Здравейте,
Свалих си няколко игри които са с разширение .sis и телефона ми не може да ги отвори.
Аз съм с нокия 6120 и според спецификациите би трябвало да тръгват.
Може би има нужда от софтуер? Някой дали знае?
Мерси прдварително!
java igri с разширение .sis
windows телефон с Symbian приложения.
Това е абсурдно, което е написано за заглавие на тема.
По-добре си смени телефона, това е някакав "хибрид" който тепърва ще се появява на пазара.
Или е нещо адски ново или..............
По-добре си смени телефона, това е някакав "хибрид" който тепърва ще се появява на пазара.
Или е нещо адски ново или..............
Re: java igri с разширение .sis
Много ми е чудно каква ще да е тая JAVA игрица, приятелю.
:)))))
Capo_69,
"windows телефон с Symbian приложения"...
е доста добре казано.
;))
:)))))
Capo_69,
"windows телефон с Symbian приложения"...
е доста добре казано.
;))
Колегите се забавляват, и с право, но явно ти си доста далеч от света на високите технолгии, така че ще ти обясня.
.sis приложенията (в частност игри) не са java, java са .jar. Те се наричат така защото са писани на този език за програмиране. .sis не са писани на него, те са за смартфони. Твоят е такъв. Но версията на Симбиан при 6120 е 9.1 (9.2, не съм сигурен) , за която програмите са с разширение .sisx. За старите версии е .sis. Съвместимост между старите и новите версии няма (ако изключим 9.1 към 9.2 и 9.3) , затова не можеш да ги инсталираш. Самите формати са несъвместми.
.sis приложенията (в частност игри) не са java, java са .jar. Те се наричат така защото са писани на този език за програмиране. .sis не са писани на него, те са за смартфони. Твоят е такъв. Но версията на Симбиан при 6120 е 9.1 (9.2, не съм сигурен) , за която програмите са с разширение .sisx. За старите версии е .sis. Съвместимост между старите и новите версии няма (ако изключим 9.1 към 9.2 и 9.3) , затова не можеш да ги инсталираш. Самите формати са несъвместми.
Също така UIQ 1/2/3 приложенията имат разширение *.sis
Изчерпателен отговор!
Аз само ще добавя, че java приложенията вървят еднакво добре, както на смарт, така и на не смарт телефони.
П.п. torture ако ще си качваш игри на твоя телефон гледай да са с резолюция 240 х 320, иначе ако е с по-ниска резолюция ще виждаш играта в по-малък размер на дисплея.
Аз само ще добавя, че java приложенията вървят еднакво добре, както на смарт, така и на не смарт телефони.
П.п. torture ако ще си качваш игри на твоя телефон гледай да са с резолюция 240 х 320, иначе ако е с по-ниска резолюция ще виждаш играта в по-малък размер на дисплея.