Globul се еб*ват с програма Заедно

tre
Регистриран: 24 мар 2004, 04:59

Re: Globul се еб*ват с програма Заедно

Мнение от tre » 22 яну 2011, 01:40

Щях да се жалвам и аз, ама като разгледах вашите оферти и... ще си замълча.
Да си ги навират по дупките тея телефони, като не им се дават, поне да не ги пишат само да се дразни човек....
Само 1 въпрос: Дали ще има някое неописано намаление за 1 година преподпосване поне месец-два намалена такса, или не? Че нищо не е упоменато в офертата за 1г, само 6 месеца на 50% за 2г. А чак толкова зле не съм :P

edin
Регистриран: 24 авг 2005, 16:40

Мнение от edin » 22 яну 2011, 21:01

При едногодишен договор първите два месеца е наполовина таксата.

zlatistiq
Регистриран: 20 авг 2004, 23:14

Мнение от zlatistiq » 23 яну 2011, 12:04

Хах - зависи от програмата. При unlimited намалението е само при двугод. (angry) . Иначе има някакви допълнителни минути за първите няколко месеца (незнам колко месеца).

Spiderman_ot_selo
Регистриран: 08 сеп 2006, 20:58

Мнение от Spiderman_ot_selo » 23 яну 2011, 14:03

[Quote]Марка - Nokia
Модел - 1616
1-годишен договор
Месечна вноска - 3,96
2-годишен договор
Месечна вноска - 1,98[/Quote]
Че офертите са смешни,смешни са.
Но позволи ми да изразя съмнение,че при средни сметки от около 55 лв,Globul ти предлагат Нокиа 1616 за почти 50 лв???
Още повече,че цитираната от теб Нокиа С5,е на доста по-ниска цена:
http://www.globul.bg/bg/loyalty_phones.html?posm=2

@PLAYLIFE
Регистриран: 02 апр 2009, 00:24

Мнение от @PLAYLIFE » 24 яну 2011, 13:15

О повярвай ми няма причина за съмнение, колкото и недостоверно да изглежда това е конкретната оферта. Мога да дам и скрийншот, както и да кача пдф-а някъде, но по-късно, защото сега съм от телефона...и въпреки, че пак мога да манипулирам документите, не си измислям... това е програмата заедно :(

19Krpm
Регистриран: 22 авг 2009, 20:57

Мнение от 19Krpm » 24 яну 2011, 13:55

Е, чакай, тая нокия специално оня ден я купих за служебен - струва 59 лева точно без никакъв договор, голо дърво. Самият телефон си е пръчка, но за тези пари толкова. И на мен ми предстои предподписване с Глобул, ще видя с каква оферта ще излязат на 7 годишен клиент (моля, без подигравки, че съм мазохист :) ), но като нищо няма да преподпиша. Освен ако нямам автоматично преподписване, трябва да се провери.

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 24 яну 2011, 20:30

Отдавна стана ясно, че не само Глобул, ами и трите оператора ценят повече новите клиенти (респ. активирани карти), отколкото дългогодишните си изрядни платци. Винаги повечето преференции са за новите абонати с цел привличане на още и още нови такива, след което в края на годината се нищят цифри на броя абонати към даден оператор и си мерят пишките на база активации, с гръмки платени публикации от сорта на "М/Г/В отчита ръст с 20% абонати в последното тримесечие на годината" и други подобни... Не осъзнават факта, че недоволството расте и по куп други причини и ако прихода е един, то отлива се наблюдава след време от вече "сигурните" им клиенти, на които не обръщат и капка внимание.
Стратегията е ясна - или смяна на операторите всяка година с цел възползване от по-големи преференции или просто въртене на две карти към един оператор - една предплатена и една на абонамент, като в края на договора тази на абонамент прехвърляте на предплатена, а предплатената става така жадуваната от тях нова активация или pre2post pay и възползване на по-големите преференции за нови абонати ;)

19Krpm
Регистриран: 22 авг 2009, 20:57

Мнение от 19Krpm » 25 яну 2011, 10:36

Съгласен съм с това, което казваш, но лично за мен е много по-добре и има доста повече смисъл да си коткаш старите и верни клиенти. Да вземем мен за пример : абонат от 7 години, не съм сигурен колко пари съм им дал за това време, и въпреки това, ако ме подразнят, като нищо ще се възползвам от услугата преносимост на номер. И добре, утре ще дойдат Иван и Георги да си вземат по още една карта, която ще спрат след една година - не е ли по-добре да имаш сигурен източник на доходи, или цялата игра е свързана с годишните отчети, за които ти говориш ? И така колелото се върти всяка година. Свързвам темата и с тази, в която се говори за ТАРГЕТИте на Германос - жалка работа. Истината е, че Глобул ми вършат работа, но все пак бих се отказал от тях. Примерът ми живее в Америка : там един българин, от доста време емигрант, вече американски гражданин, се разцепват да го зарибяват по телефона да си купи еди-кой си пакет, защото конкурентния оператор по някакъв начин е разбрал, че той говори често с България, както и доста с мрежата на Спринт, например. Обаче там има двуцифрено число оператори, докато ние ще си страдаме от ограничения пазар. Колко сме ? 6 и половина милиона ? Общото число активирани карти няма как да расте постоянно всяка година, ние сме една шепа народ. Да не говорим, че изобщо не искам да си сменям 7 годишния номер.

@PLAYLIFE

Мнение от @PLAYLIFE » 25 яну 2011, 11:16

[Quote]лично за мен е много по-добре и [B]има доста повече смисъл да си коткаш старите и верни клиенти.[/B] Да вземем мен за пример : абонат от 7 години, не съм сигурен колко пари съм им дал за това време, и въпреки това, ако ме подразнят, като нищо ще се възползвам от услугата преносимост на номер. И добре, утре ще дойдат Иван и Георги да си вземат по още една карта, която ще спрат след една година - не е ли по-добре да имаш сигурен източник на доходи, или цялата игра е свързана с годишните отчети, за които ти говориш ?[/Quote]

А аз пък напълно те разбирам и подкрепям и макар малко иронично да съм се изразил в предния ми коментар, смисалът е същия, който е близък и до логиката... до нашата разбира се, но обратна на операторите и тяхната политика, уви :(

Отговори