Истината за операторите-кой е първи, втори и трети
Re: Истината за операторите-кой е първи, втори и трети
За мен лично най-мазохистичните изживявание са ми били с вивата..
Имал съм тяхна мобилна услуга, купувал съм устройства от тях, имал съм домашен нет с тв..
С всички услуги ме правеха на маймуна и просто не можете да си представите колко бях щастлив като скъсах и последния договор с тях.
Това разбира се не означава, че не съм имал проблеми с а1, просто при тях поне като се появи проблем вдигам врява, някой с малко повече свобода ми обръща внимание и получавам я някой бонус, я някоя добра отстъпка.
Това не оправдава лошо обслужване и безмислени правила, но поне е нещо, което смекчава обстоятелствата.
И точно обратното беше пък при вивата - ядове, ядове, ядове и накрая не мога да стигна до никой, който дори да ми помогне и да се разреши проблем...
Трагични са..
Имал съм тяхна мобилна услуга, купувал съм устройства от тях, имал съм домашен нет с тв..
С всички услуги ме правеха на маймуна и просто не можете да си представите колко бях щастлив като скъсах и последния договор с тях.
Това разбира се не означава, че не съм имал проблеми с а1, просто при тях поне като се появи проблем вдигам врява, някой с малко повече свобода ми обръща внимание и получавам я някой бонус, я някоя добра отстъпка.
Това не оправдава лошо обслужване и безмислени правила, но поне е нещо, което смекчава обстоятелствата.
И точно обратното беше пък при вивата - ядове, ядове, ядове и накрая не мога да стигна до никой, който дори да ми помогне и да се разреши проблем...
Трагични са..
Всичко е съвсем субективно, в зависимост от всеки конкретен потребител, така че не могат да се правят кардинални изводи. Истината е "някъде там".radko89 написа: ↑31 юли 2020, 09:47За мен лично най-мазохистичните изживявание са ми били с вивата..
Трагични са..
Никакви проблеми с Виваком повече от 10 години. И нет с тв имам вече година. Не е прекъснал за една минута. Плащам и за слим боб с 4гб нет. Доволен съм и от тях. Въпреки, че сега по морето и двата бяха с еднакво слаб обхват, а идеята ми беше уж като нямам на вива да ползвам боб...
С голяма част от тези хора сме приятели от деца, повечето от тях имат номерата от 99/2000г. и всички от тогава до ден днешен са на А1. Има няколко човека, които ползват служебни телефони, но те са на Теленор, а аз за тях дори не говорех.msgg написа: ↑31 юли 2020, 08:37Я сега да вземе да питате хората колко от тях ползват служебни карти и колко са с личните си номера? И пари мога да заложа, че в масовият тези хора "от 30 до 40 години, всички работещи и взимащи над средния доход за София " ползват А1 щото картите им са служебни. Прерових си телефона и от над 300 човека (работещи, под 45г.) гарантирано ползващи карти на физ. лице, а не фирмени и които не са си сменяли номера от поне 6-7 години (оператора ДА, номера НЕ) положението е следното:
- над 240 човека са сменяли оператор поне 1 път.
- 43 човека ползват А1
- 176 са при Теленор
- остатъка са при Виваком
- чисто като номера започващи с 088 обаче са 236 телефона
Разгледах си списъка с чисто служебни номера- 85% поне са на А1. Извод, за мен поне- нормалните и разумни хора които сами избират доставчика си на услуги ползват предимно Теленор и Виваком и тук-там някой мазохист стои на А1...
Както и да е, на мен ми е все едно, кой какво ползва, надявам се всички да са доволни от услугите на своя оператор
-
- Регистриран: 11 юли 2019, 07:00
При мен тези на А1 са общо взето ползващите предплатени, тези с договорите са на Теленор. Напълно логично. А1 винаги са имали предимство при предплатените, Теленор може би имат предимство при абонаментите, а Вива изобщо не се класират никъде.
