Изчезна ми акаунта от Vmobile

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Re: Изчезна ми акаунта от Vmobile

Мнение от KOBRETI » 26 мар 2014, 11:24

[Quote]Това съм го чел и другаде:[/Quote]
Сори за недоразумението, наистина не знаех, че вече не дават 25, а 10 лв за разговори.

Относно линковете - както виждаш в 1-вия форум не съм аз отворил темата... Аз някъде тук намерих линка и понеже някой друг я е пуснал, се включих в дискусията...

На втория линк аз я пуснах, и лека полека ще пренеса дискусиите там, защото тук е пълно мазало с хеътъри и комплексари... Има и доста читави потребители, но модераторите не правят почти нищо и си е чиста загуба на време и нерви...

Потребителски аватар
Luke_Netwalker
Регистриран: 12 дек 2011, 13:30

Мнение от Luke_Netwalker » 28 мар 2014, 11:28

[Quote]Сори за недоразумението, наистина не знаех, че вече не дават 25, а 10 лв за разговори.[/Quote]
ОК, няма проблем.:D
Колеги,
Има известно развитие на въпроса и искам да Ви информирам. Докато ровех по форуми и сайтове на VoIP-доставчици попаднах на едно приложение, което направо кърти мивки - PortGo. Лесно е за настройки и има приятен интерфейс. Има също така безплатно вграден G729.
http://www.portsip.com/downloads.html
Има го във варианти за персонален компютър, iPhone и Android. Инсталирах го на компютъра и vmobile ТРЪГНА. При всички разговори, които проведох качеството беше напълно приемливо. За съжаление с Android варианта при смартфона - никаква промяна. От три опита и трите пъти се осъществи връзка, но само единия път имаше чуваемост. И нещо странно. Като сложа на лаптопа дейта-картата от Глобул, пак мога да провеждам разговор. А на смартфона не успявам (с много малки изключения) нито с глобулска, нито с мтелска дейта-карта. Засега това е. Появи се в мен надежда, че по-нататък нещата може да тръгнат и при смартфона. Оказва се, че навсякъде по света VoIP е доста разпространено.
Благодаря на всички, които се отзоваха със съвет или съчуствие.(beer)(beer)(beer)

Paffkata™
Регистриран: 19 ное 2004, 16:39

Мнение от Paffkata™ » 28 мар 2014, 12:12

Luke_Netwalker, за Андроид смартфона си сложи SIPdroid приложението, има го в маркета. Винаги е добра връзката. И трябва да си с включено 3G и в такъв обхват.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 28 мар 2014, 13:02

[Quote]Luke_Netwalker, за Андроид смартфона си сложи SIPdroid приложението, има го в маркета. Винаги е добра връзката. И трябва да си с включено 3G и в такъв обхват.[/Quote]

В този форум има отделна тема за Vmobile. Изчетох я внимателно, в т.ч. и твоите постове. Първото нещо, което си инсталирах беше SipDroid.
[Quote]Опитах с поне 10 приложения. До активация се стигна само с тяхното, Sipdroid, Zoiper И Acrobits. Paffkata е прав, че разговори има шанс да се проведат само през Sipdroid. Поне аз мисля така. [/Quote]
Настройките ми са правилни. Получава се двустранна връзка, но нормален разговор можах да проведа само 2 пъти. Същото и с PortGo.

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 29 мар 2014, 12:18

От днес ползвам за разговори М"Е"Г"А"Т"Е"Л, и мога да кажа, че може да не е много евтино, но е супер качество! И говоря, като разпран!!!:D:D:D
Забравих да спомена, че освен разговорите получих и много екстри към тях, разбира се, всичко се плаща, но пък безплатен обяд има ли?!?
Samsung GALAXY S22 Ultra

Nettester
Регистриран: 08 мар 2014, 11:44

Мнение от Nettester » 30 мар 2014, 07:01

[Quote]За нас е важно да знаем че клиентите ни оценяват услугата положително.[/Quote]
Странно е че толкова хора от форума са тествали и ползват услугите на други фирми пък само за M*e*G*a*T*e*l-a положителни отзиви, за останалите мълчание или нищо. Предполагам е свързано с цената или качеството на услугата.

