Излагат ли се Нокия и СЕ?

Geonov
Регистриран: 28 ное 2005, 14:43

Излагат ли се Нокия и СЕ?

Мнение от Geonov » 11 фев 2008, 18:37

Вече повече от година от както е представен Apple I-phone!
От Нокия и СЕ няма адекватен отговор.
СЕ представят някви псевдо сензорни телефони с тъчскрийн дисплеи но с обикновена клавиатура.
Самсунг Soul-също с псевдо сензорен навигационен бутон!!!
Колко години трябва да минат докато се усетят Нокия, СЕ и Самсунг накъде върви бъдещето!?
Много важно с колко Гб или с колко м.пкс е поредната Нокия Нхх.
Apple I-phone е от друго време! От бъдещето.
След около 2 години повечето телфони ще са така,но защо трябва да чакаме толкова дълго!?
Защо се бавят!?
Вие гласувахте почти единодушно за тел. на годината за Нокия Н95 8Гб. Въпреки че на всичми е ясно ч етова е Apple I-phone.
Просто той надминава всичко до сега с много.
Той е друго ниво, кото СЕ и Нокия тепърва ще трябва да догонват въпреки че мина повече от година.
Фен съм на Нокия! Ама не мога да кажа на черното-бяло, много изостават за съжаление!

deezel
Регистриран: 23 авг 2006, 19:47

Re: Излагат ли се Нокия и СЕ?

Мнение от deezel » 11 фев 2008, 19:25

Ето този тип смешни изказвания са ми най-интересни:
"Просто той надминава всичко до сега с много."
И с какво по-точно надминава?
С 2МР камерата си? Или със страхотния звуков процесор? С красивия, но прост и ограничен интерфейс?
Xperia е далеч по-напред от iPhone. Освен това, кой е казал, че това е бъдещето? Само времето ще каже.
Самият факт, че ако имаш ябълка, и искаш да я ползваш с поизволна СИМ карта, ще трябва да jailbrake-неш телефона говори лошо за него. Операцията е елементарна, но това е въпрос на принципи. Никога няма да се наложат телефони, които не са свободни и достъпни по целия свят.

number_320
Регистриран: 07 фев 2008, 15:32

Мнение от number_320 » 11 фев 2008, 19:37

Хм, чакай да видим. Излагат ли се наистина нокиа, СЕ и самсунг? За да си отговоря на този въпрос ще разгледам 3 аспекта:

1: Функциите. Тук големите производители са мноооого напред. Като започнем от видовете безжична комуникация, които iPhone-ът не поддържа (а е срамота, при този браузър), през елементарни улеснения (например да изпратиш контакт по bluetooth на друг телефон или да конфигурираш профили за всяка ситуация) та до възможността да разширяваш функционалността на телефона си чрез допълнителни приложения. Apple има още много да гони. Засега е просто един апарат за консументи, с крайно ограничени възможности за създаване на някакъв контент (например снимки, видео...)

2: Управлението. При целия ми респект към гениалния интерфейс на Apple, искам да напомня, че в iPhone няма кой-знае какво за управляване - просто е беден откъм настройки и функции. Тук трябва да изкажа възхищението си от нокиа и СЕ, които успяват да създадат интерфейс, който въпреки многообразните настройки не е много по-сложен от този на Apple - макар и не толкова интуитивен. Другото е писането на текст - на iPhone това далеч не е толкова лесно. Една пълна клавиатура върши много по-добра работа. СЕ и самсунг определено за взели правилното решение.

3: Продадени бройки. Да оставим клиента да решава - а той вече е решил. 2 млн продадени iPhones срещу 220 млн нокии само за периода юли-декември 2007 (откакто се продава iPhone) - балансът еднозначно показва, че нокиа не се излага. Само за германия: 30000 iPhones от ноември до сега срещу 70000 Qbowl-a на самсунг за същия период и със сходен договор. Значи и самсунг си е свършил работата.

Заключението ми е: Apple имат още много работа, ако искат да създадат истински телефон. Пожелавам им успех!

Geonov
Регистриран: 28 ное 2005, 14:43

Мнение от Geonov » 11 фев 2008, 20:45

Да 2 млн с/у 0 (нула) на СЕ и Нокия със сензорни дисплей.
Не виждате ли чак сега СЕ представя някакви псевдо сензорни дисплей за телефоните си. И ще трябва да мине поне още година докато представят найстина изцяло сензорен телефон. нокия също.
Да от към функции са по добри, но са добри на стара концепция.
Бъдещето принадлежи на телефони като Apple I-phone макар и не толкоав добър като функции.
Сами ще се убедите защото ще доиде време когато и Нокия и СЕ ще изкарат такива телефони , но не бива да се забравя кой е първия, кой е революционера, кой проправи пътя и кой предначерта бъдещето.
В близко бъдеще почти всички телефони ще са така, както преди няколко години всички станаха с цветни дисплей.
Знам ще забравите, но някой няма да забравят, че през 2006 г. Apple представиха телефон, чито релани конкурети от СЕ и Нокия ще се появят през 2009/10 година, болезнено но факт.

Aslan
Регистриран: 20 сеп 2006, 14:04

Мнение от Aslan » 11 фев 2008, 21:24

Ха ха ха ха - човече, съзнаваш ли какви глупости си написал?
Знаеш ли откога СЕ имат телефон с тъчскрийн? От 2003 г. - СЕ Р 800! Нокия също имат 2-3 модела с тъчскрийн от преди няколко години.
Аз също съм фен на Айфон, но съм обективен за разлика от теб :-)

kliso
Регистриран: 09 апр 2005, 01:45

Мнение от kliso » 11 фев 2008, 21:34

Geonov, и ти май си от сектата на Стив Джобс.
"Apple I-phone е от друго време! От бъдещето."
"но не бива да се забравя кой е първия, кой е революционера, кой проправи пътя и кой предначерта бъдещето." Забравил си само АЛЕЛУЯ!

П.С. Личи си, че не си ползвал I-Phone.

Crosshair
Регистриран: 14 окт 2006, 09:37

Мнение от Crosshair » 11 фев 2008, 23:42

Я поразгледай HTC Cruise и ще видиш един доста по-добър телефон.Изцяло се командва от дисплея,има доста по-добра ос и т.н.

maniaka_slr
Регистриран: 26 ное 2006, 03:12

Мнение от maniaka_slr » 12 фев 2008, 02:25

Само искам да вметна, че P800 е от 2002 година. А ако говорим за подобни телефони и за това кой кога само ще кажа да погледнеш Eicsson R380, който е от 2000 година и е с touch screen. А и е смартфон също така.
Samsung S23 Ultra Phantom Black 1TB

Aslan

Мнение от Aslan » 12 фев 2008, 05:49

Ооооо, верно - него съвсем го бях забравил :-)
Но все пак имах предвид телефони, които могат да са реална конкуренция на Айфон - с камера, голям цветен дисплей и т.н., а R 380 беше с малък монохромен дисплей.

Aslan

Мнение от Aslan » 12 фев 2008, 09:05

А Нокия определено се изложиха - явно така и няма да дочакаме обещаният Айфон-килър от тях тази година :-(
Жалко, и дано не ги сполети съдбата на Сименс... :-(

Отговори