. Е, парите са си твои, но ми изглежда странно да кредитираш с големи суми мобилните оператори. Не виждам каква ти е ползата от тези промоции щом постоянно губиш пари от тях!? Струва ми се, че твоето е проява на колекционерска страст. "Колкото повече, толкова повече", както казваше един приказен герой. ;)
ако си такъв баровец няма да си с 10 сим карти ама тва твойто отива към стотинкаджийство и другото което ми прави впечатление е че не спираш да парадираж с колко телефона си и какви са те ставаш банален