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 30 мар 2014, 21:27

[Quote]От днес ползвам за разговори М\"Е\"Г\"А\"Т\"Е\"Л, и мога да кажа, че може да не е много евтино, но е супер качество! И говоря, като разпран!!![/Quote]
Да ти е честито и със здраве да си го ползваш.
[Quote]Забравих да спомена, че освен разговорите получих и много екстри към тях, разбира се, всичко се плаща, но пък безплатен обяд има ли?!?[/Quote]
Радвам се за теб. При мен и разговор със съпорта не се получи, да не говорим за екстри. Екстри не ми и трябват. Аз съм научен работник, т.е. един от стотинкаджиите. Налага ми се сам да си подсигурявам както личните, така и служебните разговори. Затова нормално е да гледам да мина по-евтино. Подкарах Vmobile на десктоп и на лаптоп. Качеството на разговора е на практика същото като това на GSM. Засега това ме устройва.
[Quote]безплатен обяд има ли?!?[/Quote]
ИМА: Skype и Vyber
Успех и приятни и доходоносни разговори!(beer)(beer)(beer)

Ванката
Регистриран: 15 сеп 2011, 10:28

Мнение от Ванката » 30 мар 2014, 21:49

[Quote]ИМА: Skype и Vyber[/Quote]

Аха, значи интернет не плащаш за да ги ползваш?:D
Аз не съм научен работник а много по-ниско в иерархията от теб, но парите които давам за телефония разбрах, че мога да получа много повече за тях! Както казах и преди, всичко е до договорки. Не съм служител, моля не ме нападайте!!! Не съм искал с нищо да те засегна, просто ползвах темата ти, защото видях, че не ти харесва нещо при другите и ако искаш да пробваш. Разгоор със съпорта имам нон стоп, защото много неща не са ми ясни. Супер любезни са с мен. Качеството на разговора е отлично.

Виж, какви допълнителни пакети има, и ми кажи - необходимо ли е да ползвам БОБ примерно?
http://www.megatel.bg/adonsbg.php
Samsung GALAXY S22 Ultra

Nettester
Регистриран: 08 мар 2014, 11:44

Мнение от Nettester » 30 мар 2014, 22:19

Защо таква рязка промяна ?
[B]За Vmobile:[/B]
[Quote]Има известно развитие на въпроса и искам да Ви информирам. Докато ровех по форуми и сайтове на VoIP-доставчици попаднах на едно приложение, което направо кърти мивки - PortGo. Лесно е за настройки и има приятен интерфейс. Има също така безплатно вграден G729. [/Quote]
[Quote]Настройките ми са правилни. Получава се двустранна връзка, но нормален разговор можах да проведа само 2 пъти. Същото и с PortGo.[/Quote]

[B]Сега за нас:[/B]
Извадено от постовете ти:
[Quote]Ползвам Глобулски интернет от фирмата, която споменаваш и съм много доволен. Коректни са и интернета е добър.[/Quote]
[B]Ето и промяната:[/B]
[Quote]И аз като Ванката отреагирах бързо и сега имам 5000 МБ/мес. за 12 лв. Ако се изменят условията няма да съм във възторг, но договорката отпада и толкова.[/Quote]
[Quote]Да ти е честито и със здраве да си го ползваш.[/Quote]
[Quote]Радвам се за теб. При мен и разговор със съпорта не се получи, да не говорим за екстри. Екстри не ми и трябват. Аз съм научен работник, т.е. един от стотинкаджиите.[/Quote]
[Quote]За съжаление с Android варианта при смартфона - никаква промяна. От три опита и трите пъти се осъществи връзка, но само единия път имаше чуваемост.[/Quote]
[Quote]Подкарах Vmobile на десктоп и на лаптоп. Качеството на разговора е на практика същото като това на GSM. Засега това ме устройва.[/Quote]

[B]Много рязка промяна,като за доволен клиент но ти си знаеш за себе си,заради подобни бози вдигнахме цените на услугите да се отсеят подобни клиенти които само интригата заплитат и два пъти едно с едно не казват.
Ниска цена се дава:
- За лоялни клиенти (като тебе)
- При закупуване на бисквитка
- При преплащане на таксата за 12 месеца
За останалите преминаващи клиенти е по-високата цена.
Само да попитам с наш сип акаунт на десктоп и лаптоп пробва ли защото гледам че с Vmobileto правиш хиляда опита а на съпорта ни си казал че не ти се занимава.[/B]

Потребителски аватар
Luke_Netwalker

Мнение от Luke_Netwalker » 30 мар 2014, 23:08

[Quote]На тебе май ти изчезна и акаунта в мегата,щото си дръгел и не си си платил нета единствен от всички които са взели карти за интернет. Цената ли ти иде висока или 12 лева са ти непосилна сума или си просто сопол.[/Quote]

