Как абонатите на Вив ще се увеличат с 50000 за 1 ден...

sepiko
Регистриран: 16 яну 2005, 15:35

Re: Как абонатите на Вив ще се увеличат с 50000 за 1 ден...

Мнение от sepiko » 08 дек 2006, 17:19

Гледам тук се заформи купонче тип Уин срещу Линукс или Интел срещу АМД ( само да вметна Интел имат 30% от АМД а АМД имат 15% от Интел ) та сега за операторите за тези които не са си поразмърдали мозъците само ще поясня че Вива венчърс не са ТЕЛЕКОМУНИКАЦИОННА компания те са офшорка която подобно на много други купува от "развитите" страни фирми и преприятия в лошо състояние изправя ги на крака с възможно най-малки вложения и ги продава със съответната печалба ( в това няма нищо лошо - бизнес законен при това )
просто искам да ви кажа че голямата конкуренция се отлага до продажбата на Вива на истински оператор, който съдейки по фирмения им цвят май се сещам кой ще е :))

hasta_la_vista
Регистриран: 26 авг 2004, 16:52

Мнение от hasta_la_vista » 08 дек 2006, 17:49

"alex_pl"
Не усещаш ли,че ставаш за смях???
Операторите определял цените на апаратите :)
Хитро!!!Аз си мислех,че производителите ги определят ама ти явно живееш на друга планета!!!
Преди да дойде ВИВА таксите само бяха по 15-20лв!Сега са по 5-20лв!Пред имаше по 50-100мин сега по 500мин!
Да продължавам ли???

МОмичето добре ти го каза ........ ама ти вместо да се засрамиш продължаваш да пишеш глупости!!!

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 08 дек 2006, 20:03

1 минута обирджийство??? ти как говориш бе, човек???

ТИ: здрасти
ДРУГИЯ: здр...
ТИ (прекъсваш го): аре 5:15 там. чао!
и затваряш...

това нормално ли е? един нормален разговор ще поздравиш, ще го питаш как е, нещо ново... ще кажете няколко изречения по темата, после ще кажеш едно чао, може да пратиш поздрави на някои... баси, 1 минута е супер малко... ако говориш по горния начин, точно от еб нямат нужда, ане от мен...

и я ми кажи примерно ти колко плащаш към всички мрежи, щото при Глобул е 32 ст... много ми е трудно да си представя как всичките ти приятели някак си са на тарифни планове от по 1-2 лева на минута...

KOBRETI
Регистриран: 30 авг 2005, 16:44

Мнение от KOBRETI » 08 дек 2006, 20:08

1. като си българин, е нормално да пишеш на български... що не пишеш числата с арабски цифри???
2. Не знам дали е заради Вива, но сравни цените преди година и сега и ще видиш огромна разлика! Включително в цена на минута, безплатни минути, цени на Интернет, особено на предплатените карти...
3. Телефони вече има по 19 лв!!!! Това е на практика без пари. Законът в БГ не позволява да ги дават безплатно, а не че не биха го направили... Нямат право да продават нещо под себестойността му... Така че благославяй любимото си правителство за това, а не операторите...

pcs
Регистриран: 14 окт 2006, 19:41

Мнение от pcs » 18 дек 2006, 20:08

Дават ви безплатни пакети и пак се намират хора, които казват "това не е хубав начин да печелят абонати","смешни са с такива безмислени промоции и подараци" и т.н... Това е българина.. Неблагодарник..! И на всичкото от горе кой друг оператор дава на безценица карти и ваучери.. ?!? Кой друг оператор ви дава 12лв. за коледа за използване за повече от 1 месец по празниците..?!? И още може да се каже.. И не говоря от пристрастия, имам всякакви карти и знам на кой оператор и план как е..

Vinety
Регистриран: 31 яну 2006, 00:32

Мнение от Vinety » 18 дек 2006, 22:33

Пич вземи се позаинтересувай преди да се изкажеш
1Обхват -доста добър Бях на един язовир до Ивайловград .Там само Вивата имаха обхват .Тези с мтелски и глобълски карти никакъв .Искаха да се обаждат от мен.Да кажеш нещо по въпроса
2Цени -кои предостави възможноста да говорим с часове .Кои се доближава най много до европеиските мобилни компании.
Вие какво искате като доиде вивата и всеки да говори навсякаде без пари .Ами това никаде го няма .И последно глупости не ми се слушат .Които казва нещо трябва да го докаже .Българина има една особеност вимаги защитава тези които го ограбват .Не си ли го забелязал.Ти май си от тях

spe
Регистриран: 20 май 2005, 00:21

Мнение от spe » 19 дек 2006, 11:22

Здрасти, в последния брой на капитал имаше статия как вива сваля всички станции на huwaeii, така ли се пишеше, защото ъпгрейда към 3Г бил доста сложен и скъп. Какво ще прави със старото не ме интересува, но имат договор с Нокия и цялата им ГСМ и 3Г инфраструктура ще е Нокиа.
А те самите са казали, че не бързат да стартират 3Г услугата си, щото не се радвала на голям успех у нас. И така до март месец най-късно всичко ще им е финландско, като гъстота не зная, но мисля, че качеството ще бъде на много високо ниво.
За цените им - добри са, доведоха размърдване на пазара. Преносимостта на номерата обаче ще раздвижи из основи.

