Измама от служител на Виваком
Измама от служител на Виваком
Дайте и аз да се присъединя към ужилените от операторите - този път съвсем хитро. Миналия месец си закупих нексус 7 в брой и изрично поисках от служителя трафик ънлимитид Л на двойно по-ниска месечна такса (т.е 15 лв вместо 30) за целия срок на договора (24 месеца задължително). Успоредно с това имаше друга промоция - удвоени данни за 30 лв. В договора ми пише: \"Зимна промоция трафик ънлимитид\" без да се упоменава коя. Сега видях в електронната фактура, че ми е пусната промоцията с удвоени данни вместо тази намалена месечна такса. Чакам да се прибера във Велико Търново, да ходя да се карам в офиса.
-
- Регистриран: 04 окт 2010, 18:15
Re: Измама от служител на Виваком
Незнам, може би е недоглеждане и от е твоя страна. Трябвало е да поискаш не \"Зимна промоция\", а \"Коледна промоция\", но и служителите е трябвало изрично да те попитат, коя промоця искаш...защото и двете са възможни в едно и също време.
Аз също сключих договор по Коледа и гледах в договора ми да пише \"коледна промоция\". Какво пише в твоя?
Аз също сключих договор по Коледа и гледах в договора ми да пише \"коледна промоция\". Какво пише в твоя?
Зимна промоция. Аз казах, че искам изрично 1/2 такса за целия срок, и пичът каза, че за тази цел е необходимо да е 24-месечен договорът...
От много време ви пиша, ВНИМАВАЙТЕ, В ОФИСИТЕ И НА 123 НА ВИВАКОМ, РАБОТЯТ НАЙ НЕКАДЪРНИТЕ НЕУКИ,ГЛУПАВИ...СЛУЖИТЕЛИ НА МОБИЛЕН ОПЕРАТОР!!!(angry)
Отново съм изумен от простотията на тези некадърници!!!!!(angry)(angry)
Отново съм изумен от простотията на тези некадърници!!!!!(angry)(angry)
Дигай скандал на 123. На мен така пролетта ми въведоха грешно промо за оптичен нет, защото имаха пак 2 различни по едно и също време. Eдното беше с 5 месеца безплатен нет и после плащаш стандартна такса, а второто беше 10 лв. отстъпка от таксата за целия договор. Аз исках 5-те безплатни месеца, а ми бяха активирали отстъпката от 10 лв. Това го забелязах случайно месец по-късно като ми казаха в магазин, че имам неплатена фактура за нет, а аз дори не бях проверявал, защото живеех с идеята, че фактурата така или иначе е за 0 лв. Реално като пари разликата беше 10-15 лв. за 1 година, но аз имах конкретна причина да искам първата опция с безплатните месеци. След кратка разправия оправиха нещата и даже намазах още 1 безплатен месец нет. Единственото неудобство беше, че трябваше да платя първата фактура, но парите ми ги върнаха в рамките на 10 дена после на каса.
Реално не виждам причина служителят да е активирал нарочно другото промо. И в двата случая той си прави таргета. За него няма разлика дали ползваш "Зимна" или "Коледна" промоция на Трафик Л. Също така мисля, че не би трябвало да има проблем да ти оправят промото. Просто трябва да си настоятелен. Доколкото си спомням обаче в моя случай се наложи да ходя и до магазин, защото там трябваше да правят нещо по системата, което операторите на 123 не могат да го правят.
Реално не виждам причина служителят да е активирал нарочно другото промо. И в двата случая той си прави таргета. За него няма разлика дали ползваш "Зимна" или "Коледна" промоция на Трафик Л. Също така мисля, че не би трябвало да има проблем да ти оправят промото. Просто трябва да си настоятелен. Доколкото си спомням обаче в моя случай се наложи да ходя и до магазин, защото там трябваше да правят нещо по системата, което операторите на 123 не могат да го правят.
В единия случай плащам 15 лв месечно, в другия случай - 30 лв. Така че си мисля, че може би му е по-изгодно. А изрично може би 10 пъти му казах, че искам опцията за 1/2 такса. Тъй като мога да отида във Велико Търново чак другата събота, за успокоение на духа пуснах жалба за конкретния служител в сайта на Виваком. На 123 не желаят да сменят условията, трябвало в магазина да ходя. И не казвайте, че грешката е моя - казал съм коя промоция искам - с двойно по-ниската месечна такса.
