Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство :)
Re: Как да се спасим от автоматично преподписване (Мтел)- ръководство
Само не започвай да ме нападаш - обяснявам как става и какво кога се подава, ако не искаш да ти се обяснява - говори си твоето и си търси сам информацията.
С тея робовладелци и закрепостени селяни направо сте ми смешни вече. Никой не ви бута телефона в ръцете - като не ви е изгодно дадено нещо - ами не го правете. Някой да те кара да подписваш договор с опрян в гърлото нож? И въобще защо подписвате договор, като сте решили още в началото да го прекратявате? Или сега ще кажете, че няма алтернатива - ами има - предплатени карти бол! Ама вие сте тарикати и винаги на всичко ще намери кусур, вместо да проявите елементарна заинтересованост и да си помните кога ви изтича договора, да намерите 10 минути време и да отидете да подадете заявление за отказ. Всички сте супер критични към операторите, когато те не спазят нещо към вас, ама вие елементарно нещо ЗА СЕБЕ СИ не искате да направите.
Същото като при младежа с уж платената сметка - ама нито кога е платил, нито какво и за какво е платил, нито касова бележка, нито каквото и да е помни. На това му се казва немърливост и вината за нея не е в операторите. Те си водят достатъчно ясни отчети, че НЕ Е платил и съответно си търсят дължимото. В кого в е вината?
И тъй като ми е ясно, че тая страна на нещата не ви харесва и че сте се събрали група вечно недоволни и вечно прецакани от някого хора, моля ви - спестете си предстоящите обиди спрямо мен.
С тея робовладелци и закрепостени селяни направо сте ми смешни вече. Никой не ви бута телефона в ръцете - като не ви е изгодно дадено нещо - ами не го правете. Някой да те кара да подписваш договор с опрян в гърлото нож? И въобще защо подписвате договор, като сте решили още в началото да го прекратявате? Или сега ще кажете, че няма алтернатива - ами има - предплатени карти бол! Ама вие сте тарикати и винаги на всичко ще намери кусур, вместо да проявите елементарна заинтересованост и да си помните кога ви изтича договора, да намерите 10 минути време и да отидете да подадете заявление за отказ. Всички сте супер критични към операторите, когато те не спазят нещо към вас, ама вие елементарно нещо ЗА СЕБЕ СИ не искате да направите.
Същото като при младежа с уж платената сметка - ама нито кога е платил, нито какво и за какво е платил, нито касова бележка, нито каквото и да е помни. На това му се казва немърливост и вината за нея не е в операторите. Те си водят достатъчно ясни отчети, че НЕ Е платил и съответно си търсят дължимото. В кого в е вината?
И тъй като ми е ясно, че тая страна на нещата не ви харесва и че сте се събрали група вечно недоволни и вечно прецакани от някого хора, моля ви - спестете си предстоящите обиди спрямо мен.
-
- Регистриран: 28 фев 2009, 09:58
(flower)(kiss)(flower)(flower)(flower)(kiss)
Без никакви лоши чувства, даже напротив :) (flower)
Теоретичен и практичен въпрос.
Имам договор към глобул който изтича на 26.07.2010
Кога трябва да подам заявлението за прекратяване ?
Кога мога да подам молба за преминаване на предплатена?
Предварително мерси (flower)
Без никакви лоши чувства, даже напротив :) (flower)
Теоретичен и практичен въпрос.
Имам договор към глобул който изтича на 26.07.2010
Кога трябва да подам заявлението за прекратяване ?
Кога мога да подам молба за преминаване на предплатена?
Предварително мерси (flower)
Blisss, аз искам да те попитам нещо, макар че не знам точно какво работиш. От мимолетното ми пребиваване във форума останах с впечатление, че работиш за Глобул (какво точно не разбрах).
Знаеш ли дали технически е възможно в с-мата на Глобул да се въведе предварително (например 5 месеца) преди да изтече договора точна дата, на която да се прекрати договора. Може би в самите системи на операторите няма възможност да се въведат такива опции и затова поне при Мтел искат допълнително обаждане. Това естествено е само предположение :)
Знаеш ли дали технически е възможно в с-мата на Глобул да се въведе предварително (например 5 месеца) преди да изтече договора точна дата, на която да се прекрати договора. Може би в самите системи на операторите няма възможност да се въведат такива опции и затова поне при Мтел искат допълнително обаждане. Това естествено е само предположение :)
сега разбирам защо Блисс се ядосва:D три поста понагоре тя ви го е казала с едно изречение а аз с малко повече "заявлението се подава [B]не порано от месец[/B] и [B]мепокъсно от датата[/B] на крайния срок на договора ви и се дължи някакво [B]минимално обещетение[/B] за дните до края"
Блиссс, изказването ти е повече от аргументирано и пълно, като отново даваш яснота по наболял проблем. За секунда ще пренебрегна, че работата ти е в една от фирмите касаещи недоволството и упреките от страна на потребители-съфорумци и ще те помоля да погледнеш от нашата страна, т.е. да забравиш за секунда отстояваната от теб позиция свързана с компанията,за която работиш. Мнението на повечето е отрицателно не защото -йок дай да се дракаме за нещо в някой си форум, а защото повечето са се опарили и стават по една или друга причина мнителни и недоволни жертви на мобилните оператори. Или иначе казано това, което на никой не искам да налагам, а по-скоро да зачеркна е, че в случая мобилните оператори се възползват именно от нашата разсеяност, невнимание и безхаберие да печелят повече и повече от нас потребителите. Въпроса не е да се търси вината в някого, един, че е разсеян, друг че е шматка... трети, че е преподписал договора си... по скоро се питаме защо трябва да има такива казуси, които да се разминават с нашите права и точно това им абсурдие да поражда недоволство сред масите. В случая казано на кратко защо въобще има автоматично преподписване, след като един изряден платец е погасил всичките си 12/24 месечни вноски + задълженията по договор и след това му бива налагано поради своята разсеяност или там каквато и да е причина да бъде длъжник за още 12 месечен срок. Нима не можеше просто при подписването на договора абоната да маркира Х желание или нежелание за такова автоматично преподписване след края на договора му? От теб не искам признание, прав ли съм или не, както казах това си е мое лично мнение, но ако погледнеш от страната само на потребител ще разбереш много лесно защо хората са недоволни!
