КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина

Balth
Регистриран: 11 юли 2007, 09:59

Re: КАК ДА ПРЕКРАТИМ договор към Мтел, когато титуляра е в чужбина

Мнение от Balth » 11 фев 2012, 09:55

Защо не разберете, че автоматично подновяване вече НЯМА без значение какви клаузи има в договора?!
На никой, чийто договор изтича след 28.12.2011 г. договора няма да бъде подновен автоматично... Премахнаха го!

milen888
Регистриран: 15 ное 2006, 15:50

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 15:34

Колеги, сагата продължава. Днес говорих със служителка на Мтел на *88 и след нейния отказ да пусне предизвестие за прекратяване на договора, пуснах онлайн жалба, с молба да я накажат и да ми пуснат предизвестие за прекратяване и от април картата да мине на Прима. Написал съм, че при отказ, картата ще бъде прехвърлена в мрежата на друг оператор. Сега ще чакам отговор.
За който иска да пуска жалби срещу Мтел, тук давам директния адрес, тъй като на главната страница на сайта няма директен линк и човек трябва доста да го търси:

http://www.mtel.bg/pomosht-oplakvane

Изисква регистрация.
Успех на всички. Бъдете активни потребители и си търсете правата!!! Това се отнася и за трите оператора!!!

Crazy Heart
Регистриран: 21 дек 2007, 14:17

Мнение от Crazy Heart » 15 фев 2012, 16:55

Човек обясни си значението на думата титуляр! Това което правиш е опит за манипулиране с чужди данни... БЕЗ РЕАЛНО ТИТУЛЯРА ДА ПУСНЕ ЗАЯВЛЕНИЕ В МАГАЗИН, С ЛИЧНА КАРТА... няма да може да прекратиш договора, който ще стане БЕЗСРОЧЕН.....

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 15 фев 2012, 16:56

[Quote] Сега ще чакам отговор. [/Quote] Имаш отговор.

milen888

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 17:03

Крейзи, моля те да не се опитваш да манипулираш!!! Значи миналата година, като си смених абонаментния план по телефона и ми удължиха договора с една година, ПО ТЕЛЕФОНА с клиентска парола МОЖЕ, а сега, когато искам да се прехвърля на Прима, НЕ МОЖЕ??? Защото ще загуби оператора едни сигурни 30 лв. на месец приход, ето това е истината!!!
Като не искат Мтел картата да остане в тяхната мрежа, тя ще бъде прехвърлена в друг оператор!!! Намерил съм начин, така че за мен не се притеснявай!!! Благодаря много на хората, които се свързаха с мен и изявиха желание да помогнат в неравната битка на един абонат срещу голямата и добре смазана машина на мобилния оператор!!!

milen888

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 17:17

Благодарение на "съдействието" на Крейзи, имам отговор в рекордно кратък срок-един час след пускането на жалбата :D Естествено отказват, но не се съмнявам, че Крейзи е "помогнал" за това :D Нямаше нужда така да ме гониш от мрежата на Мтел, аз и сам мога да напусна. Боже, боже, какво доживяхме, добре че има преносимост, та да се спаси човек от това безумие!!!

Crazy Heart

Мнение от Crazy Heart » 15 фев 2012, 17:18

Ок, ако сега някой твой познат който ти знае всички данни, напише в сайта на оператора, че иска да ти прекрати картата, номе ркойто всичките ти контакти знаят...без твое знание, как ще се почувстваш. Мислиш едностранно, като цялостната обективност ти липсва.... Само с лична карта на живо се правят такива неща, смяната на тарифен план се прави с клиентска парола, но това е договорка за ползването на номера и как се тарифира той. Има договор, и титуляра се е съгласил с него, тоест само той може да го развали..както и е описано в общите условия. BTW това е при всеки един оператор :) ВСЕКИ. Всяка банка..или фирма предлагаща услуги! Прехвърли се където поискаш, твое решение, обаче проблема е в теб!
Желая ти успех!

milen888

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 17:25

Крейзи, както миналата година си смених тарифата по телефона, по същия начин в момента поисках да мина на Прима. Защо ми се отказва-много ясно защо- оператора губи гарантиран месечен приход от 30 лв. на месец. Да си говорим истината в очите все пак!!! След като не ми позволяват, просто ще напусна мрежата на оператора, това е!!! А патетичните слова за банки и т.н. си ги спести, никой ти няма личните данни, които са описани в договора-като номер на личната карта например и кога изтича!!! Така че говориш наизуст в опит да защитиш своята теза, но няма как да постигнеш тази цел!!!

fen®
Регистриран: 05 фев 2004, 11:49

Мнение от fen® » 15 фев 2012, 18:56

напротив-на много места ти имат данните от личната карта.
не е рекъл някой-не е злоупотребил...

milen888

Мнение от milen888 » 15 фев 2012, 19:08

Прав си колега, за съжаление в България стават такива работи поради недобре работещата съдебна система... Това обаче в никакъв случай не оправдава Мтел в случая, защото когато е в техен интерес-да се удължи договора с една година, приемат това да стане по телефона, въпреки че няма как да се докаже че се обажда титуляра, а когато по същия начин поискаш да минеш на Прима-не може, защото не било сигурно, че се обажда титуляра!???!!! Как да коментира това човек, освен като крещящ двоен стандарт...

Отговори