Така де- ЗА ТЕБ, ЗА МЕН и т.н. си е чисто субективно мнение. Ей ти примери от мои ситуации за 5-7г. назад:
- при родителите ми се ползва нет и ТВ от Мтел (оптика) и грижи няма като съвсем буквално от другата страна на улицата Мтел тогава ползваха гнусната мрежа на скоро закупеният квартален доставчик и хората ги псуваха минимум по 50 пъти на седмица. Кое е обективното мнение за услугите на Мтел в случая като и "супер", и "отврат" са 100% верни и никой не лъже?
- 6 месеца имах карта на Боб само за тестове и сравнение и се оказа, че където ми е нужен сигнал мрежата на Мтел е най-лошият избор- това критерий ли е за мрежата като цяло? Всеки оператор има дупки и в страна с начупен релеф като БГ това е нормално и неизбежно. Тоест "избежно" е ако някак тъпаците се договорят за споделяне на мрежата в гадните места- един вид нац. роуминг, но само в определени региони.
- вкъщи съм на нет и ТВ от Виваком (оптика) от поне 5г. и грижи никакви. Спирал е нет, изчезвали са канали и подобни, но винаги е имало основание и са реагирали бързо. С очите си видях как багера в 18:30ч. скъса трасетата на всички доставчици в квартала- Виваком възстановиха мрежата преди 20:00ч., А1 дойдоха да погледнат в 11:00ч. на другия ден и оправиха трасето след обяд, а за малките доставчици нямам представа. Това критерий ли е за нещо друго освен, че тогава някъде наблизо е имало техници на Виваком и са дошли веднага?
- относно обслужване аз поне по-лошо от това в офис на А1 не съм виждал- сякаш там умишлено се назначават само измамници и нагли търгаши. Обаждам се в близкият офис преди години да питам имат ли налична ЗАПЕЧАТАНА бройка от тел. Х в розов цвят който искам да взема с новия договор- "ИМАМЕ ГО, заповядайте". Отивам- има го, ама мостра. ОК- искам да ми го доставят до 1-2 дни, нямало проблем. Следват ДЕСЕТ дни мълчание и минавам да проверя- "доставихме го, но друг клиент го купи" и това без грам чувство за вина. Това критерий ли е за нещо друго освен, че конкретните служители са били олигофрени?
-
- Регистриран: 18 фев 2020, 15:00
Какво са виновни, че някой те е изпреварил? В магазините е така, който превари той взима.
Явно и ти си точно толкова вдлъбнат колкото и служителите на Мтел... Добрата търговска практика изисква нещо много простичко- УВАЖЕНИЕ КЪМ КЛИЕНТА. А поради липсата на такава дреболия развитието беше простичко- в период от 12 месеца бяха закрити всички услуги ползвани от физ. лица в семейството (3 адреса с нет +ТВ и 2 тел. номера) и като минимум 250 фирмени сим карти- колко е реалната загуба като пари може и сам да прецениш...IphoneXSMax написа: ↑31 юли 2020, 15:41Какво са виновни, че някой те е изпреварил? В магазините е така, който превари той взима.
Максимално простичко казано, че да схванеш- 1 доволен клиент може да ти доведе още 10, но 1 един НЕдоволен клиент лесно може да прогони стотици.
ПС: И Теленор, и Виваком са били в положението "няма наличен, но можем да го доставим от склад до 2-3-5 дни" и познай- ДОСТАВЯХА ГО. И ми звънят в 09:00ч. "Тел. ви ще бъде доставен в офиса до 14:00ч., очакваме ви в удобно за вас време да си го вземете"- усещаш ли "дреболийките" които ме правят доволен клиент?
Нямам да те разбере, защото е заблуден в това, което има, а именно А1 и Айфон
-
- Регистриран: 28 юли 2011, 11:56
Истината е, че всяка голяма компания трудно или не иска да обръща внимание на клиента. Не е като да звъннеш на местното isp и да прати техник до 2 часа. Колкото по голяма компанията, толкова по мудно реагира на нещо, и никой не носи отговорност. Така, че каквито са а1, такива са и другите. Мен лично на теленор ми харесва колко лесно спирам договор. Няма овъртане. Казвам спирам го, и край. Виваком са уникално досадни служители им. За а1 нямам наблюдения, защото все още не съм спирал услуги при тях.