Прекратяването на договор не става автоматично, а се прави от Бек Офис - т.е. няма как да бъде "програмирано". Освен това - допусни, че сега ти измислят начин и ти програмират на еди коя си дата след 6 месеца да ти се спре картата. Ами ако през тея 6 месеа решиш, че не искаш да я спираш, какво правим?
Разберете, че това не е концерт по желание и операторите не са ви марионетки. В крайна сметка те предлагат дадена услуга при определени условия и вие решавате съгласни или не сте с тях. Не може за всеки отделен потребител да се измисля такъв договор/услуга, която да е каквато той си пожелае и за какъвто си срок иска.
Разберете, че това не е концерт по желание и операторите не са ви марионетки. В крайна сметка те предлагат дадена услуга при определени условия и вие решавате съгласни или не сте с тях. Не може за всеки отделен потребител да се измисля такъв договор/услуга, която да е каквато той си пожелае и за какъвто си срок иска.
[Quote]Нима не можеше просто при подписването на договора абоната да маркира Х желание или нежелание за такова автоматично преподписване след края на договора му?[/Quote]
(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)(yes)
Обратно към темата: Мтел няма да спрат карта с предизвестие и това го знам със сигурност от личен опит. По коледа спрях една карта и я прехвърлих към Виваком. Договорът беше автоматично преподписан и по този случай дължах малка неустойка, което не беше проблем, нито пък изненада за мен. Изключително любезният служител, който ми прекрати договора, обаче преди да ми начисли неустойката, провери изрично дали не съм пускал предизвестие и ми обясни, че ако е имало такова е нямало да дължа неустойка! Тук говорим за прекратяване по средата на едногодишния период. С други думи служителят ми обясни, че ако си подам предизвестие договорът става един вид безсрочен след изтичане на първоначалния срок.
Bliss: Как да не може? Виж ePlus какво правят в Германия. Някъде бях дал линк. Базовата им тарифа е с такса 0 евро и включва 20 минути :D Относно преподписването: Всички знаем, че дори в България не всички мобилни оператори преподписват. Моите последни 2 договора са с изрична клауза, че след изтичането им стават безсрочни:P Ти вероятно се сещаш към кой оператор са :P
Bliss: Как да не може? Виж ePlus какво правят в Германия. Някъде бях дал линк. Базовата им тарифа е с такса 0 евро и включва 20 минути :D Относно преподписването: Всички знаем, че дори в България не всички мобилни оператори преподписват. Моите последни 2 договора са с изрична клауза, че след изтичането им стават безсрочни:P Ти вероятно се сещаш към кой оператор са :P
[Quote]Ами ако през тея 6 месеа решиш, че не искаш да я спираш, какво правим?[/Quote]
ами отивам в офиса и подписвам наново АКО ИСКАМ
ами отивам в офиса и подписвам наново АКО ИСКАМ
Ако е подадено предизвестие най късно 30 дена преди края на договора,то след неговото изтичане ще стане "безсрочен"-по всяко едно време ще може да се спре картата,да се премине на прима или да подпише срочен договор с промоционални условия(ако подпише нов договор,предизвестието спира да е валидно и трябва да се подаде ново-за новият договор).
Ако не се подаде предизвестие в рамките на определения срок,договора се преподписва автоматично.При автомаично преподписан договор може по всяко едно време да се подпише нов договор с промоционални условия независимо кога се е преподписал договора и колко остават до неговия край.Ограничението при автоматично преподписаните договори е, че неможе да се спре по всяко едо време без да се заплати неустойка.
След като си подал такова предизвестие,картата продължава да работи на абонаментния план на който е в момента,няма да ти спрат достъпа до мрежата освен ако не посетиш магазин или обаждане на *88 където изрично да заявиш нейното спиране.Мтел няма точна бланка за отмяна на автоматичното преподписване и затова консултантите дават бланка за спиране на картата.
Ако не се подаде предизвестие в рамките на определения срок,договора се преподписва автоматично.При автомаично преподписан договор може по всяко едно време да се подпише нов договор с промоционални условия независимо кога се е преподписал договора и колко остават до неговия край.Ограничението при автоматично преподписаните договори е, че неможе да се спре по всяко едо време без да се заплати неустойка.
След като си подал такова предизвестие,картата продължава да работи на абонаментния план на който е в момента,няма да ти спрат достъпа до мрежата освен ако не посетиш магазин или обаждане на *88 където изрично да заявиш нейното спиране.Мтел няма точна бланка за отмяна на автоматичното преподписване и затова консултантите дават бланка за спиране на картата.