Просто си попаднал на некадърник. Служителят тия 15 лв. няма да ги получи, нито бонус ще му дадат. И двете промот са за един и същи план. Все тая де. Поправими са нещата.
Ще докладвам какво е развитието (beer)
Виж какво, Bio,
Причината за сполетялата те, неприятна за теб, ситуация е само и единствено у теб: Не си прочел договора преди да го подпишеш /нещо, което правим почти всички - нечетем навреме/.
Да прехвърляш вина на служителя в магазина е меко казано несериозно. В случая мисля, че едва ли служителя нарочно те е набутал в една промоция вместо в друга. Или ти не си му обяснил това, което искаш, или той не те е разбрал. Но както и да е - има подписан договор. Точка.
За теб остават две възможности.
1. Да приемеш договора такъв, каквъто е подписан; и да си плащаш.
2. Да се опиташ да промениш договора.
Точка две има две подвъзможности
2.1. Да се опиташ да промениш договоа \'с добро\'. Опитай с молби, с извинения, с леки закачки, със задявки, с почерпка... белким стане нещо в твоя полза. Искай и да говориш с по-висш служител на телекома. И пак се моли и пак се извинявай. Знай обаче, че резултатът може да е нулев. Ако резултатът е нулев, пристъпи към т. 2.2.
2.2.Вдигаш скандали!!! Всеки ден, час, всяка седмица по три пъти дневно!!! И то с висши служители на телекома. Скандал след скандал. Ако успееш да ги изнервиш до крайност /много се съмнявам в това, щото висшите служители са обучавани да са спокойни винаги/, може и да кандисат да ти променят договора. Ако не кандисат - пристъпи към т. 1.
Това е.
Не се заблуждавай, че сезирането на КЗП или КРС с проблема ти, ще е от някаква полза за теб. Просто... има, уви, подписан договор.
Успех!
Причината за сполетялата те, неприятна за теб, ситуация е само и единствено у теб: Не си прочел договора преди да го подпишеш /нещо, което правим почти всички - нечетем навреме/.
Да прехвърляш вина на служителя в магазина е меко казано несериозно. В случая мисля, че едва ли служителя нарочно те е набутал в една промоция вместо в друга. Или ти не си му обяснил това, което искаш, или той не те е разбрал. Но както и да е - има подписан договор. Точка.
За теб остават две възможности.
1. Да приемеш договора такъв, каквъто е подписан; и да си плащаш.
2. Да се опиташ да промениш договора.
Точка две има две подвъзможности
2.1. Да се опиташ да промениш договоа \'с добро\'. Опитай с молби, с извинения, с леки закачки, със задявки, с почерпка... белким стане нещо в твоя полза. Искай и да говориш с по-висш служител на телекома. И пак се моли и пак се извинявай. Знай обаче, че резултатът може да е нулев. Ако резултатът е нулев, пристъпи към т. 2.2.
2.2.Вдигаш скандали!!! Всеки ден, час, всяка седмица по три пъти дневно!!! И то с висши служители на телекома. Скандал след скандал. Ако успееш да ги изнервиш до крайност /много се съмнявам в това, щото висшите служители са обучавани да са спокойни винаги/, може и да кандисат да ти променят договора. Ако не кандисат - пристъпи към т. 1.
Това е.
Не се заблуждавай, че сезирането на КЗП или КРС с проблема ти, ще е от някаква полза за теб. Просто... има, уви, подписан договор.
Успех!
Казах на пича: Искам Нексуса с промоцията 1/2 такса за целия срок, ама да е за 12 месеца. Пичът каза: не може - може единствено с 24-месечен договор, защото при 12-месечен договор само първите 6 месеца са на 1/2 цена. И аз му казах - ОК - значи 24 месеца на 1/2 цена. Той ми показа договора на който пишеше - Устройство в брой. 24-месеца Трафик ънлимитид Л - зимна промоция. Къде ми е грешката - не съм длъжен да зная, че едното се казва зимна а другото коледна, защото беше 22-и декември, казах какво искам праволинейно, той каза "ОК" и ми показа, че съм сключил 24-месечен договор на въпросната промоция с 1/2 месечна такса. Лекар съм и знам какво точно съм казал: казах над 5 пъти 1/2 месечна такса за целия срок на договора. Договорът го прочетох преди да го подпиша. Представи си следната ситуация: аз като лекар напиша в епикризата едно лекарство и дам на пациента рецепта за друг медикамент - кой е виновен? Пациентът, понеже не е догледал?