КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина
Re: КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина
[Quote][Quote]Нямаш лична карта на човека, не може и да се преснима[/Quote]
Дори и да я има му трябва и пълномощно! [/Quote]
Ако има пълномощно няма да му трябва снимана лична карта :D
Слушай батко си ;)
А с копие от лична карта мога да направя чудеса :D:D:D
Дори и да я има му трябва и пълномощно! [/Quote]
Ако има пълномощно няма да му трябва снимана лична карта :D
Слушай батко си ;)
А с копие от лична карта мога да направя чудеса :D:D:D
По-горе написах ама явно не съм бил ясен.Предизвестие за прекратяване на договора може да връчи нотариус с нотариална покана подписана от приятеля ти.Той не е нужно да ходи при нотариуса,може да ти я прати подписана и ти да я занесеш.
Благодаря колега. Сложно ще бъде да ми я прати от щатите, но в краен случай... А и то хубаво за предизвестието, но за самото прекратяване искат лично присъствие в офиса. Така че си мисля най-безболезнено е да се прехвърли номера към Прима,БОБ или би-кънект. Ако има някой представител, пишете ми на лично, ако може да измислим нещо. Благодаря много!!
От Евопа по пощата пристига за около 3дни и струва стотинки.От САЩ би следвало да е малко повече като време(предполагам 2 седмици?) и като пари(нколко долара макс?).Договора изисква да им се даде едномесечно предизвестие,а не посещение в офис.Тези безсмислици с предизвестие на педизвестието,които се опитват ни пробутват ментелците(като поискаш да подадеш предизвестие ти подават формуляр в който пише,че трябвало да потвърждавам желанието си да прекратя договора) са нищо повече от селски тарикатлъци,които целят да ни размотават и евентуално да забравим та да имат основание да ни удължават или преподписват договори възможно най-дълго.Та те може да искат да искат да им се посещава офис лично ,ама ако е предизвестието е подадено надлежно в писмен вид и имаш доказателство за това(един от начините е нотарилна покана) могат да си гледат работата.Единственото за което се сещам,че могат да направят дребен проблем е при невръщане на сим картата(вероятно няколко лева такса).Освен това ако подадеш предизвестие в офис и не ти подписано копие(както обичат да правят)нямаш доказателство,че си им го подал и зависиш изцяло от тяхната воля.
Искаш да кажеш, че е достатъчно да им изпратя предизвестието с нотариална покана и това е достатъчно за спирането на договора, без второ уведомление и без необходимост от ходене до офиса на титуляра? Това ако е така ще е супер, моля някой който работи в офис на оператор да го потвърди. А иначе пределно ясна ми е отвратителната политика на Мтел да се опитва със всякакви методи, включително незаконни и неморални да задържа все по-спадащия брой на абонатите си!!!
Настоящата тема е поредното доказателство за това!!!
Настоящата тема е поредното доказателство за това!!!
Ами според моя договор трябва да им дам едномесечно предизвестие и това е достатъчно.Не виждам как основателно биха изискали нещо друго от мен(сигурно им се иска да извикам 300 пъти менетел е номер 1,качен на някоя висока сграда и облечен с бански на Борат,ама просто не става).Просто бих подал надлежно предизвестие,като се подсигуря с доказателство за това,а дали ще считат договора за пекратен си е техен проблем.Не бих се притеснил ако предявят претенции пред съд,но не ти давам съвет как да подходиш ти(сам трябва да предцениш).
Аз мога да ви кажа как Мтел бяха готови да подпиша договор от името на дядо ми с пълномощно БЕЗ нотариална заверка.
Има една т.7.3.1 "б" във връзка с т.7.3 от Общите условия. http://www.mtel.bg/obshti-uslovia
В т. 7.3 се казва "При сключване на договор с пълномощник ([B]както и при други действия[/B], извършвани чрез пълномощник на абоната/потребителя)... "
Тези други действия ги тълкувам и като действие по прекратяване.
Само да кажа, че им писах преди време на мейла. Първият отговор беше, че трябва нотариално заверено пълномощно. Аз отново настоях да ми изяснят текста на 7.3.1 "б" и защо да не мога да представя пълномощно без нотариална заверка като го пише в общите условия и те с втория мейл ми предложиха да си избера офис, в който да отида да подпиша (но се отказах).
Питай на мейла на Мтел дали можеш да прекратиш с предизвестие чрез упълномощаване без заверено пълномощно, ако ти кажат не- питай защо да не може като под други действия си се разбира и прекратяване, освен ако изрично за прекратяване се иска само нот. заверено пълномощно и ако е така нека ти посочат разпоредбата черно на бяло.
Има една т.7.3.1 "б" във връзка с т.7.3 от Общите условия. http://www.mtel.bg/obshti-uslovia
В т. 7.3 се казва "При сключване на договор с пълномощник ([B]както и при други действия[/B], извършвани чрез пълномощник на абоната/потребителя)... "
Тези други действия ги тълкувам и като действие по прекратяване.
Само да кажа, че им писах преди време на мейла. Първият отговор беше, че трябва нотариално заверено пълномощно. Аз отново настоях да ми изяснят текста на 7.3.1 "б" и защо да не мога да представя пълномощно без нотариална заверка като го пише в общите условия и те с втория мейл ми предложиха да си избера офис, в който да отида да подпиша (но се отказах).
Питай на мейла на Мтел дали можеш да прекратиш с предизвестие чрез упълномощаване без заверено пълномощно, ако ти кажат не- питай защо да не може като под други действия си се разбира и прекратяване, освен ако изрично за прекратяване се иска само нот. заверено пълномощно и ако е така нека ти посочат разпоредбата черно на бяло.
Благодаря. Ще пусна запитване по мейла.
Бтк преподписват по телефона, ти искаш нотариус за един ретеншън, виж за спиране на абонамента, ще бъде по - трудно.
Голямата част от описаните неща са си измама с лични данни, ако проработят, но те няма да проработят, защото са измислени и грешно тълкувани. Горкия титуляр..- с такива приятели не му трябват много врагове..
Има си правила. И те са за да гарантират [B][i][u]твоята[/u][/i][/B] сигурност. Също и [u][B][i]моята[/i][/B][/u]. На [B][i][u]всеки[/u][/i][/B] клиент. Правилата са за това - за да се спазват.
Накратко: договор с който и да е оператор [u][i][B]не[/B][/i][/u] се прекратява така.
ПП/ ..НО ако искаш пробвай с Голфа. Респект.
Има си правила. И те са за да гарантират [B][i][u]твоята[/u][/i][/B] сигурност. Също и [u][B][i]моята[/i][/B][/u]. На [B][i][u]всеки[/u][/i][/B] клиент. Правилата са за това - за да се спазват.
Накратко: договор с който и да е оператор [u][i][B]не[/B][/i][/u] се прекратява така.
ПП/ ..НО ако искаш пробвай с Голфа. Респект.