П.С. В Македония има 2 млн души население и 2 мобилни оператора. Сега тече предварителна процедура по издаването на трети лиценз. Това не пречи значи да имаме и ние четвърти. Французите как имат 55!

pcs
Регистриран: 14 окт 2006, 19:41

Мнение от pcs » 20 дек 2006, 17:56

Съгласен съм с Cool & the Gang. В македония като ще стартира 3-ти и са 2милиона, защо пък при нас да не пуснат още един.. Да размърда още повече цените. Когато бях малък(12год.) което беше 2000г помня, че имаше само Мтел, и когато бях на разни места по Дунава супер много се радвах на Румъния, които имаха още тогава 3 оператора(или 2 не съм 100% убеден) и ми изглеждаше невъзможно за в България с този монопол(не че съм разсъждавал чак така тогава), но си е факт.

Също така е факт, че Вивател наистина засилиха доста конкуренцията, и ще я засилват тепърва още повече. Чест им прави че сменят цялото си оборудване(вкл. 2G таковата) със оборудване от Nokia. До колкото знам Mtel са основно със Siemens за 2G/2.5 мрежата си, а за 3G такавата с някоя малка, азиатска фирма, което донякъде е логично след показаното от Мтел със 3G мрежата си. Глобул използват оборудване на Motorola за 2/2.5G мрежата си и отново азитаско за 3G такавата, което също обяснява разни нещица..
За това и прави чест на Viva да се захващат с Nokia за пълно оптимизиране и доставка на оборудване. Дори има много специалисти от Нокиа, които ще работят с нашите такива, което също е добре, защото колкото и добри специалисти да имаме, това е сложна техника и хората, които най-добре разбират от нея са от самата фирма-производител.

И според мен не е нужно да бързат със старта на 3G мрежата си защото е факт, че е малък интереса(поне засега).

Не правя реклама на Viva, няма перфектни оператори, но има по-добри и по-обърнати към потребителските нужди и възможности. А и фактите са си факти. :)

siemesoanic
Регистриран: 19 мар 2006, 23:37

Мнение от siemesoanic » 28 дек 2006, 09:52

Абонатите на Вивател станаха 50000-60000 рязко в момента, в който на служители на БТК им подариха по 3 карти на договор по 3.60лв./месец с ДДС и като бонус по 300мин/месец безплатно към Вивател и БТК.
Друг пример е когато на баща ми му писна Мтел да го лъжат и направи запитване към трите оператора за оферта за малка фирма с 15-20 карти в група. Офертата на Вивател беше най-изгодна (фирмата е в София, където сигналът на Вивател е приемлив навсякъде).
Самите Вивател може яко да изклатят пазара с най-евтина връзка към БТК. И ако последните спрат да се правят на педерасти с постоянното вдигане на тексите - ясно е кой ще стане "The Big One"...
Още преди около 5-6 години БТК имаше техническа възможност да срине всякаква конкуренция на теми като "телефония", "интернет достъп", "кабелна ТВ" - просто някой има интерес да срине компанията и да си я купи за без пари...все пак сме в България...

Nistel
Регистриран: 26 юли 2004, 01:14

Мнение от Nistel » 28 дек 2006, 10:11

Не може да има четвърти оператор."The Big One" отдавна си е опекъл работата - честотния обхват рано рано още е разпределен на 3 с цел да няма голяма конкуренция на горепосочените.Вмомента всеки от 3-те оператора разполага с много по-голям честотен обхват от всеки европейски оператор.Повече от явно е защо е станало това в БГ.

Решението е да се намалят тези обхвати,но това ще излезе незаконно понеже операторите са си платили лицензите за точно тези параметри.А и някакси не виждам 4-ти оператор как ще се впише - Вивател със стабилен гръб като БТК едвам пробиват,че дори и желаещи за четвърти оператор в България не мисля,че ще има.

Виж за виртуални оператори има място МНОГО.И законово могат да се впишат стига да им позволят.Обикновено тези оператори разчитат на ограничен брой услуги - разговори,СМС и т.н. и видимо по-ниски цени.И при едно добро изпълнение и лицензирания и виртуалния оператор са доволни ама да видим ..

Отговори