ХАКНАХА ЛИ МТЕЛ ???

yan62
Регистриран: 04 окт 2010, 23:05

Re: ХАКНАХА ЛИ МТЕЛ ???

Мнение от yan62 » 09 окт 2010, 15:32

Прессъобщение на:
AСОЦИАЦИЯ НА ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НА ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННИ И ИНТЕРНЕТ УСЛУГИ / АПТИУ /

В отговор на наше О Т В О Р Е Н О П И С М О, ДО ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ - МИНИСТЪР НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ, с копие до МТЕЛ, днес получихме официален отговор от АНДРЕАС МАЙЕРХОФЕР - ГЛАВЕН ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР на МТЕЛ.

В своето писмо г-н МАЙЕРХОФЕР ни информира за следното: "...Категорично невярно е, че са осъществени зловредни външни действия спрямо компютърния
софтуер на Мобилтел."
При проведената на 08.10. 2010 г. среща със Сектор "Компютърни престъпления" на ГДБОП получихме уверение, че предстои да бъде проверено по-горното твърдение.
Ние искрено се надяваме проблемите на милионите потребители да приключат без финансови последици за тях.

Янаки Ганчев - Председател на УС на АПТИУ

titan_t
Регистриран: 23 авг 2007, 21:48

Мнение от titan_t » 09 окт 2010, 16:20

Още по зле за имиджа им, щом като дори без хакерски намеси, ако се вярва на шефа им, допускат толкова време безобразия(no)

banan
Регистриран: 20 ное 2009, 23:39

Мнение от banan » 09 окт 2010, 17:11

Това за манипулирането на цената на разговори посредством десетичната запетая, не искам да го вярвам.Просто не е истина. Ако е все пак е така , та това са милиони лева печалба. От един разговор по 1 стотинка например умножени по 1 милион разговора на ден е равно на 10 хиляди лева = просто ей така.Честито на печелившите...

petar258
Регистриран: 17 сеп 2009, 18:12

Мнение от petar258 » 09 окт 2010, 17:51

И по четвърт стотинка да слагат пак ще навъртят много пари

miro20
Регистриран: 24 фев 2006, 05:11

Мнение от miro20 » 09 окт 2010, 17:52

лошото е че дори няма как човек да засече точните си параметри.
по принцип има различни програмки за смартфоните за статистика и отчитане, но те не могат да обхванат многообразието на тарифни планове.

със "запетайката" е нормално да се прави далавера, банките и магазините не правят ли ? че даже ще ти начислят и лихва върху тяхната далавера :) хаха

но по страшното е че се чуват още по фрапиращи примери за отчетени изцяло "несъществуващи" , но таксувани разговори .
тогава не е 1 ст. на разговор, а хх лв над сметката.... :)

ами трафика ? ГПРС данните и итернета се таксува по някакви ксмически цени и тарифи , примерно 4 лв на мегабайт !?!?!? в зимбабве ли живеем ? в конго ли ?

като само свързването почва от.. еди колко си, независим одали си прекъснал...
и т.н...
примери много...

miro20

Мнение от miro20 » 09 окт 2010, 18:02

ян62, ти защо така отчаяно и усърдно копираш и "замазваш" темата ? :)
ако имаш нещо общо с фирмата, моля, недей да спамиш със "изявления" , които са за детската градина.
ами дай отговор на конкретните /те доста станаха/ фрапиращи нарушения.
или не смееш ? щото в същите тези изявления мтел изрично заплашват служителите си че за изтекла информация , и различни обяснения от стандартните "бла бла бла" ще има.. строги наказания :)

Пинокио
Регистриран: 08 фев 2009, 11:35

Мнение от Пинокио » 09 окт 2010, 18:19

Мисля, че няма общо с Мтел. :) Чета, че тези Амдок не се представят много добре и може да се окаже в тях причината. Но Мтел не са излезнали с обвинение срещу тях. Но Мтел поне да си уволнят пиар отдела! А програмистите им явно толкова са "програмисти".

Иначе реално всеки, който пише някакъв код поставя в него капанчета и вратички в своя полза, ако нещо се обърка. Тези, които пишат код ме разбират :)

miro20

Мнение от miro20 » 09 окт 2010, 21:57

дали ?
мен ми се струва нелогично да се прехвърля вината към фирма амдокс.
нещо повече - ми те /мтел/ можеха преспокойно да си измият ръцете с тях :)
но не го правят ?
може би защото има основание съмнението за тази огромна сума от ... запетайката в мат. сметки.

не забравяйте че мтел е златна кокошка, а в нашата шуробаджанашка държава, от която бягат всички сериозни бизнес - фирми, да се задържиш на върха /дори бяха най печеливша компания в европа !?!?!!! спечелиха някаква награда си спомням преди няколко години ! / ...се изисква нещо повече от "официално счетоводство".
знаем за какво говорим , нали ?

независимо от тази "запетайка" , бекъп системите, които би трябвало да са на друго ниво защитени, и съвсем отделно, очевидно са си тотален фал за фирмата. а затова някой наистина трябва да понесе отговорност .

Faith
Регистриран: 18 сеп 2007, 01:46

Мнение от Faith » 10 окт 2010, 11:55

Някой има ли представа кога най накрай ще заработят нормално. Скоро ще дойде време да ми излезе 2-ра фактура а още не е излезнала предишната. Почвам да се притеснявам да няма изненади когато ги "изсипят" двете наведнъж.

radiohead1
Регистриран: 04 окт 2008, 17:49

Мнение от radiohead1 » 10 окт 2010, 12:18

На мен трябваше да излезе втората фактура на 8.10.2010г.:X

Отговори