Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство :)
Re: Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство
е ментел, какво да кажа... за притиснение са си всички варианти около този оператор май май....:S
bLAYLIFE напълно подкрепям твоите опасения. Мен от юридическа гл.т. нещата много ме смущават. От една страна е разбираемо, че Мтел са въвели това допълнително изявление след подаване на заявлението- все пак е по-добре да те задържат като клиент, макар и с риск да си тръгнеш, когато поискаш. От друга страна ако спра да използвам картата след края на договора излиза, че те ще ми начиляват такса, защото по техните правила не съм се обадил. Обаче както писах аз не виждам къде съм поел задължение да им се обадя допълнително, за да спрат картата. Може би трябва нещо допълнително да се въведе в системата им, за да се прекрати договора. Не знам може и аз да пропускам нещо...............
Аз лично засега ще рискувам с номер, който изобщо не ми е ценен. Хубаво е, че става дискусия, за да се видят всички аспекти на проблема.
Аз лично засега ще рискувам с номер, който изобщо не ми е ценен. Хубаво е, че става дискусия, за да се видят всички аспекти на проблема.
Най-добре да се включи някой по-навътре с юридическите въпроси. Лично на мен ми се струва, че след като изрично си се подписал, че картата ще ти бъде спряна, тогава дори да продължат да ти трупат сметки след това, няма никакъв законов начин да изискат плащанията им.:)
момчета, предизвестието е за прекратяване на договора,но не и за спирането на картата. все пак картата за да се спре трябва да си покриете всички задължения т.е. проведени разговори SMS евентоално данни, така че трябва да отидете до офис на оператора, а и оператора може да реши да ви спре картата, но мисля,че като има пуснато предизвестие те сами ще ви потърсят вече топката е при тях;)
Зависи какво пише в предизвестието. В бланката за едномесечно предизвестие при Глобул е записано, че предизвестието няма сила на заявление за отказ и ако не бъде подадено такова (заявление), договорът ще бъде преподписан автоматично.
При Мтел не знам точно как седят нещата, Дани може да каже.
При Мтел не знам точно как седят нещата, Дани може да каже.
а в какъв срок се подава заявлението?
Месец или по-малко до изтичането.
А повече от месец? Или при Глобул е по-зле дори и от при мтел: да няма никакъв начин за ограничение на порочната практика на робовладелеца (angry)
това значи,че глобул няма предизвестие а само заявлемие което не е с фиксиран срок,но не повече от месец до крайната дата и мисляче хората трябва да знаят когато подават заявление,че с това си прекратяват договора с глобул и дължът часта от таксата до края на договора,така,че правете си сметката да е два-три до пет дни преди края на договора,а вече може да се премине и на предплатена когато ти свършва договора. нали така Bliss ако греша поправи ме:)
[Quote]А повече от месец?[/Quote] ами можеш и 11месеца порано но дължиш таксите по договора:P