Ще отговоря, макар че ми е трудно да постигна елегантния изказ на това недоразумение (Capo_69). Да започна отначало. Смятам, че дължа на колегите това обяснение, въпреки че не аз отклоних темата в тази посока. Напоследък включиш радиото - Megatel, включиш телевизора - Megatel, включиш ютията - Megatel, влезеш в произволна тема във форума - пак Megatel.
След като писах във форума, че ми е изчезнал акаунта от Vmobile на другата сутрин ми се обади добре познатия Ви представител на Megatel И ми предложи услугите си. Каза, че ми е направил акаунт и в рамките на 10 мин. безплатно време (~1 лв.) мога да го тествам без никакви ангажименти. От мен се искаше само "да поствам впечатленията си във форума". Чуствах се малко задължен заради 3G интернета, макар че нито съм се молил, нито съм се пазарил за него. Заявих го такъв, какъвто го предлагаха. Както и да е. Бога ми, доста време загубих да тествам VoIP-a им, но нищо не се получи. Светеше зелено, но никаква връзка. Дори със съпорта им не успях да се свържа. По някаква ирония единствения път, когато чух някакъв слаб глас беше когато по грешка ги набрах през приложението на Vmobile. Естествено не писах нищо тук, защото не исках съзнателно да заблуждавам колегите, а ако бях писал истината, нямаше да се хареса на Megatel-еца и клакьорите му. По-нататък последваха словесни престрелки и репресии, които останаха скрити за Вас (извън форума - звънене по телефона, СМС-и):

[Quote]From: «-Megatel
Time: Monday, March 31 2014 11:23
Ofertata za interneta se zapazva kakto е dogovorene no ако se predplatiat taksite za 12 meseca po 11.88 lv.[/Quote]
Луди са, ако се надяват след всичко това да им приведа 12 такси на куп. Всъщност не са луди. Народа казва, че не е луд този, който изяжда две баници, а който му ги дава.

Time: Monday, March 31, 2014 11:23
Ако ne te ustroiva cenata mesec za mesec е 19.90 lv.[/Quote]
Цената не ме устройва.

Time: Monday, March 31,2014 13:09
Ne si vdigash telefona,ok shte polzvash li kartata ili da ya spireme ? Ако ne se obadish do 10 minuti se spira.[/Quote]
Бях си предплатил до 4-ти април, но се радвам, че това свърши. Не ми се занимава повече със стотинкаджии. Беше ми писнало да ми досаждат по телефона.

[Quote][B]Nettester[/B]
Защо таква рязка промяна ?[/Quote]
Никаква рязка промяна. Не отричам това, което съм казал за 3G интернета от Глобул и коректното отношение на Megatel. Но нека да разграничим нещата - 3G и VoIP. Ако с 3G всичко е ОК, при VoIP нещата не стоят така. Минал съм тийнейджърските години (за съжаление) и трябва да работя. Нямам възможност и време за безкрайни експерименти с всички VoIP доставчици. С акаунта от Vmobile намерих някакво решение и засега това ме устройва. Ако Вие обвързвате ползването на 3G интернет с ползването на VoIP услуги от Megatel, може да закриете акаунта ми. Надявам се това да стане след изтичане на отчетния период. Успех!

[Quote][B] Ванката[/B]
необходимо ли е да ползвам БОБ примерно?[/Quote]
Това са много индивидуални и субективни неща. Различни хора, различни нужди. Всеки знае най-добре за себе си какво му е необходимо да ползва. Мен две предплатени карти + VoIP + Skype и Viber ме устройват. БОБ не съм ползвал, но като се замисля може би по-нататък ще заменя двете карти с една БОБ без минути и СМС-и - колкото изговориш, толкова плащаш.
[Quote]Аха, значи интернет не плащаш за да ги ползваш?[/Quote]
Разбира се, че плащам интернет (комунизма отдавна го отрекохме;)), но срещу една такса от 5.90 лв. на месец за 512 МВ (за смартфона ми) пред мен се откриват доста възможности и без допълнителни плащания.
[Quote]моля не ме нападайте!!![/Quote]
Никого не нападам, казвам си честно какво мисля. Засега варианта с десктоп в службата и лаптоп в къщи ме устройва. По-нататък (евентуално) ще търся други варианти. Не изключвам възможността и при Vmobile нещата да се подобрят.(yes)

Отговори