Излагат ли се Нокия и СЕ?

Geonov
Регистриран: 28 ное 2005, 14:43

Re: Излагат ли се Нокия и СЕ?

Мнение от Geonov » 12 фев 2008, 20:03

Хъмм, I-phone има писалка. Невярвам!!!

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Мнение от deezel » 12 фев 2008, 20:23

Някой да е казал подобно нещо?

radotomov
Регистриран: 27 апр 2006, 11:40

Мнение от radotomov » 12 фев 2008, 20:45

Много крайно мнение човече!Айфонът все още е една красива играчка и в сравнение с Н95 е доста орязан.Ориентиран е за американския пазар и докато не му се добавят функционален Блутуут клиент,трансфер на данни без проклетия Itunes и най-после го пуснат на свободна продажба(от една седмица взеха да ми се обаждат приятели да ми се оплакват че 1.1.1. вече спира да работи стабилно)не е опция за човек който си ползва телефона за работа!Ползвал съм и двата и сега се точа на НТС 7510.

maniaka_slr
Регистриран: 26 ное 2006, 03:12

Мнение от maniaka_slr » 12 фев 2008, 21:32

Точно така. Наи-приятелски настроената клавиатура и наи-лесна за употреба засега, си остава хардуерната клавиатура. Може би затова почти (99%) от всички смарт телефони са и ще бъдат И с хардуерна клавиатура. Залага се на сигурното, а който иска да си ползва touch screen-a.
Samsung S23 Ultra Phantom Black 1TB

Потребителски аватар
board
Регистриран: 25 окт 2006, 14:01

Мнение от board » 13 фев 2008, 10:34

"От Нокия и СЕ няма адекватен отговор"
Ейпъл не им е пряк конкурент и за това не бързат с изкарването на подобен телефон . Просто продажбите на айфон са съсредоточени основно в щатите , а там симбиан смартфони почети не се продават.
А и функционално не ги конкурира много.

Иначе и аз мисля ,че видът на бъдещите телефони ще бъде такъв . Тенденцията за постоянно уголемяване на диплея , не оставя място за клавиатура на предния панел . От там остават двата варианта слайдер с физическа клавиатура или моноблок с виртуална . Но като цяло мисля ,че физическите клавиатури ще намалеят в бъдеще . Докато при наличие на тъчскрин , клавиатурата с цифри е напълно излишна , физическата qwerty има своите предимства , но пък заема доста място и вероятно ще остане главно в бизнес телефоните.

А иначе може би единствното иновативно нещо в айфона е мулти тъча на дисплея .

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 13 фев 2008, 12:15

Да, мултитач-а си е заслуга на iPhone. Всичко останало (жестове, сензори за позиция...) сме го виждали вече.

Прочее, не си съвсем прав, че в щатите не се продават Symbian смартфони - там са втори (след RIM и пред Windows и Palm). Зависи много и кой е правил проучването: много американски източници не броят S60 телефоните за смартфон - по европейските разбирания, обаче, те са такива.

Defs
Регистриран: 09 юли 2005, 18:46

Мнение от Defs » 13 фев 2008, 14:20

Не мисля, че хардуерната клавиатура би изчезнала... и определено смятам твърденито, че айфон е бъдещето за неосновано. Всъщност изцяло сензорното управление е изключително модерно сега, но не означава, че тази тенденция да се запази и в бъдеще, просто защото е възможно самите потребители да я отхвърлят. Изцяло сензорното управление, не е
удобно в много ситуации... Моето мнение е, че
пазарът по някакъв начин ще го регулира и ще остане строго нишево решение, докато масово телефоните ще си останат с хардуерна цифрова клавиатура. Тенденциите не винаги се приемат в бъдещето... някога беха модерни супер малките телефони, надпреварваха се кой ще пусне по-малък... Помните ли Т66 на Ериксон? Е, оказа се, че това е по-скоро неудобно и средния размер на телефоните нараства оттогава, за по-голямо удобство и няма голяма фирма която сега да прави толкова малки телефони.
Така, че ще поживеем и ще видим, но айфон не е нищо особено...

watermark
Регистриран: 08 авг 2007, 15:12

Мнение от watermark » 13 фев 2008, 16:18

Аз ще се изкажа малко смешно..., но определено мнооого ще ме дразни дисплей целия в мазни пръстови отпечатъци. Предпочитам телефонче с клавиатура.

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 13 фев 2008, 23:15

Аз пък не искам телефон без обикновена клавиатура. Имам преки наблюдения над телефони само с тъч-скрийн и не ме кефи.

Освен това иФон по никакъв начин не е конкуренция на високия клас на Нокиа, с чиито цени е съразмерим.

Един супер орязан и ограничен телефон. Ще си умре, както умря Епъл навремето като го направиха затворен. Тъпа идея.

Освен това ако Москвич пуснат "москвич с баня", защо си мислиш, че Мерцедес или Ауди ще се трогнат и ще пуснат и те коли с баня???

иФона е прекалено сложен за обикновените потребители, които искат само слушалка за разговори и прекалено прост за напредналите потребители, които искат ОС и пълен контрол над устройството...

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 14 фев 2008, 11:19

Нее - имах вече честта да тествам iPhone-а: точно за обикновенния потребител е сравнително прост (макар и не съвсем интуитивен: по важното е, че е забавен). Проблемът е, че за обикновенния потребител е доста скъп. И че се продава официално само с определени 2-годишни договори (за минимум 50 евро на месец) - което го прави още по-скъп.

От друга страна е невероятно глупаво да го разкодираш и да го ползваш с друга тарифа, защото единственото което може добре е да показва интернет страници (което пък става бавно, ако нямаш WLAN под ръка...).

Отговори